Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ++++

ΠΥΣΔΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΖΕΦΥΡΙ - ΦΥΛΗ
ΨΗΦΙΣΑΝ 295, ΑΚΥΡΑ 11

2010 2008
Σ.Ε.Κ 57 20,07% 71 23,51%
ΔΑΚΕ 83 29,23% 105 34,77%
ΠΑΣΚ 32 11,27% 45 14,90%
ΠΑ/ΣΕΙΣ100 35,21% 69 22,85%
ΕΣΑΚ 12 4,23% 12 3,97%
ΣΥΝΟΛΟ 284 100,00% 302 100%


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ Π.Υ.Σ.Δ.Ε.
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


2010
ΠΑ/ΣΕΙΣ 353 42,02%
ΔΑΚΕ 161 19,17%
Σ.Ε.Κ. 132 15,71%
ΠΑΣΚ 130 15,48%
ΕΣΑΚ 64 7,62%
ΑΚΥΡΑ 19
ΕΓΚΥΡΑ 840 100,00%
ΨΗΦΙΣΑΝ 864

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[είναι αλήθεια, βρε παιδιά?]

Γιώργο είδες ο Δημήτρης;
Γράφει η Κουκίδα

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.
Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».
Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβανέζου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.
Το βράδυ της Παρασκευής έσκασε και η βόμβα: Ο κ. Χριστόφιας ειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν «ότι δεν έχει χρόνο να μεταβεί στην Νέα Υόρκη γιατί πρέπει να παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ και αμέσως μετά, θα υποδεχθεί τον Σύριο ομόλογο του, Μπασιάρ Αλ Ασσαντ». Προηγήθηκε επείγουσα πρόσκληση του Κι Μουν προς την κυπριακή κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή ηγεσία για τριμερή συνάντηση, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.
Τριάντα έξι χρόνια τώρα οι Κύπριοι χιλιοπαρακαλούσαν για μια τέτοια πρόσκληση. Και πανηγύριζαν όταν κάποιος έλληνας αξιωματούχος (ανεπίσημα πάντα για να μην. ενοχληθούν οι Τούρκοι) επισκεπτόταν την Λευκωσία. Σπανίως πήγαιναν στο νησί αξιωματούχοι από άλλες χώρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και τώρα ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πολύ. busy για να δει τον γ.γ. του ΟΗΕ!! Τι μεσολάβησε;;;
Οι γεωτρήσεις έδειξαν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο. Στα ανοικτά της Κύπρου με την Συρία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο. Μόνο που το μεγαλύτερο μέρος πέφτει εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Ρώσοι, Γερμανοί και λοιποί συνωστίζονται για να εξασφαλίσουν συμφωνίες προς όφελος εταιριών της χώρας τους. Τα οικονομικά συμφέροντα ανέκαθεν υπαγόρευαν την εξωτερική πολιτική. Γι' αυτό και η κ. Μέρκελ δεν διστάζει να επισκεφθεί την «μικρή» Κύπρο. Ο Δ. Χριστόφιας κατάλαβε που πάει το πράγμα και άνοιξε το παιχνίδι. Θέλετε κομμάτι από την πίτα; Βάλτε πλάτες να κλείσει το Κυπριακό, είπε. Την πρώτη επίσημη πλάτη έβαλε η Ρωσία. Αμέσως τσίμπησε και το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον, που παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερη αμηχανία, χτύπησε την πόρτα της Λευκωσίας μέσω του Μπαν Κι Μουν. Μόνο που η Λευκωσία είπε no thanks guys, δεν βιαζόμαστε και άρχισε να στρώνει το χαλί βάζοντας τους δικούς της όρους.

Τα βλέπει αυτά ο Γιώργος; Έτσι θα μπορούσε να παίζεται το παιχνίδι. Όχι να μοιράζεται το Αιγαίο στα δύο. Ας πάρει κανένα μάθημα από τους «μικρούς».
ΥΓ: Α, και George. Και η Κύπρος είναι υπό επιτήρηση λόγω υψηλού ελλείμματος. Η Κομισιόν έστειλε ραβασάκι ότι «μέσα σε 3 χρόνια πρέπει να μειώσετε το έλλειμμα στο 3%». Η Λευκωσία απάντησε «εμείς είμαστε αριστερή κυβέρνηση και κάνουμε κοινωνική πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Θα μειώσουμε το έλλειμμα, αλλά σε 5 χρόνια». Και αμέσως ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα για όλους ύψους 300 ευρώ. Για να τους σπάσει τα νεύρα. Εκνευρίστηκαν οι Βρυξέλλες που πήγαν να απειλήσουν με κυρώσεις. Για να πάρουν την αποθεωτική απάντηση «εάν μας πιέσετε, θα βάζουμε βέτο σε όποια απόφαση πάει να περάσει η ΕΕ μέχρι την δευτέρα παρουσία». Φοβήθηκαν οι Βρυξέλλες ότι η «κομμουνιστική κυβέρνηση της Κύπρου» δεν το' χει και πολύ να αποφασίσει έξοδο από την ευρωζώνη και σιώπησαν. Βρε, τσαμπουκά οι μικροί!!! Αλήθεια, με τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο, τι γίνεται;
http://www.topontiki.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ !

Όλο και λιγότερα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις τους θα παίρνουν οι συνταξιούχοι των «προβληματικών» επικουρικών ταμείων, δηλαδή …όλων. Το υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έδωσε εντολή στις διοικήσεις των Ταμείων «να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, έτσι ώστε να απεικονιστεί με απόλυτη ακρίβεια η οικονομική τους κατάσταση σε βάθος χρόνου». Σύμφωνα με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο Λομβέρδου, το αποτέλεσμα των μελετών θα κρίνει το ύψος των χορηγούμενων συντάξεων, οι οποίες εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση του κάθε ασφαλιστικού ταμείου. «Οι συντάξεις των επικουρικών ταμείων που δεν αντέχουν οικονομικά θα αναπροσαρμοστούν από το 2015 και εντεύθεν … δεν είναι δυνατόν να χορηγούν συντάξεις στο 40% ή και 45% της κύριας σύνταξης και σε πέντε χρόνια να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις παροχές τους» λέει ο Κουτρουμάνης, εννοώντας ότι τα ταμεία θα βασίζονται μόνο στα «δικά τους» οικονομικά, δηλαδή χωρίς την επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού, ανεξάρτητα αν τα αποθεματικά τους καταληστεύθηκαν από το κράτος και τις διορισμένες απ’ αυτό διοικήσεις τους [χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα κλπ]. Οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων υποτίθεται ότι θα αρχίσουν στο χρονικό διάστημα μετά το 2015 και ως το 2020 [«Οι αναπροσαρμογές αυτές θα ξεκινήσουν σταδιακά από το 2015 και θα ολοκληρωθούν σε βάθος χρόνου ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος κάθε Ταμείου», δηλώνει ο Κουτρουμάνης], χωρίς να αποκλείεται οι περικοπές να αρχίσουν πολύ νωρίτερα, επικαλούμενοι οι εγχώριοι εντολοδόχοι της τρόϊκας τις διαρκείς αναθεωρήσεις προς το χειρότερο ελλείμματος, χρέους, εσόδων κλπ. Η απαίτηση ΕΕ-ΔΝΤ δια των εκπροσώπων τους είναι σαφής και διακηρυγμένη, ότι δηλαδή «οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να διαμορφωθούν με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των Ταμείων και να αποκλειστεί οποιαδήποτε ανάμειξη του κρατικού προϋπολογισμού στη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων παροχών», εντολή την οποία δουλικά Κατσέλη-Κουτρουμάνης και [Σ]σία σπεύδουν να ικανοποιήσουν.
* Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται πανευρωπαϊκή αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και σταδιακά στα 70 έτη, στο νέο κύκλο «ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων για τη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων» που ανοίγει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η καθιέρωση αυτοματοποιημένου συστήματος σύνδεσης του προσδόκιμου ζωής με το όριο συνταξιοδότησης αποτελεί κεντρική επιλογή της ΕΕ., με πρόσχημα το δημογραφικό και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στα εθνικά ασφαλιστικά συστήματα. Ήδη τα όργανα της Ε.Ε. έχουν εγκρίνει τις κατευθυντήριες γραμμές των αντιασφαλιστικών αλλαγών με τη μορφή «Πράσινης βίβλου για επαρκή, βιώσιμα και ασφαλή ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά συστήματα» [βρίσκεται σε διαβούλευση ως τις 15 Νοεμβρίου 2010, οπότε οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλουν τις απόψεις τους, ώστε να οριστικοποιηθεί και να λάβει τη μορφή οδηγίας, υποχρεωτικά εφαρμόσιμης από τα κράτη-μέλη].

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ
Μεγάλη άνοδος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στους εκπαιδευτικούς
05/11/2010

Ηχηρό μήνυμα κατά της αντιλαϊκής πολικής του Μνημονίου και της τρόικας στέλνουν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατήγαγαν σημαντική νίκη. Συγκεκριμένα, στις 6 από τις 13 συνολικά περιφέρειες της χώρας η ριζοσπαστική αριστερά εκλέγει τον έναν από τους δύο αιρετούς.
Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η εκπαιδευτική αριστερά στην περιφέρεια Νότιου Αιγαίου. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Στερεά Ελλάδα. Στις παραπάνω περιοχές στα ψηφοδέλτια της Εκπαιδευτικής αριστεράς συμμετέχουν: η παράταξη Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (που αποτελείται από την Αγωνιστική Συνεργασία, την Εργατική αριστερά Εκπαιδευτικών, την Κίνηση Εκπαιδευτικών “Δημ. Γληνός” και ανένταχτους αριστερούς καθηγητές), η παράταξη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων καθώς και αυτόνομα σχήματα αριστερών καθηγητών.
Το ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής κινηματικής αριστεράς, που στηρίζεται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχτηκε επίσης πρώτη δύναμη στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και της Κρήτης.
Τα ψηφοδέλτια της ενωτικής ριζοσπαστικής αριστεράς (Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, Αγωνιστικές Παρεμβάσεις και ανένταχτοι αριστεροί) εξέλεξαν 14 αιρετούς εκπροσώπους από τους 26 που εκλέγονται συνολικά σε 13 νομούς της χώρας. Συγκεκριμένα εξέλεξαν αιρετούς στις περιοχές: Α' Αθήνας, Γ' Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Φθιώτιδας, Έβρου, Ηλείας, Αχαΐας, Ρεθύμνου (και τους δύο αιρετούς), Λευκάδας, Κορινθίας, Σάμου, Κυκλάδων και Λασιθίου +ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Τα ψηφοδέλτια των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων εξέλεξαν 8 αιρετούς (από τους 14 που εκλέγονται) σε επτά νομούς της χώρας. Συγκεκριμένα στους νομούς και περιοχές Κέρκυρας, Δ' Αθήνας, Λακωνίας, Θεσπρωτίας (και τους δύο αιρετούς), Πρέβεζας και Ηρακλείου.
Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι τα ενωτικά ψηφοδέλτια που είτε είχαν συγκροτηθεί από πριν είτε συγκροτήθηκαν πρόσφατα (π.χ. Α' Αθήνας) είχαν μεγάλη ανταπόκριση στο εκλογικό σώμα.

Ενδεικτικά, στην περιοχή Α' Αθήνας, όπου εδώ και 10ετίες κυριαρχούσαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στον δικομματισμό, το ενωτικό ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΕΚ) και των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων - Συσπειρώσεων - Κινήσεων συγκέντρωσε 1.444 ψήφους (ποσοστό 33,4%), η ΔΑΚΕ 1.195 ψήφους (28,2%), η ΠΑΣΚ 1.056 ψήφους (24,9%) και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 565 ψήφους (13,4%).
Ενδεικτικό, επίσης, είναι το αποτέλεσμα στην Κρήτη, όπου η συμπαράταξη καθηγητών που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 1.280 ψήφους (34,6%) και 1 αιρετό, η ΠΑΣΚ 1.231 ψήφους και 1 αιρετό, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 427 ψήφους (11,5%) και κανέναν αιρετό, η ΔΑΚΕ 410 ψήφους (11,1%) και κανέναν αιρετό, και η Πρωτοβουλία Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 354 ψήφους (9,5%) και κανέναν αιρετό.
Τέλος, στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Αττικής πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Ενότητα Αριστερών Καθηγητών με 873 ψήφους (37,5%), δεύτερη η ΔΑΚΕ με 636 ψήφους (28,4%), τρίτη η ΠΑΣΚ με 406 ψήφους (18%), τέταρτη η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με 262 ψήφους (11,9%) και πέμπτο το Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο με 100 ψήφους (4,6%).
Σε πανελλαδική κλίμακα η μεγάλη πτώση της ΔΑΚΕ και η σαφής υποχώρηση της ΠΑΣΚ είναι αποτέλεσμα της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης των καθηγητών για τη λεηλασία του εισοδήματός τους και την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Στα μέχρι τώρα γνωστά αποτελέσματα για το ΚΥΣΔΕ προκύπτει η σαφής μείωση των παρατάξεων που πρόσκεινται στον δικομματισμό που αθροιστικά περιορίζονται στο 50% των ψήφων.
Όπως τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν για τη συγκρότηση και την ενίσχυση ενός πολύμορφου, μαχητικού πανεκπαιδευτικού κινήματος, ικανού να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε. χαιρετίζουν τη μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων στο κάλεσμά μας για ανάδειξη αιρετών που θα είναι πραγματικοί, ριζοσπαστικοί και ανεξάρτητοι εκπρόσωποι του κλάδου.

Στις εκλογές για το ΚΥΣΔΕ, αν και η αποχή αυξήθηκε φέτος κατά 4,10% (ψήφισαν 4.268 λιγότεροι από το 2008), οι ψηφοφόροι των Παρεμβάσεων αυξήθηκαν σημαντικά, κατά 22% σε σχέση με το 2008 (1.248 περισσότεροι), δίνοντας συνολικό ποσοστό 10,80% (8,22% το 2008 – αύξηση 2,58%). Είναι αξιοσημείωτο ότι η δύναμη των κατ’ εναλλαγή κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ έπεσε στο 51%, με τη ΔΑΚΕ να περνά δεύτερη. Εκτός από τις Παρεμβάσεις, άνοδο σημείωσε και η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ. Πτώση είχαν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις. (Σημ.: ο Ανεξάρτητος προέρχεται επίσης από το χώρο των Παρεμβάσεων.)

Στις εκλογές για τα ΠΥΣΔΕ, οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις πέτυχαν την εκλογή πέντε (5) αιρετών σε αυτόνομα ψηφοδέλτια. Ακόμη ανέδειξαν δέκα (10) αιρετούς σε ενωτικά ψηφοδέλτια που στήριξαν και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις και έναν (1) αιρετό σε ενωτικό ψηφοδέλτιο που στήριξε και η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (Ευρυτανία).

Στις εκλογές για τα ΑΠΥΣΔΕ, οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ανέδειξαν τέσσερις (4) αιρετούς σε ενωτικά ψηφοδέλτια που στήριξαν και οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Ν. Αιγαίο).

Συμπερασματικά, είναι εμφανής η μεγάλη άνοδος του ρεύματος των Παρεμβάσεων. Οι συνάδελφοι επιβράβευσαν το γεγονός ότι πρωτοστατήσαμε με ενωτικό πνεύμα και αποτελεσματικό τρόπο στον έλεγχο των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων, την αποτροπή των αντιεκπαιδευτικών κινήσεων και των αυθαιρεσιών της διοίκησης και τη στενότερη σύνδεση των αιρετών με τα δημοκρατικά όργανα του κλάδου, πέρα από κάθε λογική νεφελώδους συνδιαχείρισης ή συνδιαλλαγής με την εξουσία.

Ενόψει των αλλαγών στην εκπαίδευση που ήδη πραγματοποιήθηκαν ή επίκεινται, αποτέλεσμα των οποίων είναι η ουσιαστικά πλήρης θεσμική αυτονόμηση της διοίκησης από τον έλεγχο του κλάδου και η ολοκληρωτική πρόσδεση της εκπαίδευσης στο άρμα της αγοράς και του φτηνού «νέου» σχολείου, καλούμαστε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την υπεράσπιση και βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών μας σχέσεων. Πρέπει ακόμη πιο αποτελεσματικά να προβάλουμε στην κοινωνία και να διεκδικήσουμε τον αταλάντευτο περιεκτικό μας στόχο για δωδεκάχρονο ενιαίο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά, με ενιαίες εργασιακές σχέσεις σε κλίμα αξιοπρέπειας, εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, καθώς και εκπαιδευτικής ελευθερίας για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Όμως, το σχολείο δεν είναι νησίδα μέσα στην κοινωνία, ούτε οι εκπαιδευτικοί διαφορετικοί άνθρωποι από τους άλλους εργαζόμενους. Οι συνθήκες εργασίας μας είναι και οι συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας. Ενώνουμε, λοιπόν, τον αγώνα μας με τους άλλους εργαζόμενους, τους γονείς των μαθητών μας, που υφίστανται την ίδια επίθεση. Πιο αποτελεσματικά, πιο οργανωμένα, πιο μαχητικά, πιο ενωτικά συντονιζόμαστε με τους αγώνες άλλων κλάδων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην προοπτική ενός πανεργατικού – πανυπαλληλικού κινήματος τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά των συνολικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και της αντιλαϊκής διοικητικής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας, που επιχειρούνται με πρόφαση την κρίση και με πυλώνες το Μνημόνιο και τον «Καλλικράτη». Κόντρα στο μπλοκ που έχουν συστήσει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., κόντρα και στη ρητορεία «αριστερών» και δεξιών εφεδρειών του συστήματος, που, μέσα από μια ρηχή «αντίθεση» στο Μνημόνιο, θέλουν να οδηγήσουν το λαό στην ουσιαστική αποδοχή των αναδιαρθρώσεων που αυτό επιβάλλει, οργανώνουμε από καλύτερες θέσεις και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την κοινή δράση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να αποκρούσουμε την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στα δικαιώματά μας και να σπάσουμε την κυριαρχία του πάνω στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Παρεμβάσεις συνέχεια...

Ενόψει των αλλαγών στην εκπαίδευση που ήδη πραγματοποιήθηκαν ή επίκεινται, αποτέλεσμα των οποίων είναι η ουσιαστικά πλήρης θεσμική αυτονόμηση της διοίκησης από τον έλεγχο του κλάδου και η ολοκληρωτική πρόσδεση της εκπαίδευσης στο άρμα της αγοράς και του φτηνού «νέου» σχολείου, καλούμαστε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την υπεράσπιση και βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών μας σχέσεων. Πρέπει ακόμη πιο αποτελεσματικά να προβάλουμε στην κοινωνία και να διεκδικήσουμε τον αταλάντευτο περιεκτικό μας στόχο για δωδεκάχρονο ενιαίο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά, με ενιαίες εργασιακές σχέσεις σε κλίμα αξιοπρέπειας, εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, καθώς και εκπαιδευτικής ελευθερίας για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Όμως, το σχολείο δεν είναι νησίδα μέσα στην κοινωνία, ούτε οι εκπαιδευτικοί διαφορετικοί άνθρωποι από τους άλλους εργαζόμενους. Οι συνθήκες εργασίας μας είναι και οι συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας. Ενώνουμε, λοιπόν, τον αγώνα μας με τους άλλους εργαζόμενους, τους γονείς των μαθητών μας, που υφίστανται την ίδια επίθεση. Πιο αποτελεσματικά, πιο οργανωμένα, πιο μαχητικά, πιο ενωτικά συντονιζόμαστε με τους αγώνες άλλων κλάδων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στην προοπτική ενός πανεργατικού – πανυπαλληλικού κινήματος τόσο κατά του Μνημονίου όσο και κατά των συνολικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και της αντιλαϊκής διοικητικής και παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας, που επιχειρούνται με πρόφαση την κρίση και με πυλώνες το Μνημόνιο και τον «Καλλικράτη». Κόντρα στο μπλοκ που έχουν συστήσει η κυβέρνηση με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., κόντρα και στη ρητορεία «αριστερών» και δεξιών εφεδρειών του συστήματος, που, μέσα από μια ρηχή «αντίθεση» στο Μνημόνιο, θέλουν να οδηγήσουν το λαό στην ουσιαστική αποδοχή των αναδιαρθρώσεων που αυτό επιβάλλει, οργανώνουμε από καλύτερες θέσεις και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την κοινή δράση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων. Με ανυποχώρητους ενωτικούς αγώνες, να αποκρούσουμε την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στα δικαιώματά μας και να σπάσουμε την κυριαρχία του πάνω στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Αναγνώστες