Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Εκπαιδευτικοί από ιδιωτικά κολέγια και αύξηση ωρών διδασκαλίας!!!...


Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα κάνουν την εμφάνισή τους στον τύπο ολοσέλιδες καταχωρήσεις ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που διαφημίζουν ότι μπορείς να γίνεις δάσκαλος στην Ελλάδα φοιτώντας σε ιδιωτικά κολέγια που λειτουργούν στην χώρα. Ταυτόχρονα πυκνώνουν οι πιέσεις της τρόικας (συνάντηση κλιμακίου της με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας της νέας κυβέρνησης) για το θέμα της αναγνώρισης των πτυχίων των κολεγίων και την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

7 σχόλια:

xtk είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ έχουν εξευρεθεί πηγές από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας, Μεταφορών αλλά και από τις ΔΕΚΟ για να κλείσει το τελικό πακέτο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση προωθεί: Δραστικό περιορισμό προσλήψεων, κόβονται επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές κ μείωση δαπανών σε υγεία, ΔΕΚΟ, υπουργεία Μεταφορών και Εσωτερικών:

-Αύξηση των ωρών διδασκαλίας για τους περίπου 150.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για κίνηση η οποία αποσκοπεί στο να περιοριστούν δραστικά οι προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης και να εξοικονομηθούν πόροι. Βασίζεται σε μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αυξηθούν κατά τέσσερις με πέντε εβδομαδιαίως.

- Νέες μειώσεις αποδοχών για τους υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ στον δημόσιο τομέα. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα κοπούν επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, που θα περιορίσουν το ύψος των απολαβών των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της μισθολογικής πυραμίδας.

- «Λουκέτα» σε δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικά κέντρα, μείωση επιχορηγήσεων και περικοπές αποδοχών σε συμβούλους περιλαμβάνει το σχέδιο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Συγχωνεύσεις νοσοκομείων για να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος και ευρεία επέκταση των γενόσημων φαρμάκων στον τομέα της υγείας.

- Κλείσιμο και των 59 ΚΤΕΟ που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

xtk είπε...

Από άρθρο των Ζωγραφάκη Ελένη και Κοτσιφάκη Θέμη

...Ενδεικτικά του κλίματος που επιχειρείται να διαμορφωθεί είναι όσα προβάλλονται από επίσημο site ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται και τα εξής:
"Τα εκπαιδευτήρια με υπερηφάνεια ανακοινώνουν μια καινοτόμο και πρωτοποριακή συνεργασία με έναν από τους πιο διακεκριμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ευρώπης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση …….. προσφέροντας το πρώτο Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα (Έναρξη Οκτώβριος, 2012). Το όραμά μας είναι να γίνουμε το πρώτο ανεξάρτητο, μη κρατικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη, το οποίο συστεγάζει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και προσφέρει ένα κορυφαίας ποιότητας Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Δεχόμαστε αιτήσεις από Έλληνες και Διεθνείς φοιτητές που θέλουν να γίνουν πιστοποιημένοι Δάσκαλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Θα είναι οι πρώτοι απόφοιτοι από ένα μη-κρατικό πανεπιστήμιο με προσόντα διδασκαλίας για δημόσια, ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το πτυχίο αναγνωρίζεται από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ). Οι απόφοιτοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε γραπτές εξετάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)."

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ, 30/6.
"ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ"

Η 12ωρη συζήτηση τελικά κατέληξε στην επαναβεβαιίωση ορισμένων βασικών θέσεων της ΟΛΜΕ [ενάντια στην αξιολόγηση και το μισθολόγιο, για τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης των σχολείων κλπ] και σε μια γενική τοποθέτηση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη, αφού προηγηθούν γενικές συνελεύσεις μέχρι 20/9. Χωρίς κεντρικό πολιτικό σκεπτικό [για ΕΕ, ΔΝΤ, τρόϊκα και τη νέα αντιδραστική τρικομματική κυβέρνηση], αλλά κυρίως χωρίς να εκφράζεται από τις ομιλίες των περισσοτέρων προέδρων η πρόθεση να στηριχθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε με τη σειρά τους να στηρίξουν μεγάλους αναγκαίους αγώνες για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής στην εκπαίδευση και την κοινωνία, σε μια περίοδο μάλιστα που το 1/3 τουλάχιστον των μονίμων καθηγητών κυριολεκτικά βρίσκονται σε εξαθλίωση με μισθούς 600, 700 ευρώ και μάλιστα μακριά απ’ τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, τα σχολεία καταρρέουν και οι περαιτέρω περικοπές είναι προ των πυλών.

• Από τις 88 ΕΛΜΕ ψήφισαν μόνο 58. Εκτός από 2 ΕΛΜΕ, όλες οι άλλες ήρθαν με αποφάσεις ΔΣ, αφού δεν πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση.
• Δεξιοί και Πασόκοι συνδικαλιστές, σαν να μην αντιλαμβάνονται και πολλά για την τραγική πραγματικότητα, συνεχίζουν σε μια ρότα που ξεκινάει από τη γκρίνια [δεν τραβάει ο κόσμος, δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε ούτε μια μέρα απεργία, να αλλάξουμε μορφές πάλης, κλπ] μέχρι την ανοιχτή πρόθεση να μετατοπιστούν προς το αντιδραστικότερο όλες οι πάγιες θέσεις της ΟΛΜΕ για τρόϊκα, ΔΝΤ, αντιλαϊκά μέτρα-μισθολόγιο, αξιολόγηση κλπ.
• Κάποια στελέχη του ΣΥΝ, ευθυγραμμιζόμενα με τη θέση ότι «τώρα προέχει η αλληλεγγύη», δημιούργησαν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει καμιά ιδιαίτερη διάθεση για μεγάλες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.
• Το ΠΑΜΕ, πλην 2 μελών του, αποχώρησε πριν αρχίσει η διαδικασία τοποθετήσεων, αμέσως μετά τον απολογισμό του ΔΣ, των αιρετών του ΚΥΣΔΕ, του οικονομικού απολογισμού και προϋπολογισμού, με σαθρά επιχειρήματα, χωρίς να δώσει καμιά απολύτως μάχη για τίποτα.
• Οι Παρεμβάσεις έθεσαν σε ψηφοφορία πρόταση για την αναβολή της μετασυνεδριακής για την 1η Σεπτέμβρη, ώστε να έχει πραγματική ουσία η συζήτηση και οι από φάσεις. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή
• Πολλοί αριστεροί συνδικαλιστές έθεσαν όλα τα μεγάλα πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση, οι εργαζόμενοι και η χώρα και κάλεσαν στη συγκρότηση δυναμικών συντονισμένων κλαδικών και πανεργατικών αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

xtk είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΦΑΛΑΓΓΙ. ΑΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥ..ΜΑ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω στην επόμενη Γ.Σ. (γενικά και όχι μόνο στην περιοχή μας) να μην είναι πάλι μια χούφτα άνθρωποι και να υπάρχει μαζική συμμετοχή και διάθεση να τους πούμε ..φτάνει πια...

Ανώνυμος είπε...

Tα μετρα ειναι σωστα απλα πιστευω οτι παραλληλα πρεπει να γινει μειωση στον μισθο μας, αλλα διαγωνια αυτη την φορα κ οχι οπως πριν οριζοντια που ειναι λαθος. Μετα θα ειναι ολα καλα.Εξαλλου η ΝΔ ειναι απο ο,τι καταλαβαινω υπερ της εργασιας αλλα κατα της αμοιβομενης εργασιας.
Π.Α.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνο με τα μετρα του κρατους. Ιδιωτικο ειναι και το ΜΙΤ- οι φοιτητες πληρωνουν διδακτρα. Επιτελους! ουτε και στην μετακουμουνιστικη Ρωσια δεν υπηρχε τετοιο μενος με τις ιδιωτικοποιησεις.

Αναγνώστες