Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Μια από τα ίδια

Λουκέτο στο 2ο λύκειο Πολίχνης λέει το σχετικό άρθρο λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας και τη συνέχεια εύκολα τη φαντάζεται κανείς: υποσχέσεις για προκάτ αίθουσες που δεν τηρήθηκαν, μπαλάκι ευθυνών μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΟΣΚ, χρήματα που πιθανόν αναζητούνται πού βρίσκονται/ποιος τα έφαγε, διπλοβάρδια, νέες υποσχέσεις για κάλυψη των αναγκών κ.λ.π.
Μια από τα ίδια με τη δικιά μας κατάσταση και εκεί.
Με την εμπειρία/τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια αν ιδρύαμε ένα σύλλογο παθόντων από τέτοιες περιπτώσεις πόσους θα μετρούσαμε άραγε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε το στεγαστικό πρόβλημα σε τέτοια έξαρση. Ίσως, όμως να προηγούμαστε λόγω της παλαιότητας και της ποιότητας των κοντέινερ. Σε μας έχουν κλείσει τρείς χρονιές κι έχουμε σίγουρη την τέταρτη, άν όχι και την πέμπτη. Οι Μακεδόνες συνάδελφοι, γονεις και μαθητές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σ΄αυτήν την ένταση μάλλον πιο πρόσφατα, από το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, 2008-2009, και είναι πολύ ευχάριστο ότι κινητοποιούνται άμεσα κι όλοι μαζί υποστηριζόμενοι από την ΕΛΜΕ. Να τους ευχηθούμε καλή αγωνιστική δύναμη κι αποφασιστικότητα κι ας εκφράσουμε την συμπαράσταση μας επικοινωνώντας μαζί τους επίσημα ή ανεπίσημα.
ΧΤΚ

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σ΄όλα αυτά ας μην ξεχνάμε και αξιόλογες δραστηριότητες συναδέλφων μας στο σχολείο, όπως είναι ομαδικές κινήσεις, προγράμματα κι ατομικές τους δράσεις. Αναφέρω την σταθερή κι ανεξάντλητη δράση του Γ. Στάμου, που αποτυπώνεται και στο μπλογκ του και την έντονη και προκλητική προσφορά ενός τέως επαλίτη, του Λουδοβίκου του πολυμπλογκομιλητικού.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα ένας τέως επαλίτης σας στέλνει χαιρετισμούς....
Ένας επαλίτης που ακόμα έχει νωπή στη μνήμη του την εικόνα των συναδέλφων στον τελευταίο σύλλογο της προηγούμενης χρονιάς , στριμωγμένους στον ελάχιστο χώρο που αντιστοιχούσε στο γραφείο καθηγητών (και κάποιους να μη χωρούν συμμετέχοντας έξω από το παράθυρο..) να αγωνιούν για το πως θα στεγάσουν τους μαθητές που θα επέλεγαν να συνεχίσουν στο μοναδικό ΕΠΑΛ της περιοχής , γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουν για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της πολιτείας ...
Τα νέα που μου έφεραν όμως λένε ότι τα καταφέρατε για μια ακόμη χρονιά ...πραγματικά είστε ήρωες !
Ακόμα κι αν οι εργασίες προχωρούν με αργό ρυθμό ...
Ακόμα κι αν αισθάνεστε κουρασμένοι από την πολύχρονη αναμονή ...
Μην το βάζετε κάτω!
Κάντε αυτό το χώρο του ΕΠΑΛ με τα κοντέινερ του (αλήθεια αυξήθηκαν ή μετατράπηκαν σε πιο "σύγχρονα " ;)
χώρο ανοιχτής συζήτησης και προβληματισμού προσκαλώντας και άλλα σχολεία που έχουν στεγαστικό πρόβλημα .Καλέστε σε αυτήν τη συζήτηση τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους κομμάτων για μια ακόμη φορά όπως έγινε το περασμένο Γενάρη για να αναδείξετε τα προβλήματα της περιοχής και της Παιδείας γενικότερα . Μην περιμένετε άλλωστε να αλλάξει κάτι μετά τις εκλογές ...Εσείς ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον πως αν δεν υπάρξει κινητοποίηση από τους ίδιους τους ανθρώπους που βιώνουν το πρόβλημα και αυτούς που θα τους κατανοήσουν και θα τους συμπαρασταθούν , δεν θα γίνει τίποτε.....
dion70

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινώ με...διόρθωση:το πως το ερωτηματικό τονίζεται=>πώς+πού-αλλά ποιος άτονο. Ωραίο να βρισκόμαστε και στην μπλογκόσφαιρα. Πιστεύω ότι με την νέα πασοκική διακυβέρνηση χρειζεται να θέσουμε θέματα, να επανεξετάσουμε ζητήματα, να διεκδικήσουμε, να διαλεχθούμε, να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο σχολειό. εμπρός ας ανοιχτούμε στο νέο πριν η φορτσάτη πράσινη διακυβέρνηση μας φορέσει τις μεταρρυθμίσεις της.
ΧΤΚ

vlemma είπε...

δεν ξερω..
αλλα αυτο το ειδος της "ανοιχτης αντιπαραθεσης", με την εκαστοτε εξουσια που κανονιζει για ποσο και ποιοι θα μεινουν στα κοντεϊνερ..ή σε σχολειa χωρις υποδομες ή αιθουσες ειναι συχνα συμφιλιωτικη με την εξουσια..

Οταν εκδηλωσεις ανοιχτα τις διαφωνιες σου, μπροστα στον δημαρχο ,στον αρχηγο του κομματος στον υπουργο κ.ο.κ τοτε ειναι και η στιγμη που..ισως παυεις και να το θελεις ..αυτο..
Αυτην την στιγμη που τολμας..
την ιδια στιγμη "παυεις" - "απαλασσεσαι" απο την διεκδικηση..
Άλλοι τρόποι πρεπει να βρεθούν..
δεν ξέρω ποιοι..
μα τους φανταζομαι


Εσεις συναδελφοι;;
πως πατε απο φαντασια;;

Αναγνώστες