Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ...

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 22 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ, 10.00ΠΜ, ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε.
& ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, 11.30ΠΜ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

• Για να πούμε ΟΧΙ στους «λογιστές» που μειώνουν δραματικά τον προϋπολογισμό για την Παιδεία
• Για να μη γίνουν καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων
• Για να μην αυξηθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα
• Για να αυξηθούν τα κονδύλια για τα λειτ. έξοδα των σχολείων
• Για να επαναλειτουργήσουν οι θεσμοί της ΠΔΣ και της Ενισχυτικής διδασκαλίας και τα αθλητικά τμήματα
• Για να ανατραπεί η πολιτική που κλείνει σχολεία για να χαρίζει κέρδη στις τράπεζες και στο κεφάλαιο


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, 8.00ΠΜ, ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ &
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, 11.30ΠΜ, ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

• Για να πούμε κάτω στο Μνημόνιο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
• Για να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά της δωρεάν Παιδείας, της Υγείας και των Μεταφορών από τη διάλυση
• Για να αγωνιστούμε γιατί η κοινωνική κόλαση που μας ετοιμάζουν, δεν είναι μονόδρομος
• Για να αγωνιστούμε για δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις
• Για να αντισταθούμε όλοι μαζί για το καλό των παιδιών μας, των οικογενειών μας και του τόπου μας

ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ 22/2/ & 23/2/":

ΑΝ είναι να παιχτεί η ύπαρξη μας
ΑΝ είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στην υποταγή και την αξιοπρέπεια
ΑΝ είναι να ξεχάσουμε αυτό που ήμασταν
ΑΝ είναι να πουλήσουμε τα παιδιά μας για το τομάρι μας
ΑΝ είναι…για λίγη ξεκούραση, για λίγο φαγοπότι, για λίγο Βόλεμα
να βλέπουμε την Μπότα τους και πάλι να συντρίβει παιδιά και πρόσωπα κι Ιδανικά και Μνήμες
ΑΝ είναι να ντρεπόμαστε τα χρόνια που μας μείναν
ΑΝ είναι για τα μούτρα τους και τα παχιά τα λόγια
να σκύψουμε και πάλι το κεφάλι
τότε θα πούμε πάλι: Όχι μωρέ…Σιγά τα κελεπούρια
Σιγά τη ζωή που μας δίνετε για αντάλλαγμα

ΚI AN 23/2 μέναμε στο Σύνταγμα;

KI AN λέγαμε : «δε θα φύγουμε εάν δεν λυτρωθούμε από την οικονομική και όχι μόνο υποδούλωση» ;

KI ΑΝ λέγαμε : «δε θα φύγουμε αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για την κλοπή δημοσίου χρήματος» ;

ΚΙ ΑΝ λέγαμε: «δε θα φύγουμε εάν δεν γίνουν οι συγκοινωνίες, η παιδεία και η υγεία μας πραγματικά δημόσια αγαθά» ;

ΚΙ ΑΝ λέγαμε: “δεν θα φύγουμε από δω αν δεν φύγει η κυβέρνηση, η τρόϊκα και το ΔΝΤ” ;

ΠΗΓΗ http://23flevari.wordpress.com/about/

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011
"ΑΝΤΑΡΣΙΑ" ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι από αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις ,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπαιδευτικοί άνοιξαν πανό σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαμαντοπούλου στην ημερίδα-φιέστα που οργάνωνε υπέρ των συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολείων με ακροατήριο Δημάρχους. Η ημερίδα έγινε μέσα στο φρουρούμενο από τα ΜΑΤ αμφιθέατρο του Υπουργείου και ενώ είχαν αποκλειστεί στην είσοδο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ.
Με συνθήματα όπως “Όχι στο σχολείο της αγοράς δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά” εκπαιδευτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν την αντίθεσή τους στην διάλυση της δημόσιου σχολειού που προωθείται μέσα από τον Καλλικράτη και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Διαμαντοπούλου. Οι Θ.Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και Π.Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας κάλεσαν από μικροφώνου Δημάρχους και δημοτικά συμβούλια να καταψηφίσουν τα σχέδια της Διαμαντοπούλου, να μην αφήσουν να διαλυθεί το δημόσιο σχολείο για χάρη του Μνημόνιου και του ΔΝΤ.». Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι από το Βύρωνα, το Περιστέρι και το Μαρούσι.

Η Διαμαντοπούλου στη φιέστα της δεν είχα καλέσει καν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και μόνο μετά την παρέμβαση ανακοίνωσε ότι θα τους δοθεί ο λόγος
Στην προκλητική ομιλία της κάλεσε τους δημάρχους να εναντιωθούν στις κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που προχωράνε σε καταλήψεις θυμίζοντας τις πιο μαύρες εποχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν μηχανισμοί τραμπούκων στην Πάτρα οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα..
Παρά την προσπάθεια φίμωσης με την επέμβαση της ασφάλειας η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με την παραμονή των δημοτικών συμβούλων μέσα στην αίθουσα.
«Θα μας βρούνε μπροστά τους στις απεργίες των εκπαιδευτικών, στις καταλήψεις των μαθητών και στις μαζικές εκδηλώσεις που οργανώνουν από κοινού εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές.
Στην Αθήνα και σε όλους τους Δήμου της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας ζητάμε να παρθούν αποφάσεις στήριξης αυτού του αγώνα.. Κάτω τα χέρια από τα σχολεία της γειτονιάς μας.» δήλωσε ο Π.Κωνσταντίνου

Ανώνυμος είπε...

Η ΟΛΜΕ στα πλαίσια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 28 Φλεβάρη κατά των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου μετά από πρωτοβουλία της τελευταίας!!!!GRGRGR.
Ήταν εξαρχής ξεκάθαρο ότι στόχος της συνάντησης εκ μέρους του υπουργείου ήταν να κατευνάσει τα πνεύματα και να καθησυχάσει την ΟΛΜΕ. Έτσι η κ. Υφυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ότι οι προτάσεις των προϊσταμένων θα δοθούν στην ΟΛΜΕ (σε καμιά εβδομάδα) για συζήτηση. «Άλλωστε δεν έχουν σταλεί ακόμα όλες στο Υπουργείο» είπε. Ως ΟΛΜΕ ξεκαθαρίσαμε ότι δεν περιμέναμε ότι οι προτάσεις θα γίνονταν σ’ ένα καθεστώς μυστικής διπλωματίας (δηλαδή, εν κρυπτώ και με προσπάθεια να αποκρυβούν από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου) και ότι δεν είμαστε αισιόδοξοι για τις προθέσεις του υπουργείου καθώς υπάρχουν προφορικές εντολές για τα σχολεία με 400 μαθητές (στη διάρκεια της μέρας η Υπουργός μίλησε για σχολεία με 12 – 15 τμήματα).
Όλες αυτές οι κρυφές ή φανερές προθέσεις του υπουργείου βρίσκονται σε αντίθεση με το ν. 1566/85 (που προβλέπει σχολεία με 9 το πολύ τμήματα) και επιδιώκουν τη δημιουργία σχολείων – μαμούθ. Ξεκαθαρίσαμε στην Υφυπουργό ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε καμία κατάργηση σχολείου, αν διατηρηθεί η απαίτηση του Υπουργείου για 30 μαθητές ανά τμήμα κάτι για το οποίο δεν υπήρξε δέσμευση. Όπως δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τη διασφάλιση των οργανικών θέσεων των συναδέλφων (και όχι τη μείωσή τους).
Το Υπουργείο προσπάθησε να αποσυνδέσει τις καταργήσεις σχολείων από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας, χωρίς φυσικά να μας πείσει. Άλλωστε είναι φανερός ο λογιστικός χαρακτήρας αυτών των συγχωνεύσεων. Ακόμη προσπάθησε (το Υπουργείο) να αποσπάσει τη συγκατάθεση της Ομοσπονδίας για κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Το μόνο «νέο» της συνάντησης είναι ότι δεν προβλέπεται μέχρι το Σεπτέμβριο να ψηφιστεί νέο νομοθετικό πλαίσιο για την Τεχνική Εκπαίδευση, άρα και την επόμενη χρονιά η λειτουργία των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, συνεχίζεται όπως είναι σήμερα. Στην Τεχνική Εκπαίδευση – είπε η Υφυπουργός – θα γίνουν ελάχιστες ή καθόλου συγχωνεύσεις.
Θεωρούμε γενικά ότι το Υπουργείο συνεχίζει την προσπάθεια του να δημιουργήσει σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών, υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία. Τα «περί διαλόγου», θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Οι όροι πάντως για γόνιμο διάλογο είναι ασφυκτικοί και δεν αφήνουν περιθώρια συναίνεσης.
Εκτιμάμε επίσης ότι ήταν πολύ θετική η πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη, όχι μόνο γιατί συνάντησε ανταπόκριση στους συναδέλφους, αλλά γιατί υποχρέωσε το Υπουργείο, να συζητήσει με την ΟΛΜΕ και ακόμα έδωσε την ευκαιρία στην Ομοσπονδία να παρευρεθεί στη συνάντηση του Υπουργείου με τους δημάρχους και ν’ ακουστούν οι απόψεις της ΟΛΜΕ. Χωρίς την κινητοποίηση θα ήταν αδύνατη, οποιαδήποτε παρέμβαση της Ομοσπονδίας στις συναντήσεις – φιέστες του Υπουργείου.
Ο αγώνας για σχολεία για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και συγχωνεύσεις συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ
ενώπιον δημάρχων, περιφερειαρχών, αλλά και δεκάδων αποσπασμένων έμμισθων συμβούλων, κομματικών στελεχών, μπράβων και λοιπών παρατρεχάμενων της εξουσίας, στη φιέστα που οργάνωσε το Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 28/2.

Παρατήρηση 1η:
Οι 5 δεν επεδίωξαν να σταματήσουν τη φιέστα σας. Είναι προφανές ότι αν το ήθελαν δεν θα ήταν ... 5, αλλά 105! Είναι, επίσης, προφανές ότι δεν τολμάτε να παρουσιαστείτε ενώπιον τυχαίου ακροατηρίου, που συναποτελείται από κανονικούς ανθρώπους, εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους και όποιους άλλους έλληνες πολίτες δεν είναι του στενού σας κομματικού περίγυρου. Όπου και αν βρεθείτε σας γιουχάρουν, σας αποδοκιμάζουν, σας καλούν να φύγετε, μαζί με τους τροϊκανούς, τ' αφεντικά σας, πριν καταστρέψετε εντελώς το λαό και τον τόπο! Ειδικά εσείς δεν μπορείτε να επιβιώσετε ούτε σε μια σύνοδο Πρυτάνεων!

Παρατήρηση 2η:
Παρ' όλη τη σύνθεση του ακροατηρίου στο αμφιθέατρο του Υπ. Παιδείας, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι οι λιγοστές διαμαρτυρίες προήλθαν από τύπους σαν τον Κουμέντο [το διορισμένο περιφερειάρχη Αττικής, επί χρόνια κολλητό Παπουτσήδων, Τσοχατζόπουλων κλπ σεβαστών πασόκων, που είχε μάλιστα το θράσος να πει σε εκπαιδευτικούς που είναι κάθε μέρα στην τάξη “δεν πάτε να κάνετε και λίγο μάθημα”, όταν είναι μετρημένα τα χρόνια που ο ίδιος έχει δουλέψει σε σχολείο!], από κυρίες χωρίς θεσμικό ρόλο που κατέφθασαν με γιαλιστερές μερσεντές στο χώρο του υπουργείου, από λιγοστούς πασόκους δημάρχους και από τους μπράβους-ασφαλίτες της Διαμαντοπούλου!

Κι απλώς σας θυμίζω, ότι εμείς θα είμαστε εδώ και όταν εσείς κακήν κακώς θα φεύγετε, όπως είμασταν εδώ, υπηρετώντας τη δημόσια εκπαίδευση, όταν έφυγαν “οι σύντροφοί σας” Κοντογιαννόπουλος, Αρσένης, και λοιποί συγγενείς, χωρίς να τους θυμάται ούτε ο θυρωρός...! Αλλά εσάς θα σας θυμάται ο ελληνικός λαός και η εκπαιδευτική κοινότητα σαν κουίνσλιγκς, σαν υπηρέτες του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, σαν ραγιάδες δηλαδή!

ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Αναγνώστες