Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Για τα παιδιά φοβάμαι


3 σχόλια:

xtk είπε...

Το Freie Universität, πραγματοποίησε μελέτη στο Βερολίνο σε περίπου 7.500 μαθητές.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, οι λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν πως η ναζιστική Γερμανία ήταν δικτατορικό καθεστώς! Σε ότι αφορά την κομμουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία (ΛΔΓ, 1949-1990), είναι λιγότεροι από ένας στους τρεις.

Για τους γερμανούς μαθητές, ακόμα και η Δημοκρατία είναι έννοια χωρίς σαφή προσδιορισμό. Λιγότεροι από έναν στους δύο μαθητές, κρίνουν ότι η πρώην ΟΔΓ (1949-1990) ήταν μια δημοκρατία, ο αριθμός αυτός δεν υπερβαίνει το 60% για την ενοποιημένη Γερμανία μετά το 1990.

Οι ερευνητές στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες. Πολλοί μαθητές, δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία».

Περίπου το 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της ΛΔΓ, της ΟΔΓ και της ενωμένης πλέον σήμερα Γερμανίας.

«Αυτή η ομάδα των μαθητών πιστεύει ότι το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες εκπροσωπούνται ισότιμα και στα τέσσερα συστήματα», δηλώνουν με ανησυχία οι ερευνητές.

Οι ερευνητές, προσπαθώντας να αξιολογήσουν την επίδραση των σχολικών εκδρομών σε τόπους μνήμης, δεν κατάφεραν να βρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα κυρίως λόγω της έλλειψης δυνατότητας συσχετισμού των διαθέσιμων πληροφοριών για τις ιστορικές τοποθεσίες.

Η μελέτη διεξήχθη στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας (νότια), της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (δυτικά) και σε δύο κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (Θουριγγία και Σαξονία-Άνχαλτ) με μαθητές της 9ης και της 10ης τάξης ηλικίας 14 και 15 ετών. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν στο κρατίδιο της Θουριγγίας, και τα χειρότερα στη Ρηνανία.

Στα πορίσματά τους, οι ερευνητές συστήνουν να προταθούν επειγόντως στα γερμανικά σχολεία μαθήματα «προσανατολισμένα γύρω από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη είδηση στην ενότητα Repubblica TV της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica είναι τα εγκαίνια καταστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης για Έλληνες αναξιοπαθούντες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Στο αφιέρωμα της ιταλικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της μορφή που φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα καταρρέει», δημοσιεύεται βίντεο, που έχουν δει σχεδόν 2.500 χρήστες, με λήψεις από το εσωτερικό του καταστήματος αλληλεγγύης που απευθύνεται αποκλειστικά σε «όσους έχουν ελληνικό αίμα», όπως γράφει χαρακτηριστικά η Repubblica.
Στο κείμενο που συνοδεύει τα πλάνα αναφέρεται ότι «το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή άνοιξε στην περιφέρεια της Αθήνας ένα κατάστημα τροφίμων με χαμηλές τιμές ή σε αρκετές περιπτώσεις δωρεάν, στο οποίο όμως θα έχουν πρόσβαση μόνο άνθρωποι με ελληνική εθνικότητα». Επίσης μεταφέρονται κι οι δηλώσεις του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου που κάνει λόγο για στήριξη αποκλειστικά ελληνικών οικογενειών «που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα».

Στο παντοπωλείο τα τρόφιμα συγκεντρώνονται και διανέμονται με πρωτοβουλία μελών του κόμματος, ενώ όπως ήδη έχει ανακοινωθεί οι 18 νεοεκλεγέντες βουλευτές θα διαθέσουν το μεγαλύτερο ποσοστό της αποζημίωσης τους για δράσεις αλληλεγγύης σε Έλληνες που έχουν ανάγκη.
«Στηρίζουμε αποκλειστικά ελληνικές οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία, ελληνικές πολύτεκνες οικογένειες που θα έπρεπε να στηρίζει το κράτος και να προβάλλει ως παράδειγμα στο λαό μας, αλλά και άτομα μεγάλης ηλικίας που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται από μήνα σε μήνα, όλοι οι Έλληνες που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στα νύχια των αδίστακτων διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους, είναι απαραίτητο να στηριχθούν από ένα δίκτυο ανιδιοτελούς κοινωνικής αλληλεγγύης» επεσήμανε ο βουλευτής Β’ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος, που συντονίζει τις συγκεκριμένες δράσεις του κόμματος.
Από την πλευρά του, βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς, που παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό στα άτυπα … «εγκαίνια» επεσήμανε : «Με πίστη και θέληση, μπορούμε και θα κάνουμε τη διαφορά τόσο μέσα στη βουλή, όσο και στους δρόμους και τις πλατείες, αναγκάζοντας το άθλιο πολιτικό κατεστημένο να ξεχάσει αυτά που ήξερε ως τώρα».
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Χρυσής Αυγής, προγραμματίζεται η λειτουργία παρόμοιων «Κοινωνικών Παντοπωλείων» σε διάφορες υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας

xtk είπε...

ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ
ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΓΙΑΤΙ
Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ. Ο ΑΠΟΡΟΣ
ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΧΕΙ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.

Αναγνώστες