Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ο νέος χρόνος...έφθασε

Ο αγαπητός Διονύσης είχε γράψει:

Αδύνατα
Μία χαρά υπάρχει πλην ευλογητή
μία παρηγορία εν αυτή τη λύπη.
Aπό το τέλος τούτο πόσοι συρφετοί
λείπουν χυδαίων ημερών, πόση ανία λείπει!

Είπεν είς ποιητής· «Είναι αγαπητή
η μουσική που δεν δύναται να ηχήσει».
Κ’ εγώ θαρρώ ότι η πλέον εκλεκτή
είν’ η ζωή εκείνη που δεν δύναται να ζήσει.
( Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ Από τα Κρυμμένα Ποιήματα 1877;-1923, Ίκαρος 1993)

Καλό χειμώνα παιδιά ! Ας κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ζήσουμε τη "ζωή εκείνη που δεν δύναται να ζήσει." ή "τη κοινωνία που δεν δύναται να υπάρξει."
Αγνοήστε όλους αυτούς που μας προτείνουν να "ζήσουμε" παρέα με το λύκο . Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με τις εκλογές που έρχονται ψηφίζοντας 80% ΛΕΥΚΟ στις εκλογές που έρχονται όπως οι απελπισμένοι κάτοικοι της πρωτεύουσας μιας χώρας στο βιβλίο περί ΦΩΤΙΣΕΩΣ του ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΟΥ αλλά οι φωτισμένοι ηγέτες μας το έχουν προβλέψει αυτό με τον εκλογικό νόμο τους βάζοντας τα λευκά μαζί με τα άκυρα .
Δεν πειράζει ,ας προσπαθήσουμε όπως μπορούμε να δώσουμε μια άλλη δίασταση στην έννοια Τοπική Αυτοδιοίκηση ...

13 σχόλια:

xtk είπε...

Καπιταλισμός:Μια ιστορία Αγάπης , από τον Michael Moore
http://www.pentelisos.org/pentelisos9/videosmonthly/123-capitalism-a-love-story

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΝΤΕΛΗ SOS

xtk είπε...

Πανελλαδικό Συντονιστικό Κατά των Διοδίων

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 3/9/2010
Στο δρόμο για τη ΔΕΘ με
ανοιχτά διόδια

Οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ με ξεχωριστό τρόπο. Ξεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11/9 θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουμε στην πορεία ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο αγώνας κατά των διοδίων και των εταιρειών που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους γίνεται περισσότερο επίκαιρος την εποχή του Μνημονίου και του ΔΝΤ, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και του λαϊκού εισοδήματος.
Στη διαδρομή από τις διάφορες πόλεις προς τη Θεσσαλονίκη θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή η οποία θα ανοίγει όλα τα διόδια που θα συναντά κατά μήκος των Εθνικών Οδών για να διέρχονται οι οδηγοί ελεύθερα. Τα αυτοκίνητα που θα ξεκινήσουν από την Κορινθία, Αργολίδα και Αττική θα συγκεντρωθούν στις 09:00 στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών Αττικής. Η αυτοκινητοπομπή θα κατευθυνθεί προς Θεσσαλονίκη περνώντας και ανοίγοντας όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων ενώ έξω από τη Λάρισα και την Κατερίνη θα συναντηθεί με τους κατοίκους και τις τοπικές επιτροπές που θα ενισχύσουν το κομβόι.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τις οργανωμένες συλλογικότητες αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες που θα μετακινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη για την πορεία της ΔΕΘ, να ενισχύσουν το αγωνιστικό κομβόι των κινημάτων!
Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Από Walter Benjamin(via: http://giorgosmixos.blogspot.com/p/walter-benjamin.html)
1)για το ΧΡΟΝΟ
Η συνείδηση ότι πρόκειται να ανατινάξουν το συνεχές της ιστορίας είναι χαρακτηριστικό των επαναστατικών τάξεων τη στιγμή της δράσης τους. Η Μεγάλη Επανάσταση καθιέρωσε ένα καινούριο ημερολόγιο. Η μέρα, με την οποία τίθεται σε ισχύ ένα ημερολόγιο λειτουργεί σαν ιστορικός πυκνωτής του φιλμ του χρόνου. Και ουσιαστικά είναι η ίδια μέρα που επανέρχεται ολοένα με τη μορφή των εορτών, που είναι ημέρες ανάμνησης. Γι' αυτό τα ημερολόγια δεν μετρούν το χρόνο όπως τα ρολόγια...κατά τη διάρκεια της επανάστασης του Ιούλη [1789] παρεμβλήθηκε ένα επεισόδιο που έδειξε πως αυτή η συνείδηση είναι ακόμη ζωντανή. Με τον ερχομό της πρώτης βραδιάς των συγκρούσεων συνέβη να πυροβοληθούν, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και ταυτόχρoνα, τα ρολόγια των πύργων σε πολλά σημεία του Παρισιού. ...Ο ιστορικός υλιστής δεν μπορεί να παραιτηθεί από την αντίληψη ενός παρόντος -που δεν αποτελεί σημείο μετάβασης- στο οποίο ο χρόνος πιστοποιείται και στέκει ακίνητος. Γιατί αυτή η αντίληψη οριοθετεί εκείνο ακριβώς το παρόν, στο οποίο αυτός, για το άτομό του, γράφει ιστορία. O ιστορικισμός δίνει την "αιώνια" εικόνα του παρελθόντος· ο ιστορικός υλισμός παρέχει μια μοναδική εμπειρία με το παρελθόν. Ο ιστορικός υλιστής αφήνει τους άλλους να εξαντληθούν με την πόρνη που ονομάζεται "Μια φορά κι ένα καιρό" στο μπουρδέλο του ιστορικισμού. Παραμένει κύριος των δυνάμεών του: ώριμος αρκετά για να ανατινάξει το συνεχές της ιστoρίας.
...και 2)για το ιδανικό τού ΑΔΥΝΑΤΑ/ ΔΥΝΑΤΑ
Υποκείμενο της ιστορικής γνώσης είναι η ίδια η μαχόμενη, καταπιεσμένη τάξη. Στον Marx εμφανίζεται σαν η τελευταία υποδουλωμένη, σαν η εκδικήτρια τάξη, που ολοκληρώνει το έργο της απελευθέρωσης στο όνομα γενεών ηττημένων. Αυτή η συνείδηση, που είχε μια σύντομη αναβίωση στον "Σπάρτακο", ήταν ανέκαθεν απορριπτέα από τους σοσιαλδημοκράτες... Κολάκευαν τον εαυτό τους αποδίδοντας στην εργατική τάξη του ρόλου ενός λυτρωτή των μελλουσών γενεών, ακρωτηριάζοντας έτσι τα νεύρα της πιο πολύτιμης δύναμής της. Με μια τέτοια διδασκαλία η τάξη ξέχασε τόσο το μίσος όσο και το πνεύμα θυσίας. Γιατί τρέφονται και τα δύο από την εικόνα των υποδουλωμένων προγόνων και ό χ ι από το ιδανικό των απελευθερωμένων εγγονών.
Σαββόπουλος λοιπόν:εξόριστος αληθινός Χρόνος και Εκδίκηση τής γυφτιάς.
MLOG

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
Έλα, κάνε μου τη χάρη, με το ούφο τον Μπουτάρη
Είν’ τιμή μου και καμάρι που δεν ψήφισα Μπουτάρη
Προτιμάω το Πλωμάρι: ούτε μια γουλιά Μπουτάρη!
Εν τρυγόνι και δυο ζμπάροι, αν μαυρίσεις τον Μπουτάρη
Σήκωσα όλο το νταμάρι να το ρίξω στον Μπουτάρη
Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, δε γ…σαι ρε Μπουτάρη
Θέλω μπάφο ένα κλωνάρι, να ξεχάσω τον Μπουτάρη
....

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
Έλα, κάνε μου τη χάρη, με το ούφο τον Μπουτάρη
Είν’ τιμή μου και καμάρι που δεν ψήφισα Μπουτάρη
Προτιμάω το Πλωμάρι: ούτε μια γουλιά Μπουτάρη!
Εν τρυγόνι και δυο ζμπάροι, αν μαυρίσεις τον Μπουτάρη
Σήκωσα όλο το νταμάρι να το ρίξω στον Μπουτάρη
Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, δε γ…σαι ρε Μπουτάρη
Θέλω μπάφο ένα κλωνάρι, να ξεχάσω τον Μπουτάρη
....

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά εξαιτίας του Μνημονίου, που είναι εξοντωτικό για τη χώρα και για όλους εμάς τους πολίτες, και του απαράδεκτου νόμου της κυβέρνησης για την δημόσια εκπαίδευση.
Καλούμαστε όλοι να σταθούμε απέναντι στην λαίλαπα αυτή αγωνιζόμενοι για το αυτονόητο, αλλά και για τα οράματα και τα ιδανικά μας.
Ο αγώνας κι η πάλη πρέπει να συνεχιστεί. Γι΄αυτό χρειάζεται να συμμετάσχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ.

Γενική Συνέλευση 9/9/, 12.00μ.μ.
3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Ανώνυμος είπε...

Ως τώρα στην ΕΛΜΕ παλέψαμε κόντρα στην εκπαιδευτική, την εργασιακή και την οικονομική υποβάθμισή μας. Είπαμε, σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας, ένα μεγάλο όχι στην ψευτοαξιολόγηση-φακέλωμα, στην αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, στον μέντορα-αξιολογητή και στις αναγκαστικές υπερωρίες. Αγωνιστήκαμε για την επίλυση του τεράστιου κτιριακού προβλήματος στο 4ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο κι ΕΠΑΛ στα Άνω Λιόσια και για την προστασία και διασφάλιση της κτιριακής υποδομής στο 3ο Λύκειο στα Άνω Λιόσια και στο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Φυλή.

Ο αγώνας κι η πάλη πρέπει να συνεχιστεί και κομβικό σημείο γι΄αυτό αποτελεί η Γ. Σ. μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η MLOG άφησε ένα νέο σχόλιο

Ο ΣΕΒ επιδιώκει "αναδιάταξη των κοινωνικών συμμαχιών, στην νομιμοποίηση του νέου καθεστώτος μέσω της ενισχυμένης υποστήριξης επιχειρηματικών στρωμάτων, για να καλυφθεί το κενό νομιμοποίησης που αφήνει η συνεχιζόμενη σαρωτική επίθεση κατά της μισθωτής εργασίας" και η κυβέρνηση σιγοντάρει.

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού (07/09/2010), για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ΑΕ και ΕΠΕ.
Με πρόσχημα την «προστασία της απασχόλησης», το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο που προβλέπει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα αδιανέμητα κέρδη κατά 3%, από 24% σε 21%, για τις ΑΕ και τις ΕΠΕ που σε δύο συνεχόμενες χρήσεις είχαν μείωση του τζίρου τους. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιεί ένα ακόμα π ά γ ι ο αίτημα της εργοδοσίας.
Σε μια συγκυρία που παρατηρείται αδυναμία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού αναφορικά με το σκέλος των εσόδων, η κυβέρνηση μειώνει περαιτέρω τη «συνεισφορά» του κεφαλαίου στα δημόσια έσοδα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει νέα φορολογική επίθεση στα λαϊκά στρώματα, με την αύξηση των έμμεσων φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα είδη και υπηρεσίες μαζικής-λαϊκής κατανάλωσης.
Ο τ α ξ ι κ ό ς χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής είναι πλέον ξεκάθαρος και τα αποτελέσματά της είναι δραματικά για τον κόσμο της εργασίας: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της φετινής Έκθεσης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η ετήσια μείωση του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα κυμανθεί ανάμεσα σε 20 και 30%, ενώ αναμένεται περαιτέρω μείωση για το προσεχές έτος.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η μόνη διέξοδος είναι η αναδιανομή του εισοδήματος μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με έμφαση στους άμεσους φόρους, δραστική αύξηση των φορολογικών συντελεστών του κεφαλαίου, ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων, στροφή στις αναπτυξιακές δημόσιες δαπάνες, με παράλληλη δραστική μείωση των στρατιωτικών και άλλων αντιπαραγωγικών δαπανών.

Ανώνυμος είπε...

ο/η MLOG άφησε το ανωτέρω σχόλιο σε παλαιότερη ανάρτηση (http://elme-alzefy.blogspot.com/2010/02/24.html),κυρίως δοκιμάζοντας τις διαδυκτιακές του/της ...δεξιότητες. επ' ευκαιρία σημειώνω την πηγή έμπνευσης τού σχολίου: http://withinthemultitude.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

MLOG είπε...

Κύρια θέματα που απασχόλησαν φέτος το Φεστιβάλ της Humanite (10,11 και 12 Σεπτεμβρίου), πέραν της γενικής συζήτησης για την κρίση και την υπέρβασή της, ήταν:
η αντιδραστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού από το Σαρκοζί,
η άνοδος του ρατσισμού και της κρατικής καταστολής στη Γαλλία,
η 1η πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης κατά της κρίσης την 29η Σεπτεμβρίου,
οι ιδιωτικοποιήσεις της ενέργειας και του νερού,
η όξυνση της Ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα,
καθώς και η τακτική της γαλλικής Αριστεράς εν όψει των Προεδρικών Εκλογών του 2012.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ Σ'ΕΝΑ ΘΕΜΑ...

MLOG είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
MLOG είπε...

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της 29ης Σεπτέμβρη, το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Όχι στο Μνημόνιο: Η απάντηση των ευρωπαϊκών κινημάτων".
η συζήτηση θα ανοίξουν οι:
Πιερ Καλφά, εκπρόσωπος τύπου των γαλλικών συνδικάτων SUD και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (ο οποίος θα μεταφέρει και την εμπειρία του κινήματος για τις συντάξεις που συγκλονίζει τη Γαλλία)
Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν, οικονομολόγος.
(πηγή)Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:
http://theatrodromou.wordpress.com/2010/09/15/evrwph-stous-dromous/

MLOG είπε...

ΕΙΝΑΙ Π Ι Α ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
...Ο Μάης του 68, βίαιος και λαμπερός καθώς ήταν, ήταν στην ουσία πολύ επιδερμικότερος και πολύ πιο βραχυπρόθεσμος ως σεισμική δόνηση από τον χειμώνα που έρχεται. Και ξέρουμε όλοι πόσα γέννησε αυτός ο Μάης στο επίπεδο του στοχασμού: από τον δομισμό και τον μεταδομισμό, στον αντι-ανθρωπισμό, την λακανική ψυχανάλυση, τη γενεαλογική αντίληψη της ιστορίας, την γλωσσική στροφή. Μα αυτή ήταν ανοιξιάτικη σκέψη, και ο καιρός έχει πια αλλάξει. Είναι πια φθινόπωρο.
ΠΗΓΗ:http://radicaldesire.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

Αναγνώστες