Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ο Αγώνας καλά κρατεί

Στους δρόμους παλεύουμε
για τα δικαιώματά μας
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/, 5.30 μμ
ΤΡΙΤΗ 17/11/, 4.30 μμ


Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/.

Την Δευτέρα, πρώτη μέρα του τριήμερου γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταφθάνει στην χώρα μας η τρόικα των «επιτηρητών». Έρχεται για να επιβάλλουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που ξεκινάνε από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την μείωση των μισθών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση του ΦΠΑ, έως τις χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ένα νέο γύρο φτώχειας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα την «δικαίωσε» ώστε να συνεχίσει μια πολιτική που θέλει να σώσει τις τράπεζες από την χρεοκοπία οδηγώντας σε αυτήν την κοινωνική πλειοψηφία, που θέλει να βγάλει τις επιχειρήσεις από την κρίση βυθίζοντας τους εργαζόμενους στην φτώχεια!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Ήδη οι μεγάλοι αγώνες της προηγούμενης περιόδου έχουν αδυνατίσει την κυβέρνηση. Ο τριήμερος γιορτασμός του Πολυτεχνείου, με πρώτο σταθμό την παλλαϊκή κινητοποίηση εργαζόμενων και νεολαίας στις 15/11/, πρέπει να γίνει απαρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα ραγίσουν την πολιτική του «Μνημονίου», της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα κάνουν την εφαρμογή της αδύνατη. Ο ενιαίος, μαζικός, πολιτικοποιημένος αγώνας όλων των εργαζόμενων, η άρνηση του κατακερματισμού, των ξέπνοων επετειακών απεργιών είναι ο μόνος δρόμος για να τους σταματήσουμε, για να ανατρέψουμε την επερχόμενη λαίλαπα!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/11/, 5.30 μμ,
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΟΥΛΗ

ΤΡΙΤΗ 17/11/, 4.30 μμ,
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Είμαστε από τις ελάχιστες ΕΛΜΕ πανελλαδικά που έχουμε κάνει ήδη 2 μαζικές ΓΣ από τον Σεπτέμβριο κι έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις τόσο για τοπικά προβλήματα, όσο και για τη γενικότερη τραγική κατάσταση της χώρας μας. Έτσι, μετά τις αποφάσεις της ΓΣ, στις 2/11/, η ΕΛΜΕ συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου:

Ανώνυμος είπε...

Πήραν μπρος κι οι φλεγματικοί Βρετανοί!!!

Μαζικές Συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας στο Λονδίνο
10/11/2010

Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν 50.000 φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια.Κατα τη διάρκεια της πορείας φοιτητές μαζί με καθηγητές κατάφεραν να εισέλθουν στο Millbank Tower, την έδρα του Κυβερνώντος κόμματος. Οι φοιτητές έκαναν κατάληψη του κτιρίου έχοντας ανέβει στην ταράτσα του μετα βρετανικά Μ.Α.Τ. να βρίσκονται απο κάτω.

Οι φοιτητές που προχώρησαν στην κατάληψη του Millbank Tower έστειλαν μέσω της Guardian το εξής μήνυμα :
"Στεκόμαστε ενάντια στις περικοπές, δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους φτωχούς, τους ηλικιωμένους που έχουν πληγεί.Είμαστε κατά όλων των περικοπών και της εμπορευματικοποίησης της εκπαίδευσης.Θέλουμε να δείξουμε την αντίθεσή μας προς το σύστημα των Tories που επιτίθεται στους φτωχούς και βοηθά τους πλούσιους.Αυτή είναι μόνο η αρχή."

Σήμερα, τα δίδακτρα για τους ευρωπαίους και βρετανούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια της Βρετανίας δεν ξεπερνούν τις 3.290 στερλίνες (3.777 ευρώ) ανά φοιτητή και κατ' έτος. Η κυβέρνηση του Κάμερον σχεδιάζει να επιτρέψει στα Πανεπιστήμια να αυξήσουν τα δίδακτρα μέχρι τις 6.000 στερλίνες, φτάνοντας σε ορισμένες «ειδικές περιπτώσεις», τις 9.000 στερλίνες.

MLOG είπε...

…Η Έρση [μαθήτρια της Β’ Λυκείου] δεν θα καταλάβει τι έγινε το 1967, τι απειλήθηκε το ’73 με το Πολυτεχνείο και τι κατέρρευσε το ’74, αν δεν πάρει υπ’όψιν της
...τη νίκη της Δεξιάς στον Εμφύλιο στα τέλη του ’40, το αντικομμουνιστικό μετεμφυλιακό κράτος και τη σχέση του με τις ΗΠΑ, το ρόλο του στρατού και του παλατιού στην πολιτική ζωή της χώρας, τη σχέση όλων αυτών με την τότε ελληνική Δεξιά και τη διεθνή συγκυρία του Ψυχρού Πολέμου... τις ακροδεξιές παρακρατικές οργανώσεις του ’60 και του ’70 και τη δολοφονία του Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, τις ορμητικές διαδηλώσεις της εποχής, την Αποστασία, τα Ιουλιανά και τη δολοφονία του Πέτρουλα το ’65, την αμηχανία της Αριστεράς και την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, της οποίας ηγήθηκε ο Παπαδόπουλος. Μιας δικτατορίας που δεν ήταν «φασισμός», όπως λεγόταν, αλλά ένα είδος κράτους έκτακτης ανάγκης που επιδίωξε να ξεπεράσει βίαια μια πολιτική κρίση, να τακτοποιήσει δηλαδή ταξικές υποθέσεις του κράτους, που τα κοινοβουλευτικά κόμματα αδυνατούσαν να φέρουν σε πέρας και η κοινωνία αποστρεφόταν.
Έκτακτη ανάγκη, πολιτική κρίση, ακροδεξιά. Υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που σήμερα να μας είναι ξένο; Και υπάρχει κάτι από όλα αυτά που να βλέπει κανείς ίδιο με εκείνη την εποχή;
Τι μπορεί να καταλάβει η Έρση...αν δεν πάρει υπ’ όψιν της της την κατάρρευση της Χούντας που επιτάχυνε -αλλά δεν προκάλεσε- το Πολυτεχνείο, τον πρωταγωνιστικό ρόλο Αριστεράς και Κεντροαριστεράς στην ειρηνική και την ένοπλη αντίσταση στο καθεστώς, αλλά και την –επιεικώς- αμήχανη στάση των κομμάτων της απέναντι στην εξέγερση; Αν δεν ασχοληθεί σοβαρά με τον αέρα ελευθερίας που απελευθέρωσε η Μεταπολίτευση, βγάζοντας στον δρόμο πολλούς απ’ τους μέχρι τότε βολεμένους... και επιτρέποντας το «φαινόμενο ΠΑΣΟΚ» να διαβαστεί ως ειρηνική εκδίκηση του εαμικού μπλοκ για την ήττα του ‘49; Αν δεν πάρει υπ’όψιν το ρόλο των κομμάτων στον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας μετά το ΄74 –κάτι μεταξύ απελευθέρωσης και ασφυκτικού εναγκαλισμού, που σήμερα πληρώνουν- ή τη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ; Τι θα καταλάβει για το σήμερα αν δεν ρωτήσει για τις παλινωδίες της Αριστεράς από το 1989 (πρώτο δήθεν τέλος της Μεταπολίτευσης), αλλά και την αναβίωση της -μεταδικτατορικά απαξιωμένης- ακροδεξιάς στα ’90, βοηθούντων των ΜΜΕ και της Εκκλησίας; Τι θα καταλάβει για το σήμερα αν προσπεράσει τον «εκσυγχρονισμό» (δεύτερο δήθεν τέλος της Μεταπολίτευσης) και το ίχνος του στη σημερινή πολιτική και οικονομική κρίση; Αν δεν αναρωτηθεί πού οφείλεται η άνοδος του κρατικού αυταρχισμού κι αν δεν σταθεί στην εξέγερση του 2008; Διότι ναι, γίνονται εξεγέρσεις και σε καθεστώτα μη δικτατορικά (που αρνούνται εξίσου πεισματικά τον όρο ΄εξεγερμένοι΄ στους αντιπάλους τους), αυτό όμως είναι μια αλήθεια που η Έρση δεν μπορεί να τη μάθει στο σχολείο.
Μπορεί η επετειακή γιορτή του σχολείου ή κάποιο αφιέρωμα της τηλεόρασης να εξηγήσουν τι σημαίνει το «να τελειώνουμε με τη Μεταπολίτευση», που ακούμε όλο και πιο συχνά από παντού εδώ και καιρό; Μπορούν να δείξουν τη σχέση που έχει ο γύψος του δικτάτορα Παπαδόπουλου με τη φιλολογία περί «έκτακτης ανάγκης», που αναπαράγουν εδώ και δύο χρόνια δεξιοί και (πρώην) αριστεροί εν μέσω μιας σοβαρής πολιτικής κρίσης; Ποιος θα εξηγήσει στους πολλούς ότι ο επάρατος «λαϊκισμός» που τόσοι σήμερα ξορκίζουν, σημαίνει μεταξύ άλλων και «τέρμα στη δυνατότητα των πολλών να κάνουν πολιτική» -δυνατότητα που οφείλεται στο Πολυτεχνείο και τη Μεταπολίτευση; Γιατί τα μεγάλα κόμματα ανέχονται σήμερα τη μέχρι πρότινος απαξιωμένη ακροδεξιά και γιατί συχνά μιλούν με τα λόγια της; Πώς ο εθνικισμός, αναγνωριστικό μεταξύ άλλων της Χούντας, εξιλεώθηκε για τις αθλιότητές του και σήμερα καλά κρατεί; Και γιατί όταν μιλάμε για το Πολυτεχνείο, θυμόμαστε μόνο τη Δαμανάκη, ενώ υπάρχουν και η Δαμόφλη, και ο Μαούνης και ο Κλαυδιανός;…
…Σε τελική ανάλυση, να σώσουμε την εξέγερση ως δυνατότητα: να τεθεί το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» ως νικηφόρο οδόφραγμα στη σημερινή αναβίωση του αυταρχισμού.
(ΠΗΓΗ http://www.rednotebook.gr/details.php?id=803)

MLOG είπε...

Η έβδομη δόση

Τρίτη δόση: Επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών.
Τέταρτη δόση: Ατομικές συμβάσεις υπερισχύουν των επιχειρησιακών.
Πέμπτη δόση: Εργασία χωρίς σύμβαση - εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του εργοδότη να δώσει ή να μη δώσει χαρτζιλίκι.
Έκτη δόση: Κατάργηση της αμειβόμενης εργασίας - υποχρεωτικός καθολικός εθελοντισμός - πλήρης εκμηδενισμός εργατικού κόστους - εκτόξευση ανταγωνιστικότητας.

Τρίτη δόση: Μία μετάταξη ανά πέντε αποχωρήσεις.
Τέταρτη δόση: Μία θέση εργασίας ανά πέντε ανεργίας.
Πέμπτη δόση: Ένας αυτοδύναμα τρεφόμενος ανά πέντε συσσιτιούχους.
Έκτη δόση: Ένας στον αγώνα ανά πέντε στο χώμα.

Τρίτη δόση: η Ιρλανδία στον μηχανισμό στήριξης.
Τέταρτη δόση: η Πορτογαλία στον μηχανισμό στήριξης.
Πέμπτη δόση: η Ισπανία στον μηχανισμό στήριξης.
Έκτη δόση: ο μηχανισμός στήριξης στον μηχανισμό στήριξης.

Τρίτη δόση: υπό κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Τέταρτη δόση: υπό κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - Δημοκρατικής Συμμαχίας τε και Αριστεράς.
Πέμπτη δόση: υπό κυβέρνηση ΝΔ - ΚΚΕ.
Έκτη δόση: υπό κυβέρνηση Καμίνη - Μπουτάρη - Αtenistas.
(ΠΗΓΗ http://old-boy.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html)

vlemma είπε...

@......Ο Αγώνας καλά κρατεί.....

O ΑΣΙΑΝΟΣ ΖΗΛΟΣ..και αλλα αληθινα παραμυθια..

Αυτος λοιπον ο "ζηλος"..
ηταν ενα υφος πληθωρικο και ψευδοσυναισθηματικο που το καλλιεργησαν οι Σοφιστες και οι Ρ ητορες, στην προσπαθεια τους να "εξευγενισουν" την Αττικη διαλεκτο που ειχε πλεον διευρυνθει στην "Κ Ο Ι Ν Η ".
Ετσι , οι Σοφιστες...εφεραν την "Επανασταση"..και η πλειοψηφια των Ελληνων ζητουσε να εξασφαλισει την επιτυχια στην ζωη, δινοντας μια μαλλον επιφανειακη εγκυκλοπαιδικη μορφωσηκαι διδασκοντας την "τ ε χ ν η " του "ομιλειν και του γραφειν"
Εχει μεινει μεχρι τις μερες μας (νομιζω) αυτος ο ζ η λ ο ς , που τον χαρακτηριζε το σφοδρο παθος και ο ανατολικος πληθωρισμος..(το οιδουν), ο αφθονος ψευδοσυναισθηματισμος (το παρενθυρσον), η προσποιηση και η επιτηδευση (το μειρακιωδες) και σειρα εντεχνων μεσων που προκαλουν εντυπωσεις και εκπληξη!!!


ΑΡΑ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!!
ΠΟΥ ,ΠΩΣ ...ΓΙΑΤΙ...ΚΡΑΤΕΙ;;;
ΚΑΙ ....ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΦΤΕΙ;;;;

Ο.Κ.
τα πυροτεχνηματα καλα κρατουν
για να κανουν αδυνατη την ηρεμη θεωρηση των γραφο-λεγομενων των κομματων -σωτηρων...οπως και την αντικειμενικη κριση των ακροατων-θεατων..εμενα δηλαδη...

ΩΡΑΙΕΣ δε λεγω..
αυτες οι δημοσιες και ιδιωτικες "επιδειξεις" της τεχνης αυτου του τεχνητου και αφυσικου υφους...

αλλα το αποτελεσμα μετραει..
ΚΑΙ
γιναμε καλως ή κακως της σχολης των Στωικων (παρα τους αγωνες..και παρά ..που καλα κρατουν)

Αναγνώστες