Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Δεκτή η μήνυση Εσχάτης Προδοσίας!!!

Παρουσιάζεται μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:

Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ’ αυτιά του – και στα μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ’ ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη…

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της “Τρόικας” (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα – όπως και γίνεται.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσής του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργος που αποκαλει τζαμπατζη τον συνταξιουχο, τον ανεργο, τον χαμηλομισθο και τελικα οποιον δεν αντεχει πια να του πιανουνε συνεχεια το κ@λο κατι τυποι σαν τον υπουργο.

Ειναι το λιγοτερο θρασος , ενας ανθρωπος που σε ολοκληρη τη ζωη του ζει παρασιτικα απο τον ελληνα φορολογουμενο, να τον αποκαλει τζαμπατζη!...
Ο ανθρωπος που αν καθησει να μετρησει καποια στιγμη τα ενσημα του, δεν θα του παρει περισσοτερο απο 30 δευτερολεπτα!!!
Ολα πρασινα και με τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ.Για του λογου το αληθες διαβαστε το βιογραφικο του, απο την προσωπικη του σελιδα παρακαλω.

1974: Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
* 1975: Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), στις πρώτες μετά τη Δικτατορία ελεύθερες εκλογές των φοιτητικών οργάνων.
* 1976 έως 1981: Γραμματέας αναπληρωτής της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
* 1981: Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Αρκαδίας.
* 1984: Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
* 1993: Εκλέχθηκε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
* 22 Ιανουαρίου 1996: Αναλαμβάνει Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Πρωθυπουργός του αναθέτει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τη θέση αυτή διατηρεί μετά τις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, επί έξι χρόνια.
* Οκτώβριος 2001: Εκλέγεται μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το 6ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
* 24 Οκτωβρίου 2001: Αναλαμβάνει Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θέση που διατηρεί μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου 2004
* Κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του διετέλεσε μέλος της οκταμελούς Κυβερνητικής Επιτροπής και άλλων κυβερνητικών οργάνων. Ανέλαβε σειρά νομοθετικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ενημέρωσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης.
* Το πρώτο εξάμηνο του 2003, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων.
* 7 Μαρτίου 2004: Εκλέγεται και αναλαμβάνει καθήκοντα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέση στην οποία επανεκλέγεται από τους συναδέλφους του Βουλευτές και το 2006 διατηρώντας αυτή την ιδιότητα καθ’ όλη την κοινοβουλευτική περίοδο, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στα κορυφαία όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο και Εθνικό Συμβούλιο).
* 4 Οκτωβρίου 2009: Εκλέγεται και αναλαμβάνει Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Ως Υπουργός και ως Βουλευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Διεθνείς Οργανισμούς και Εκδηλώσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες άρθρα και το βιβλίο «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).
Οποιος μπορει να ανακαλυψει μεσα απο το βιογραφικο του υπουργου εστω και μια υποψια για ενσημο εργασιας εκτος ΠΑΣΟΚ κερδιζει το βιβλιο του υπουργου
«Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Τελικα στο Πανεπιστημιο δεν σπουδασε οδοντιατρος
Σπουδασε ΠΑΣΟΚ!!!
Και αυτη την επιστημη εφαρμοζει τωρα.
Και την εφαρμοζει καλα.
Ομολογουμενως δεν πηγαν τζαμπα αυτα που του εμαθε το «Πανεπιστημιο του ΠΑΣΟΚ»
ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνία είναι όμηρος της βίας. Η σκοτεινή διαπίστωση ανήκει στην ημιεπίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως, που, για να τη στηρίξει, βάζει στο ίδιο καλάθι τη φασιστική επιδρομή στο Θέατρο Τέχνης, με το «κίνημα» (το φιλοδώρημα των εισαγωγικών δικό τους) για τα εισιτήρια και τα διόδια. Τη βία των ηλιθίων για το "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ", με την αγανάκτηση των θυμάτων για το... "Βουλιάζοντας με το ΠΑΣΟΚ". Τρέχα γύρευε δηλαδή και είναι να απορείς πώς δεν τσουβάλιασαν τους "τζαμπατζήδες" με την Αλ Κάιντα.
Φυσικά, όλοι αυτοί οι ειρηνικοί άνθρωποι, δημοσιογράφοι, υπουργοί, παράγοντες της αγοράς και μουστερήδες του δημοσίου συμφέροντος, που εξανίστανται με τη βία των από κάτω, κάνουν μόκο για τη Βία (με Β κεφαλαίο) των από πάνω, που κατά κύματα σαρώνει την κοινωνία. Ποιος, αλήθεια, έσπασε το συμβόλαιο με τον λαό και δήλωσε, επειδή έτσι του είπαν να πει οι δανειστές και οι αγορές, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ; Οι αποσυνάγωγοι των διοδίων και των λεωφορείων ή οι αρχιερείς του Μνημονίου και ο μηχανισμός επιβολής που μας κάθισαν στο σβέρκο;
Θέλετε να αραδιάσουμε κρούσματα Βίας εναντίον εκατομμυρίων ανυποψίαστων για ό,τι τους περίμενε συμπολιτών μας; Ορίστε: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δήλωσαν σε συνταξιούχους των οχτακοσίων και των εφτακοσίων ευρώ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για ταμεία, συντάξεις, παιδεία, υγεία. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για τις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, την ασφάλιση, τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις αποζημιώσεις απολύσεων. Ένα τεράστιο, πρωτοφανές, οργανωμένο, τρομοκρατικό, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχει σκεπάσει σαν μαύρο σύννεφο τη χώρα και τη ζωή μας. Και μόνο η επιλεκτική στραβομάρα τους κάνει να μην το βλέπουν.
Έτσι εκείνοι που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι αγανακτούν για τα ψίχουλα που παίρνει πίσω ένα αυθόρμητο κίνημα. Εκείνοι που εξανίστανται για την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων, κάνουν το παγώνι μπροστά στη βίαιη ακύρωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Και κλαίγονται ότι η κοινωνία είναι όμηρος όχι στη Βία του Μνημονίου, αλλά σε κείνους που κηρύσσουν ανυπακοή και δεν πληρώνουν εισιτήριο. Οι εμπρηστές, δηλαδή, φωνάζουν να μην καπνίζουμε, γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς! Κάπως έτσι.
Φαρισαίοι βεβαίως. Αλλά και ανόητοι. Γιατί μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε: Μπροστά σε ό,τι προετοιμάζει η Βία τους, οι "τζαμπατζήδες" είναι κατηχητικό…

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται την σχέση των δυο αυτών σχολίων με την προδοσία...ας δει την έννοια σχετιζόμενη όχι μόνο με το εθνικό, αλλά, και κυρίως, με το κοινωνικό.
Γιατί είναι η κοινωνία που πλήττεται κι απορρυθμίζεται σε βαθμό ξεχαρβαλώματος κι αποσυναρμολόγησης. Κι αυτό οδηγεί και το κράτος σε κρίση.

Ανώνυμος είπε...

από το ποντίκι 25.11.2010, χωρίς σχόλια...

Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!

Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!

Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

Local
Αυτή είναι mia ιδανική περίοδος για πολιτικό SEX...
Μια ενδιαφέρουσα κίνηση είναι το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας www.dimopolis.gr
η συμμετοχή είναι ενδιαφέρουσα έστω και ως δοκιμή, ενώ το συμπόσιο των ομάδων (3 ή 4 ατόμων) εκπλήσει και τους πιο δύσπιστους για την αξία της δημοκρατικής συμμετοχής και την ευφυή στόχευση του πλήθους… στις ψηφοφορίες που συμμετέχει…
Το εκπληκτικό δε, είναι η παραγωγή σκέψης και δημιουργικού λόγου από άτομα που η φασιστική μας προκατάληψη τα βαφτίζει ¨θήτες¨ από μίλια…
Επί της ουσίας δεν υιοθετώ το γάμο με κανένα κίνημα κλπ κλπ, έτσι και αλλιώς ο θεσμός του γάμου για ίδιον όφελος έχει αποτύχει απ’ τα κλασσικά χρόνια (Μήδεια) έως τα τωρινά (Κυνόδοντας, Μαύρος κύκνος, http://www.calbari.com/index.html)
Όσο η ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει pop τόσο η κοινωνία θα γίνεται rock, με τον κοινωνικό αναβρασμό να απαξιώνει την μη πιστευτή πλέον πραγματικότητα… Η απαξίωση είναι global, τα παιδιά των Hamburgers ξέχασαν την φαντασία σε παιδικές μνήμες, το στείρο σκηνικό λέγεται σινεμά και κάποιοι πληρώνουν για απόβλητα του χθεσινού πολιτισμού (δεν είναι υπαινιγμός για την πάνω παράγραφο, απλά αυτοσαρκασμός).

Global
Το δημόσιο χρέος είναι ένα διαρκές έγλημα κατά της ανθρωπότητας (ΕΚΤΑ). Συνθλίβει το μέλλον μας και υιοθετώ τη θέση του καθηγητή Λαπαβίτσα για επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα διαπιστώσει το «απεχθές» (παράνομο) δημόσιο χρέος που στρέφεται κατά του λαού. Ο λαός δεν έχει καμμία υποχρέωση απέναντι σε αυτό το χρέος που αποτελεί προιόν διαφθοράς, ΚΑΙ ως ΕΚΤΑ μπορεί να στραφεί κατά των θυτών… καιρός να δικαιωθούν και τα θύματα.
Αυτό το χρέος των 320δις (330 είναι τώρα που γράφω) βαδίζει ολοταχώς προς τα 340 και είναι αδύνατο να τιθασευθεί χωρίς εξωτερική παρέμβαση… και σε αυτό εν μέρει είμαστε ‘‘τυχεροί’’.
Η μορφή της παρέμβασης που υιοθετούν οι Ευρωπαίοι Εταίροι με μία μορφή μηχανικής αναδιάρθρωσης θα προσφέρει όφελος στην Ελλάδα τόσο απ’ την μείωση του δημοσίου χρέους όσο και απ’ τους τόκους του μειωμένου επιτοκίου (3,5% περίπου) 5,76 δις το χρόνο (1,8%*320 δις) ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο… Αυτή η λύση -για κάνα χρόνο το πολύ-, δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς βοηθά να περάσει ο χρόνος προς το 2012… και μετά βλέπουμε…
Η πιο φρόνιμη λύση θα ήταν ένα καθεστώς μηδενικών επιτοκίων για μια περίοδο 30 ετών, ενώ στη χειρότερη περίπτωση το επιτόκιο της ΕΚΤ (1%) σταθερό για 30 έτη. Έτσι το ετήσιο όφελος ανεβαίνει σ’ ένα ποσοστό 4,3% του δημοσίου χρέους, δηλαδή 13,76 δις το χρόνο (4,3%*320 δις). Έτσι το κράτος θα είχε πρόσθετα διαθέσιμα 1,1 δις κάθε μήνα με πολλαπλή επιρροή στην αύξηση του ΑΕΠ και κυρίως αυτό θα ήταν ο καταλύτης στις απαραίτητες διαρθρωτικές ίσως και πολιτικές αλλαγές. Σε αυτή τη λύση θα βαδίσουμε αργά αργά, μέχρι να εμπεδωθούν τα μαθήματα γερμανικού διαλογισμού και αυτοπειθαρχείας.

ΗΛ.ΑΡ.

Αναγνώστες