Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/12/

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


Μαζί όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα ξεσηκώνουν τη χώρα.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κόντρα στην κατάργηση σχολείων, στην ελαχιστοποίηση της χρηματοδότησης της Παιδείας από Υπουργείο και Δήμους, στο βίαιο πετσόκομμα θέσεων εργασίας, μισθών, ασφάλισης και συντάξεων.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ.
Τετάρτη, 8 Δεκέμβριος 2010,

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας καλούμε να βάλετε στη συνέλευση σας η στο ΔΣ τη παρακάτω πρόταση ψηφίσματος.
Χρειαζόμαστε όσο περισσότερες αποφάσεις μπορούμε, χρειαζόμαστε τα πανό των συλλόγων και των σωματείων στο συλλαλητήριο.
Ενημερώστε μας αμέσως για τυχόν αποφάσεις. Ως γνωστό αρνούμαστε συνειδητά χορηγούς εταιρίες και ΜΚΟ και στηριζόμαστε στη στήριξη των συλλογικών οργανων των εργαζόμενων που αυτό το διάστημα μας καλούν στην Πανεργατική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο.
Η προσυγκέντρωση μας είναι στο Μουσείο στις 10πμ μαζί με τους μετανάστες και τους φοιτητές.

Για την ΚΕΕΡΦΑ και Ενωση Μεταναστών Εργατών
Πέτρος Κωνσταντίνου, Σέμκο Μοχαμεντί

MLOG είπε...

Με οργή ξανά στους δρόμους

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη [14/12]στη Βουλή σηματοδοτεί την έναρξη μιας άγριας επίθεσης κατά των εργαζομένων. Με την κατάρρευση των συμβάσεων και των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποκαλύπτεται η κυβερνητική ψευδολογία ότι το Μνημόνιο αφορούσε μόνο τον δημόσιο τομέα και δήθεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.

Στο στόχαστρο είναι όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί μεταπολεμικά, το επίπεδο ζωής όλων των πολιτών.

Μετά τη γενική απεργία της 5ης Μαΐου, η κυβέρνηση μίλησε για κόπωση της κοινωνίας, την οποία μάλιστα παρουσίασε ως συναίνεση στην πολιτική της. Το ίδιο υποστήριξε με αφορμή τις εντυπώσεις από τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Τα ίδια είπαν Στρος Καν και Όλι Ρεν. Επρόκειτο για προπαγανδιστική επιχείρηση, ώστε να περάσουν με λιγότερες αντιδράσεις τα χειρότερα που ψηφίζονται μεθαύριο.

Από αύριο εκδηλώνεται νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων, με αιχμή τις συγκοινωνίες, με πρώτο σταθμό τη γενική απεργία της Τετάρτης. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, με τα παζάρια παρασκηνίου και την κυβερνητική εξάρτησή της, είναι εκτεθειμένη.

Την Τρίτη στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τίθενται μπροστά στις ευθύνες τους. Θα υπερψηφίσουν το έκτρωμα; Θα συμπράξουν στον ακρωτηριασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων; Θα επισπεύσουν με τη στάση τους την πολιτική κρίση;

Με αντιμέτωπη την κοινωνία, ο πρωθυπουργός επιχειρεί την Τρίτη αντιπερισπασμό συναίνεσης. Καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου. Την ίδια μέρα στη Βουλή θα ψηφίζεται το επαίσχυντο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ. Είναι προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου μιλάει για συναίνεση, αλλά επιδιώκει συνενοχή. Σε μια περίοδο που η κοινωνία αφυπνίζεται, επιδιώκει να δημιουργήσει εικονική πολιτική συναίνεση.

Η μεγαλύτερη προσφορά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να φύγουν μιαν ώρα αρχύτερα. Αν παραμείνουν, θα οδηγήσουν τη χώρα σε συνθήκες λατινοαμερικανοποίησης. Είναι επικίνδυνοι και για τη χώρα και για την Ευρώπη. Κατεδαφίζουν την κοινωνική Ευρώπη μεταβάλλοντας την Ελλάδα σε πειραματόζωο.

Από αύριο οι πολίτες ξαναβγαίνουν στους δρόμους με οργή και χωρίς ψευδαισθήσεις. Με συνείδηση πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας, αλλά και πόσο επιβεβλημένος για να αποτραπεί ο εξανδραποδισμός τους. Είναι αγώνας για τη δημοκρατία, για την επιβίωση των πολιτών, για την αξιοπρέπεια της χώρας

ΠΗΓΗ http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=587511

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η MLOG άφησε ένα νέο σχόλιo:

Η Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφικό κατήφορο, στον οποίο σπρώχνουν τη χώρα η Τρόικα και η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το «Μνημόνιο No 2» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Αφορά την πλέον επιθετική ανασυγκρότηση του Κεφαλαίου και την πιο βίαια αναδιανομή του πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.
Με εργαλείο έναν ανάλγητο ταξικό προϋπολογισμό και με οδικό χάρτη τις εντολές της Τρόικας, η μνημονιακή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
• Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και Προστασία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια, Δημόσια και Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπαίνουν σε μια πορεία οριστικής κατεδάφισής τους.
• Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων, των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.
• Διαλύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις οργανώσεις του, καταλύει δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες και γυρνά το κοινωνικό ρολόι 100 χρόνια πίσω.
…Αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια. Η επιμήκυνση της αποπληρωμής δανείου με νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη μόνιμη και συνεχή εφαρμογή μνημονιακών μέτρων για δεκαετίες. Κυβέρνηση και τρόικα βάζουν στο γύψο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν μπορούμε να μείνουμε άφωνοι και ακίνητοι.
Ο αγώνας μας είναι το μοναδικό όπλο στα χέρια μας για την ανατροπή της χυδαίας και βίαιας νεοφιλελεύθερης επίθεσης, που δεχόμαστε.
Δίνουμε ριζοσπαστική, αγωνιστική, ταξική φωνή στα συνδικάτα, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα ενωτικής δράσης, που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους και θα φέρει τα πάνω κάτω.
Ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας. Συντονίζουμε τις κινητοποιήσεις μας για τη διαμόρφωση ενός πανευρωπαϊκού αγωνιστικού μετώπου ανατροπής.
Παλεύουμε για τη συνολική και χωρίς όρους ανατροπή του Μνημονίου, την αποδέσμευση της χώρας από το νεοφιλελεύθερο μηχανισμό στήριξης, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη μπορεί να ξεπεράσει την απεργία της 5 Μάη. Παρά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις ακόμη και τις διαφωνίες, που υπάρχουν για τη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στη Συγκέντρωση αποτελεί την πιο υπεύθυνη στάση όλων μας μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
(από την ανακοίνωση της Αυτόομης Παρέμβασης http://www.apnet.gr/doc_anak/ANAKOINOSH_15-12-2010.pdf)

MLOG είπε...

Από τις συστάσεις του Στρως-Καν ως τα τακτικά διαγγέλματα του έλληνα πρωθυπουργού μαθαίνουμε αυτό που ήδη γνωρίζαμε: ότι ο στόχος της μεγάλης συλλογικής θεραπείας είναι μια νέα μορφή συνείδησης ή μια νέα ιδιότητα του πολίτη. ...Η σημερινή στιγμή, πέρα από το γεγονός της κρίσης του χρέους και των όρων του Μνημονίου, υπάγεται άμεσα σε μια ηθική Ιδέα, αν όχι σε μια θεωρία για τον ελληνικό χαρακτήρα και την αλλαγή του… Η υιοθέτηση των φιλελεύθερων τομών από «σοσιαλιστές» είναι μη φιλελεύθερη με την έννοια ότι συγχέει συστηματικά το πολιτικό με το θρησκευτικό, τον δημόσιο λόγο με την ηθικοπλαστική κατήχηση, την εκάστοτε μεταρρύθμιση με μια σωτηριολογική κλήτευση.
Απέναντι σε αυτό τον ιεραποστολικό εκσυγχρονισμό, τον πολύ διαφορετικό από τους προγόνους και τους συγγενείς του, διαγράφονται οι εξής στάσεις. Πρώτον, μια αμφισβήτησή του από τη σκοπιά του ρεαλισμού, της αντίληψης δηλαδή η οποία προτάσσει τη μεθοδική υπηρέτηση του κρατικού (εθνικού) συμφέροντος δίχως ανάμιξη ηθικών ιδεολογημάτων και θεωρητικών εκκεντρισμών. Είναι η οπτική ανθρώπων που κινούνται περισσότερο στο χώρο της «λαϊκής Δεξιάς» και του μη νεοφιλελεύθερου συντηρητισμού…
Μια άλλη στάση είναι αυτή μεγάλου μέρους της ριζοσπαστικής Αριστεράς που αντιμετωπίζει τη ρητορική της αναμόρφωσης είτε ως συνέχεια στο χρόνο είτε ως «υποκριτική συγκάλυψη» του ίδιου πάνω κάτω ταξικού προγράμματος.
Και τέλος μια τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει διανοούμενους και δημόσιες φωνές που επιχειρούν, από ένα άγχος να φανούν ακριβοδίκαιοι, να διακρίνουν τις θεμιτές και τις αθέμιτες, τις εύλογες και τις αρνητικές πλευρές σε ένα εγχείρημα που, κατά βάθος, τους ασκεί μια ιδιόμορφη έλξη: εννοώ την υπόθεση υπέρ της αναμόρφωσης του «Έλληνα», υπέρ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των αλλοτριωμένων ψυχών και των ανορθολογικών συμπεριφορών του ρωμέικου….
Όταν λέω να πάρουμε στα σοβαρά το εν εξελίξει αναμορφωτήριο εννοώ να αμφισβητήσουμε ανοιχτά το περιεχόμενο της ηθικής Ιδέας, το υπόδειγμα του «νέου πολίτη», την επιθυμητή υποκειμενικότητα της εγχώριας «μεταδημοκρατίας». Μια τέτοια επεξεργασμένη αμφισβήτηση δεν υποτιμά…τα ειδικά προβλήματα αποτελεσματικότητας του κράτους και του δημοσίου. Εκκινεί ωστόσο από μια διαφορετική εποπτεία αγωνιών και κινδύνων. Από την εξής απορία: όταν βλέπουμε να προωθείται ένας πολιτισμός του φόβου και της δουλικότητας, όταν θεσμοποιείται η επέκταση της επισφάλειας και της ατομικής σύμβασης, ποια κοινωνική ορθολογικότητα είναι δυνατό να έχει μέλλον;…βλέπω γύρω μου να αυξάνει η αίσθηση της α ν α ξ ι ο π ρ έ π ε ι α ς, οι πηγές της υλικής και συμβολικής καχεξίας των ατόμων, μια π τ ώ χ ε υ σ η θ υ μ ι κ ο ύ πριν τη στάση πληρωμών ή την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους για τις οποίες ερίζουν αγαπημένοι φίλοι.
Το μεγαλύτερο παράδοξο είναι ότι τη στιγμή που ο νεοφιλελευθερισμός μετατρέπεται σε ηθική Ιδέα και ανθρωπολογικό υπόδειγμα, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως στο τέλος, από τα ερείπια του «υπερφίαλου Έλληνα» και των παθογενειών του μπορεί και να φυτρώσει… ένας πιο κόσμιος αστισμός και οι χαμένοι στο χρόνο κανόνες του. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που μπερδεύει τα πράγματα: δεν βρισκόμαστε ούτε στο 1897 ούτε στο 1909…
ΠΗΓΗ http://enthemata.wordpress.com/2010/12/12/sevastaki/

MLOG είπε...

Parfumarias…, του Κώστα Θεριανού

Πριν από 4 περίπου χρόνια, το περιοδικό Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης είχε καλέσει από την Αργεντινή τον Eduardo Rosenzvaig, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τουκουμάν, για μια ομιλία στην Ελλάδα. Στο περιοδικό έχει δημοσιευθεί και ένα άρθρο που θυμίζει πολύ την Ελλάδα και πρέπει να ξαναδιαβασθεί (βλ. για το άρθρο http://www.antitetradia.gr/site/newmagaz.php?mid=1&tid=3)


Το κείμενο δείχνει ανάγλυφα τι θα συμβεί και εδώ αν δεν αντισταθούμε. Όμως, στην ομιλία του ο Rosenzvaig ανέφερε κάτι που δεν αναλύεται στο κείμενο.


Μας πληροφόρησε ότι οι μισθοί των εκπαιδευτικών σταδιακά περικόπτονταν μέχρι που έφτασαν να μην μπορούν να τους συντηρήσουν. Στο διάστημα των σταδιακών περικοπών, οι εκπαιδευτικοί δεν ξεσηκώθηκαν. Άλλοι γιατί είχαν πεισθεί ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, άλλοι γιατί πίστευαν ότι «μπόρα είναι και θα περάσει».

Όμως, σταδιακά άρχισαν να ανακαλύπτουν ότι δεν φτάνει ο μισθός τους για να ζήσουν. Και μέσα σε ένα τοπίο διάλυσης και κατάρρευσης των σωματείων και των συλλογικών αναπαραστάσεων βρήκαν μια … ατομική λύση: να βγαίνουν το απόγευμα, μετά το σχολείο, και να πουλούν parfumarias [(κολόνιες)! Μας έκανε εντύπωση η λέξη και για αυτό την γράφουμε όπως την πρόφερε] για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Το 1985, αρκετά πιο κοντά αυτή την φορά, στην Σμύρνη της Τουρκίας (με πρωθυπουργό τον Οζάλ και με προσφυγή στο ΔΝΤ) ο κάθε τουρίστας μπορούσε να αντικρίσει ένα περίεργο θέματα. Ανθρώπους ευγενικούς, που φαίνονταν από το βλέμμα και την ομιλία ότι δεν είναι επαγγελματίες μικροπωλητές, να πωλούν … κολόνιες! Αυτοί οι άνθρωποι ήταν … εκπαιδευτικοί! Που όταν ο μισθός τους δεν τους έφτανε πια για να ζήσουν άρχισαν να πουλούν λιανικά κολόνιες! Parfumarias… και εκεί λοιπόν!

Εδώ καλλιεργείται δυστυχώς το ίδιο κλίμα. Μπόρα είναι και θα περάσει, λένε πολλοί. Και κουκουλώνονται στο παλτό τους βλέποντας τα πάθη των ανθρώπων γύρω τους σαν ένα κινούμενο ντεκόρ στη ζωή τους. Νομίζοντας ότι αυτοί θα την βγάλουν καθαρή με τις λιγότερες απώλειες!

«Εγώ είμαι παλιά και έχω οργανική», είπε κάποια συνάδελφος. Μόνο που σε ένα χρόνο έχασε από το μισθό, από την μελλοντική σύνταξη, από τα επικουρικά - μπορεί και όλο το εφάπαξ - και σχεδόν όλα τα δώρα. Γιατί να μην χαθεί και η οργανική; Και το σχολείο; Και η μονιμότητα; Άλλωστε, αυτά έχουν προκύψει από συσχετισμούς κοινωνικών δυνάμεων. Σήμερα που οι συσχετισμοί είναι σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας τα πάντα μπορεί να χαθούν, αν δεν αγωνιστούμε. Οι νόμοι και το Σύνταγμα δεν είναι οι «Δέκα εντολές του Μωυσή» (αν και αυτές – όπως ξέρουμε – τις παραβίασαν!). Εκφράζουν κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζουν μαζί με αυτούς!

Κοντολογίς, όλοι οι επίδοξοι μεθαυριανοί απεργοσπάστες να έχουν κατά νου… ότι στην γωνία τους περιμένουν οι parfumarias! Και ότι αυτή θα είναι στο τέλος η μόνη ατομική λύση, αν ψάχνουν για τέτοια…

Άλλη λύση, εκτός από το συλλογικό αγώνα, δεν υπάρχει.

Χωρίς ψευδαισθήσεις… όλοι στην απεργία στις 15/12.

Για την ζωή μας, για τους μαθητές μας, για το δημόσιο σχολείο.

ΠΗΓΗ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=17049

MLOG είπε...

- Περιφρόνηση σε όσους μετράνε τους ανθρώπους με καριέρες, βιβλιάρια, επιτυχίες και αποτυχίες. Σε όσους μετρούν σε λίρες και ευρώ τη γνώση και αποφασίζουν ότι το να μαθαίνεις κοστίζει ακριβά. (Αυτό συνέβαινε από πάντα έτσι κι αλλιώς, μ’ ένα τρόπο που ποτέ δε θα καταλάβει κανείς υπουργός παιδείας).
- Ένα τριαντάφυλλο για τους ανθρώπους που βάζουν τα κλάματα εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο. Αυτοί τα ξέρουν όλα.
-Ένα τριαντάφυλλο σε όσους καταλαβαίνουν ότι τα αρκτικόλεξα εσήεα, γσεε, αδεδυ και λοιπά δεν απέχουν, παρά συναντούν τα δντ, εκτ και λοιπά. Τα πρώτα δεν είναι συλλογικότητες, αλλά ακριβώς όπως τα δεύτερα, είναι τα εμπόδια που πρέπει να υπερβούμε. Ας προχωράμε χωρίς αρκτικόλεξα, αλλά με πρωτοβάθμια σωματεία.
- Περιφρόνηση σ’ όσους επιλέγουν να μιλήσουν υπέρ μια αόριστης ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και σιωπούν βλέποντας να αυξάνονται τα υποκείμενα της καθημερινής ζωής που χώνουν τα χέρια τους σε κάδους σκουπιδιών και άδειους πάγκους λαϊκής.
- Περιφρόνηση σε αυτούς που εκβιάζουν, σε όσους αναγκάζουν τον κάθε άνθρωπο να δεχτεί μείωση σε μισθό κι αξιοπρέπεια, επειδή ξέρουν ότι αυτοί που περιμένουν στο σπίτι πεινάνε για ψωμί, όχι για αξιοπρέπεια.
- Ένα τριαντάφυλλο για όσους παρά το ζόρι, την κούραση ή το άγχος που έχει κάτσει πάνω απ’ το κεφάλι μας, διακρίνουν ακόμη ότι η σωτηρία των αριθμών δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τη σωτηρία των ανθρώπων. Είτε κατέβουν είτε όχι σ’ αυτή ή στις επόμενες απεργίες, η μάχη θα δίνεται ξανά και ξανά και κάποια στιγμή θα πάρουν θέση.
- Ένα τριαντάφυλλο γι’ αυτούς που (χτες, αύριο και την επόμενη φορά) επιμένουν να ξεπερνούν το φόβο, περπατώντας μαζί στην χημική Πανεπιστημίου.
Ο ουδέτερος παρατηρητής δεν είναι ουδέτερος, γεγονός που ασφαλώς γνωρίζει και ο ίδιος.

ΠΗΓΗ http://tovytio.wordpress.com/2010/12/14/glika_refrain/

MLOG είπε...

Ενα τεραστιο ΟΧΙ πνιγμένο στα δακρυγόνα-Συγκλονιστικό συλλαλητήριο!

[ΠΗΓΗ http://giorgossarris.blogspot.com/2010/12/blog-post_5249.html]

Μια τεράστια σε όγκο διαδήλωση, από αυτές που συμβαίνουν κάθε πολλά χρόνια έγινε σήμερα στην Αθηνα.Ηταν ενα συλλαλητήριο με πάνω από 150000 λαού που θα μπορούσε να μείνει χαραγμένο αν όχι στην ιστορία, τουλάχιστον στη σκέψη αυτών που συμμετείχαν, αν δεν διαλυόταν από τα δακρυγόνα των ΜΑΤ που σε "συνεργασία" με μερικές δεκάδες δήθεν μπάχαλους έπνιξαν την πόλη στα χημικά στήνοντας ένα σκηνικό που θύμιζε χούντα!
Η εικόνα της πορείας που δεν πέρασε ποτε από το Σύνταγμα και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού έμεινε κομμένη στα 2, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε νωρίτερα χαμηλά στη Σταδίου όταν στρατιές ολόκληρες, κανονικές θάλασσες αντίστασης από απλούς ανθρώπους της δουλειάς εστριβε από τα Χαυτεια προς τη Βουλή.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε πρώτη και για πάνω από 1 ώρα περνούσε τη Σταδίου ανεβαίνοντας προς το Σύνταγμα.
Το άλλο τεράστιο κομμάτι ξεδιπλωνόταν από το πεδίο του Άρεως μέχρι τη Σταδίου περιμένοντας να ξεκινήσει.

Δεν μπορώ να πώ αν αυτό το συλλαλητήριο ήταν μεγαλύτερο η μικρότερο από εκείνο της 5 Μαη.Αλλοι λένε πως ήταν άλλοι όχι.(Καποιος περιπτερούχος στη Σταδίου μου είπε πως ήταν η μεγαλύτερη πορεία που έχει δει στη ζωή του 40 χρόνια εκεί κοντα στην Κλαυθμώνος).

Τι κρίμα που δεν έφτασε ποτέ στο Σύνταγμα.Τι κρίμα που δε μας είδαν από τα παράθυρα της Βουλής, της πιο απαξιωμένης αν όχι μισητής Βουλής στην ιστορία. Ενα κρίμα που το νοιώσαμε όλοι οταν είδαμε την πορεία κομμένη στα δύο και πολλούς από μας να προσπαθουν με τα κινητά να μάθουν τι γινόταν μεσα στη Σταδίου οταν βροχή απο μολότοφ, χειροβομβίδες κροτου λάμψης και χημικά άρχισε να πέφτει σε όλα τα σημεία της Πλ.Συντάγματος.
Φαίνεται πως ήταν τόσο ευκολο!
Οι όμορφες πορείες άσχημα να διαλύονται!
Καμιά 50αριά κουκουλοφόροι όλοι κι όλοι, παίζοντας κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ κατάφεραν μια χαρά να διαλύσουν πάνω από 100000 κοσμο!
Αν αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει με κάθε τρόπο να λυθεί, δεν ξέρω τι είναι.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η κυβέρνηση πλέον ξέρει καλά τι αισθάνεται ο λαός.
Ειδε πεντακάθαρα και τον όγκο του κόσμου να μεγαλώνει επικίνδυνα, αλλά και την οργή και την αποφασιστικότητα να φουντώνουν, αφού παρά την πρωινή βροχη και το τσουχτερό κρυο πολλοί λίγοι επηρρεάστηκαν.(Εννοειται οτι με καλό καιρό ο κόσμος θα ήταν πέρα απο κάθε φαντασία.)
Οποιος ισχυριστεί από δω και πέρα μετά και τη σημερινή διαδήλωση πως ο λαός συναινεί, καλύτερα να πάει να τον κοιτάξει κανένας γιατρός του ΔΝΤ.
Θα επανέλθουμε σε λίγο με σκέψεις, λεπτομέρειες και βίντεο.
(Η έναρξη της διάλυσης της πορείας έγινε μπροστά μας ακριβώς στο απεριφρούρητο μπλοκ της ΟΛΜΕ.Ακριβώς 3 λεπτά πριν φτάσουμε στο Σύνταγμα στα ξενοδοχεία στο πλάι της πλατείας αστυνομικοί δοκίμαζαν πυροσβεστήρες.Εντελώς τυχαία φυσικά)

MLOG είπε...

Απλήρωτοι παραμένουν από τις 10 Σεπτεμβρίου περίπου 5.800 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που προσελήφθησαν, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, για τη στελέχωση του νέου προγράμματος στα 800 πιλοτικά δημοτικά σχολεία. Ήδη, εκατοντάδες αναπληρωτές κατέθεσαν αιτήσεις επίσχεσης εργασίας στις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η επίσχεση ήδη θορύβησε τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς τηλεφωνικά μας ενημερώνουν ότι θα πληρωθούμε», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, στην οποία δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους αμέσως μετά την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Μέχρι τότε, προσθέτουν, «όλο και περισσότεροι αναπληρωτές θα προσφύγουμε στην μοναδική και τελευταία λύση της επίσχεσης εργασίας. Μας τελείωσαν τα λεφτά, οι αντοχές, η υπομονή, αλλά μας έμεινε η αξιοπρέπεια».

Καλούν μάλιστα και τους υπόλοιπους αναπληρωτές να προχωρήσουν, ανά διεύθυνση σε επίσχεση εργασίας, ενώ προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας. Ζητούν τέλος από τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταβάλουν άμεσα το δώρο Χριστουγέννων, ειδάλλως τους προειδοποιούν πως θα αντιμετωπίσουν την αυτόφωρη διαδικασία.
ΠΗΓΗ http://tvxs.gr/news

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν καλό να μην αναπαράγονται οι εξυπνάδες της ασφάλειας
και του ΚΚ. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια ΔΕΝ είναι οι ίδιοι μ'αυτούς που κάνουν τις συλλήψεις. Πρώτη φορά κατεβαίνουμε σε πορεία και τα βλέπουμε αυτά?
Πρώτη φορά βλέπουμε ασφαλίτες να προσπαθούν να μοιάσουν
σαν "άγρια νεολαία" για να παρακολουθήσουν και να δέσουν κόσμο?(ανεξάρτητα από τον ποιοτικά και ποσοτικά αναβαθμισμένο ρόλο τους στις τελευταίες πορείες) Πρώτη φορά βλέπουμε
ασφαλίτες/παρακρατικούς/χρυσαυγίτες να κάνουν προβοκάτσιες?
Είναι άλλο όμως αυτό, και άλλο να λέμε ότι τα επεισόδια τα κάνουν οι
ασφαλίτες. Το να το λέμε έτσι σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε σε τι μέρες ζούμε. Η κυβέρνηση προωθεί τη λογική ότι η ίδια η πραγματοποίηση πορείας είναι "επεισόδια". Το κράτος μετατρέπει κάθε διαδηλωτή σε
τρομοκράτη. Ακόμη, είναι τόσο ραγδαία η υποβάθμιση του βιωτικού
επιπέδου, που όλο και περισσότερος "χύμα" κόσμος αντιδρά πλέον
επιθετικά. Προχθές, το ξύλο που έπεσε έξω από τη ΓΣΕΕ δεν ήταν
εσωτερικη υπόθεση της αστυνομίας (ένστολοι vs ασφαλίτες), ήταν δικοί
μας άνθρωποι εκεί που χτυπιόντουσαν με τους μπάτσους.
Σε λίγο καιρό σύντροφοι, όπως ο ίδιος ο ΓΑΠ πρόβλεψε, θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες (φυσικά και πολιτικά). Η δικιά μας η δουλειά είναι να το ενισχύσουμε και να το πολιτικοποιήσουμε αυτό, όχι να βγάζουμε θεωρίες ότι όσοι διπλανοί μας πετάνε την πέτρα είναι
ασφαλίτες. Όχι τίποτε άλλο, αλλά στο τέλος θα μείνουμε μόνοι να
κοιτάμε έκπληκτοι δεκάδες χιλιάδες ασφαλίτες να πετάνε πέτρες.
Ξαναλέω. Όλα αυτά δεν έρχονται σε αντίφαση με το ότι πρέπει να
αποκαλύψουμε στην κοινωνία τα σχέδια της αστυνομίας, αλλά μην το
τραβάμε από την άλλη μεριά γιατί θα βρούμε.
Λευτέρης Παπαθανάσης
Για την αντιγραφή ΧΤΚ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΕΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πέμπτη, 16 Δεκ. 2010,

Έντονη ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε και πάλι εχθές, το χημικό αέριο CS και η πληροφορία ότι χρησιμοποιήθηκε και Admisite-DM, αέρια με υψηλή τοξικότητα και μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία.

Η ρίψη χημικών και η κλιμάκωση της βίας, με γενικευμένες σωματικές βλάβες σε πολίτες, αποτελούσε πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ και των πολιτικών της προϊσταμένων. Στην εποχή του Μνημονίου φαίνεται ότι η πρακτική αυτή επανήλθε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις χθεσινές διαδηλώσεις.

Το Πρωτόκολλο της Γενεύης (1969) και η Σύμβαση του Παρισιού (1993) ορίζουν ότι αέρια όπως το CS και το Admisite-DM συνιστούν χημικά όπλα και γι αυτό απαγορεύεται η χρήση τους. Καμιά εξαίρεση δεν επιτρέπεται φυσικά ούτε για σκοπούς αστυνόμευσης, αφού βάσει των Συνθηκών απαγορεύονται ακόμη και σε εμπόλεμες περιόδους.

Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της αστυνομίας δεν πρέπει να αντιστρατεύονται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, όχι μόνο του «συνέρχεσθαι», αλλά και της προστασίας της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των πολιτών ακόμη και όταν υπάρχει πρόκληση από κάποιους διαδηλωτές. Η απάντηση των αστυνομικών δε μπορεί να εμπεριέχει ανεξέλεγκτη χρήση βίας, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους διαδηλωτές στο σύνολό τους αλλά περίοικους και περαστικούς.

Ζητάμε λοιπόν διευκρινίσεις και ανεξάρτητη έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος αρμόδιος και με ποια διαδικασία πήρε την απόφαση να προμηθευτεί η ελληνική αστυνομία όχι μόνο παλαιότερα, αλλά και εντός του 2010 με τέτοιες ουσίες, ποια είναι η ποσότητά τους, και αν υπάρχει πρόβλεψη για την ασφαλή καταστροφή τους .

Σχετικά, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα πως, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση της χρήσης επικίνδυνων χημικών σε διαδηλώσεις, όχι μόνο δεν σταμάτησαν αυτά` να χρησιμοποιούνται, αλλά και έγιναν νέες παραλαβές τους. Στην χθεσινή συμμετοχή μας στην διαδήλωση της Θεσσαλονίκης, όπου πέσαμε θύματα ανεξέλεγκτης χρήσης χημικών εκ μέρους της αστυνομίας, περισυνέλεξα η ίδια φιαλίδιο με το απαγορευμένο αέριο CSκαι ημερομηνία φετινής παραλαβής. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις στους πολίτες για το πόσα, και ποια επικίνδυνα και διεθνώς απαγορευμένα χημικά, έχει προμηθευθεί»

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Αναγνώστες