Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Kινητοποίηση την Πέμπτη 19/07, 7.30μμ, στην πλατεία Κοραή

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ



ΠΕΜΠΤΗ 19/07, ΣΤΙΣ 19.30, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΙΧΩΣ ΡΕΥΜΑ,
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΧΩΣ ΣΤΕΓΗ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.



ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Επιτροπή Σωματείων, Κινήσεων, Συνελεύσεων

6 σχόλια:

xtk είπε...

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ!

Λοιπόν αρκετά καθίσατε κάτω από τα κλιματιστικά σας ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτούμε τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της σημερινής μέρας. Δε σας προτείνω μια ξενέρωτη δροσιστική μπυρίτσα δίπλα στην παραλία, ούτε και καμιά φλώρικη καλοκαιρινή βολτίτσα, αλλά μια συναρπαστικότατη αφισσοκόλληση. Νίκο Μ. τα λέμε στις 8.30 Αγ. Τρύφωνα; Βάζεις τις αφίσσες, βάζω την κόλλα. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Θα περάσουμε φανταστικά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ Α. ΛΙΟΣΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΑΗ.

εκπαιδευτικοί στις επάλξεις.

Ανώνυμος είπε...

Του Τάσου Κουράκη
(βουλευτής, συντονιστής της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
του ΣΥΡΙΖΑ)

Όταν η χώρα μας βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση με επιταχυνόμενους ρυθμούς χειροτέρευσης, την καλπάζουσα ανεργία, τις καθημερινές πλέον αυτοκτονίες και την πτωχοποίηση του συνόλου σχεδόν του πληθυσμού, τότε το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας όχι μόνον δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα άλλα οξυμένα προβλήματα, αλλά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη επικαιρότητα, με το αξιακό της φορτίο να καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο για την επιβίωση του λαού, για την ανόρθωσή του και την έξοδο από τη βαρβαρότητα που τον οδηγούν οι μνημονικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Φτάνει να στηριχθεί στον εκπαιδευτικό που δοκιμάζεται ανηλεώς. Από τον πρωτοδιόριστο δάσκαλο με τα εξακόσια κάτι ευρώ, ως τον καθηγητή πανεπιστημίου που με τα συνεχή 12% απαξιώνεται ο ρόλος του και οι σπουδές του.
* Με τους «εξωτερικούς» των συμβουλίων των ΑΕΙ του νόμου Διαμαντοπούλου να έχουν το πάνω χέρι κι ας μη διαθέτουν πανεπιστημιακό δίπλωμα οι ίδιοι.
* Με τον καθηγητή και τον δάσκαλο να «αξιολογούνται» από μονοπρόσωπα όργανα (διευθυντή ή σύμβουλο) για να δικαιολογηθεί η καθήλωσή τους στην ίδια βαθμίδα και η περιστολή του μισθού τους, έως την απόλυση, μόνο και μόνο γιατί το επιτάσσει το Μνημόνιο για τις 15.000 ή τις 150.000 απολύσεις.
* Με την περικοπή των εκπαιδευτικών αδειών για μεταπτυχιακές σπουδές.
* Με τον εκπαιδευτικό στην ιδιωτική εκπαίδευση βορρά στα συμφέροντα των ιδιοκτητών και με κουτσουρεμένο τον μισθό.
* Με τους εκλεγμένους λέκτορες και επίκουρους να περιμένουν δυόμισι και πλέον χρόνια για τον πολυπόθητο διορισμό και να εμπαίζονται διαρκώς από όλες τις πολιτικές ηγεσίες των μνημονικών υπουργείων, λες κι είναι επαίτες και όχι καταξιωμένοι και εκλεγμένοι επιστήμονες.
* Με την περικοπή των συμβασιούχων των ΑΕΙ και τη δυσλειτουργία των σπουδών.
* Με τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην ουρά της ελεεινής «εφεδρείας».
* Με τη συνολική απαξίωση των «λειτουργών» που μορφώνουν τα παιδιά μας μπλα μπλα μπλα και άλλες πομφόλυγες.
Και να αισθάνεσαι να τους γυρίσεις στα μούτρα αυτά περί «λειτουργών» όταν καταδικάζονται οι δάσκαλοι της νέας γενιάς στην ανέχεια. Και να ʼναι αυτό σαν το ίδιο που συμβαίνει στον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού, όπου επαναλαμβάνεται σαν καραμέλα «ηθοποιός σημαίνει φως» και να τους αντιτείνεις το ορθόν ότι «ηθοποιός σημαίνει φως, νερό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα, το γάλα του παιδιού, κ.ά.».
Όχι κυρία Διαμαντοπούλου της κατεδάφισης του δημόσιου σχολείου και του κάθε νεοφιλελεύθερου υπουργού του Μνημονίου. Για να υπάρξει το αίτημα «πρώτα ο μαθητής», πρέπει να έχει εξασφαλιστεί το «πρώτα ο δάσκαλος» σε ένα κλίμα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης.
Γιατί ο δάσκαλος δεν έπεται, προηγείται και ηγείται. Γι' αυτό και αυτό οι δάσκαλοι όλων των βαθμίδων όχι μόνο θα το απαιτήσουν και θα το διεκδικήσουν, αλλά και θα το ΠΕΤΥΧΟΥΝ. Και αυτό κόντρα στην τρικομματική συμφωνία της προηγούμενης Βουλής με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, αλλά και κόντρα στη νυν τρόικα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Οι εκπαιδευτικοί με ψηλά το κεφάλι θα νικήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή και αιτία την μαθητική κατάληψη του περασμένου φθινόπωρου στο ΕΠΑΛ Σάμου συντάχθηκε και κυκλοφόρησε στις αρχές Δεκεμβρίου μια ανώνυμη και χυδαία «καταγγελία». Μια «καταγγελία» που στρέφεται ονομαστικά ενάντια σε δύο συναδέλφους του ΕΠΑΛ, τον οδηγό του λεωφορείου που μεταφέρει τους μαθητές, και επιπλέον επιχειρεί να υποδείξει το μαθητή που –κατά την «καταγγελία»-ήταν «πρωτοστάτης» στην κατάληψη. Ταυτόχρονα στρέφεται συνολικά ενάντια στους εκπαιδευτικούς επαναλαμβάνοντας τις γνωστές λασπολογίες του συστήματος. Αυτή καθεαυτή η «καταγγελία» θα ήταν ανάξια κάθε αναφοράς. Γιατί αποτελεί μια άθλια και «κουκουλοφόρα» κατασκευή που σπεύδει να κατονομάσει εκπαιδευτικούς και γονείς ως «υπεύθυνους» του μαθητικού αγώνα που διεκδικούσε βιβλία και καθηγητές για το σχολείο του! Για την κατάσταση που επικρατούσε αρκεί να θυμίσουμε ότι ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου δήλωνε σε τοπικό ραδιόφωνο στις 25/11/11 πως «λείπει το 50% των βιβλίων» και ότι στο ΕΠΑΛ Σάμου καθηγητές ειδικότητας έλειπαν ως τις αρχές του δεύτερου τετραμήνου!
Όμως η «καταγγελία» αποκτά «αξία» και «δικαιώνεται» η ιδέα της κατασκευής της, από το γεγονός ότι με βάση αυτήν, ενεργοποιείται η Εισαγγελία Σάμου και συντάσσει σχετική δικογραφία! Ήδη από τα τέλη Μαΐου οι «καταγγελλόμενοι» καλούνται και ανακρίνονται από τις αρμόδιες αρχές! Οι οποίες αρχές μάλιστα αναφέρουν πως είχαν «σαφείς εντολές» από το Υπουργείο Παιδείας «να εξεταστούν οι μαθητικές καταλήψεις».
Πρόκειται λοιπόν για μια συντεταγμένη επιχείρηση πολιτικής τρομοκρατίας ενάντια σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μια επιχείρηση που επιδιώκει να κηρύξει «παράνομη» την μαζική και αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Μια επιχείρηση που απαιτεί εκπαιδευτικοί και γονείς να γίνουμε κουκουλοφόροι της τρόικας και των κυβερνήσεων της, ενάντια στα δικαίωμα και τους δίκαιους αγώνες των παιδιών μας για δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Μια επιχείρηση που απαιτεί υποταγή στα νέα κύματα της πολιτικής του μεσαίωνα που ήδη προωθεί η νέα κυβέρνηση.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε ενέργεια δίωξης και τρομοκράτησης των «καταγγελλόμενων». Οι αγώνες των μαθητών μας είναι δίκαιοι! Άδικη και βάρβαρη είναι η πολιτική του συστήματος.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταγγείλει την επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και πολιτικής τρομοκράτησης εκπαιδευτικών και γονιών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο. Για να αντισταθούμε μαζικά και αγωνιστικά στην τρομοκρατία. Για να κρατήσουμε όλοι μαζί ψηλά το κεφάλι. Για να παλέψουμε μαζί με τους γονείς και τους μαθητές για την ανατροπή της βαρβαρότητας που προωθούν ΔΝΤ-ΕΕ- κυβέρνηση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 13-7-2012

Ανώνυμος είπε...

«Ψηλά τα χέρια, ληστεία!»
Το σύνθημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ισπανία...

Ελλάδα, μέρος 2ο
Και έπεται συνέχεια

Και εμείς εδώ, αδιόρθωτοι. Ακόμη λατρεύουμε την Ευρώπη και την ... ευρωζώνη της!

Τα περισσότερα κόμματα αγωνίζονται ποιο θα μας πείσει περισσότερο ότι ΔΕΝ θα φύγουμε από την ευρωζώνη με τη δική του συμβολή. Ναι, ναι, και αριστερά κόμματα, φυσικά ...

Και εμείς, τα θύματα της ληστείας, κάνουμε θυσίες να μη χάσουμε τον καθημερινό ληστή μας. Και άρπαγα των ζωών μας. Του μελλοντος των παιδιών μας.

Διαδηλώνουμε κατά της ληστείας αλλά δε φεύγουμε απ' τη γειτονιά του ληστή.

Φαίνεται φρόντισαν και μας έκλεψαν πρώτα απ' όλα τη λογική, δεν εξηγείται αλλιώς.

Περαστικά μας.

xtk είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.

ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΟ...

Αναγνώστες