Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ

Η πρώτη Γ. Συνέλευση της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται στις 10/09, στις 12.00, στο 3ο γυμνάσιο Αν. Λιοσίων.

Τα θέματα που υπάρχουν είναι σοβαρά, όπως είχαν ήδη διαμορφωθεί, πριν το καλοκαίρι κι έχουν ήδη ενταθεί μέσα στην παρούσα προεκλογική, γριπική και κυρίως πολύ άσχημη οικονομική συγκυρία. Όποιος εκλεγεί θα απαντήσει στα προβλήματα με τον απαραίτητο σεβασμό προς την εκπαιδευτική κοινότητα; Μόνο αν οι εκπαιδευτικοί δείχνουν σταθερά στην πράξη ότι σέβονται τον εαυτό τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έστω και καθηστερημένα να αναφερθούμε στις αποφάσεις της συνέλευσης της ΕΛΜΕ.
1. Συνέχιση της ενεργοποίησης για το καυτό κτιριακό πρόβλημα όλης της περιοχής, με έμφαση όμως σ΄ αυτήν την χρονική στο θέμα του λυκείου της Φυλής(Χασιά). Ο δήμος έχει καταλάβει, μετά από προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΣΚ, το σχολικό κτίριο που θα στέγαζε το μοναδικό λύκειο της περιοχής. Αρνείται να το επιστρέψει στους φυσικούς κατόχους του και τους τάζει προκατασκευασμένες αίθουσες, δεν υπάρχουν ακόμη, ενώ στο σχολικό κτίριο κάνουν "κατάληψη" 10-15 δημοτικοί υπάλληλοι. Γι΄αυτούς ας πάνε τα δικά τους παιδιά στις παράγκες. Μπράβο ρε! Πάντα τέτοια.
Επίσης, υπάρχει το γνωστό γεφύρι της Άρτας για το κτιριακό του ΕΠΑΛ, τα νέα κτίρια του 2ου + 3ου λυκείου και το γυμνάσιο της Ζωφριάς που δεν έχει ηλεκτρικό λόγω οικονομικών διαφορών δήμου + εργολάβου.
2. Ξεκάθαρα αντίθετη στάση με ομόφωνες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, όπου είναι δυνατό, στη νέα εγκύκλιο Νικολόπουλου και σε ανάλογες ενέργειες σχ. συμβούλων της Δ. Αττικής.
3. Κατεπείγουσα... εγρήγορση για την προστασία των δικαιωμάτων μας(ασφάλεια, περίθαλψη, συντάξεις, εφάπαξ, μισθοί+επιδόματα)που έχουν ήδη πληγεί κι αμφισβητηθεί από τις ενέργειες της απερχόμενης κυβέρνησης, ενώ δε γνωρίζουμε τι θα πράξει η επόμενη.
ΧΤΚ

Αναγνώστες