Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Περί...Ιρλανδίας

Για να μη νοιώθουμε μοναξιά...
Ακούστε : audio1
Ακούστε : audio2

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπήκαν κι οι Ιρλανδοί στο χορό. Πόσο πιστευτοί μπορούν να γίνουν τώρα όσοι δήλωναν ότι για το ΔΝΤ φταίει το κακό ελληνικό κεφάλι;;
Κι όμως...
Αννα Διαμαντοπύλου: "Το μνημόνιο δεν πρέπει επ' ουδενί να είναι μια διαδικασία μονοσήμαντη. Με το μνημόνιο απλά στο τραπέζι, δ ε ν βγαίνουν ούτε οι πολιτικές ούτε οι αριθμοί του ίδιου του μνημονίου. Η χώρα απαιτεί, και ο πρωθυπουργός το έχει πει επανειλημμένα, ένα συνολικότερο σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που δεν είναι απλά το μνημόνιο. Για να είμαι πιο σαφής, η δημοσιονομική ε ξ υ γ ί α ν σ η που είναι ο πυρήνας του μνημονίου, είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Εάν δεν εξυγιάνουμε το σύστημα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Την ίδια στιγμή όμως, πρέπει να δημιουργούνται οι συνθήκες προσέλκυσης κεφαλαίων στη χώρα, ανάδειξης δημιουργικών δυνάμεων, υποστήριξης αυτών που θέλουν να φύγουν από τον φαύλο κύκλο της υπάρχουσας οικονομίας και αξιοποίηση των πολλών και μεγάλων πηγών πλούτου της χώρας.
Και βέβαια η αντιμετώπιση της κρίσης έχει και την «ιδεολογική πλευρά». Ο πνευματικός κόσμος και οι κοινωνικοί ηγέτες έχουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή νοοτροπίας, κουλτούρας και στην επαναφορά βασικών α ξ ι ώ ν ."
(ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=11807)
ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ από τη λογιστική και ανοίγουν ιδεολογικούς δρόμους συναίνεσης. Εύστοχος ο Νικόλας Σεβαστάκης:"...οι κυρίαρχες δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα κινήσεων που μετατοπίζουν το κέντρο βάρους από τη ζώνη της απαγορευμένης συζήτησης (το πρόγραμμα «διάσωσης της χώρας», το νέο «πατριωτικό» χρέος προσαρμογής) σε πεδία ανοιχτά στην ιδεολογική διαφοροποίηση. Και η πιο παγωμένη κυβέρνηση χρειάζεται και αυτή κάποιες δόσεις ξεπαγώματος ή ευελιξίας στο επίπεδο των αξιακών προθέσεων..."(από http://enthemata.wordpress.com/2010/11/28/sevastakis-7/)
ΕΜΕΙΣ;
Ανάρτηση από τον/τη MLOG

Αναγνώστες