Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

«Το φόβο μας» να έχετε κ. Μεϊμαράκη!!!…

Καταγγέλλουμε κατηγορηματικά την απαράδεκτη δήλωση  του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περιοδεία του  στο Ηράκλειο Κρήτης, "εμείς λέγαμε όχι σε άχρηστους στο Δημόσιο, εκείνοι τους επαναπροσέλαβαν".

Αυτή τη γνώμη έχει ο κ. Μεϊμαράκης για τους χιλιάδες εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, υπαλλήλους ΕΡΤ, διοικητικούς στα ΑΕΙ,  που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο επί της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα βέβαια πάντα με τις επιταγές των μνημονίων κι όχι τις κοινωνικές ανάγκες. Χρήσιμα είναι γι αυτόν τα «άγια» κέρδη των επιχειρήσεων που ληστεύουν τον ιδρώτα κάθε εργαζόμενου. Οι οικογένειες εκδοτών, καναλαρχών, πολιτικών, οι «κομιστές» που διαπομπεύουν την ενημέρωση και τη δημοσιογραφία, όλοι όσοι υπερασπίζονται τα «όσια» του κεφαλαίου οδηγώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία στον μνημονιακό καιάδα. Οι «άχρηστοι» που επαναπροσλήφθηκαν συνεχίζουν να αποτελούν «αγκάθι» για τους δανειστές και τους ντόπιους εκπροσώπους τους. Πρώτα και κύρια γιατί το επέβαλλαν με τους αποφασιστικούς αγώνες τους κι όχι γιατί τους χαρίστηκε από κάποια κυβέρνηση. Κι αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει ο κ. Μεϊμαράκης.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται από το παρελθόν και ορίζει το ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν ως μονόδρομο εξυπηρέτησης της βάρβαρης πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Είναι η πολιτική που υπηρέτησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με κορμό τη ΝΔ, καταργώντας τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης και δίνοντάς τες φιλέτο στους ιδιώτες,  διαλύοντας τα Πανεπιστήμια και τις δημόσιες υπηρεσίες, ρίχνοντας «μαύρο» στην ενημέρωση. Στηρίζει τη νέα πραγματικότητα του 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε από το μνημονιακό μέτωπο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι δεσμεύονται να υλοποιήσουν μετά τις εκλογές και προβλέπει μείωση του προσωπικού και του κόστους στο Δημόσιο και καθεστώς συνεχούς κινητικότητας για να εξασφαλίσει νέα ποσά δισεκατομμυρίων για το χρέος, τις τράπεζες και τους εργοδότες.

Τη χρησιμότητα ή μη του κάθε ανθρώπου την κρίνουν οι πράξεις και τα λεγόμενά του! Αυτοί που περισσεύουν σε αυτόν τον τόπο δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά όσοι ψηφίζουν μνημόνια και στηρίζουν τις πολιτικές της αφαίμαξης των εργαζομένων! Η «μεγαλύτερη χρησιμότητα» των συναδέλφων μας σε διαθεσιμότητα που επαναπροσλήφθηκαν είναι τούτη. Μας δίδαξαν πως δεν υπάρχουν «μονόδρομοι» όταν ο συλλογικός, μαχητικός, ανυποχώρητος αγώνας βγαίνει στο προσκήνιο. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος να κάνουμε «παρένθεση» τα παλιά και νέα μνημόνια. Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.
  
Γιώργος Γαλάνης, Κική Γιαννάτου, Γιώτα Ιωαννίδου, Μιχάλης Μιλτσακάκης,
Εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά του προέδρου της ΝΔ "άχρηστοι του Δημοσίου που επαναπροσλήφθηκαν" είναι: α) ρεβανσιστική διότι τις διαθεσιμότητες έκανε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με κορμό τη ΝΔ, β) είναι κυνική διότι υπάρχουν σοβαρές ανάγκες σε καθηγητές, σχολικούς φύλακες, εργαζόμενους στα ΑΕΙ και καθαρίστριες, γ) αντεργατική διότι ενώ ως ΝΔ ψήφισαν και το 3ο μνημόνιο και όλα τα προαπαιτούμενα χωρίς καμιά διαρροή,σχίζουν τα ιμάτιά τους για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία τα βάζουν με τους μισθωτούς, και δ) είναι οριζόντια διότι θέλει κινητικότητα, διαθεσιμότητες και απολύσεις την ώρα που το δημόσιο έχει πλεόν συρρικνωθεί σε απίστευτο βαθμό και οι διορισμοί δεν φαίνονται ούτε στον ορίζοντα.
Καταγγέλλουμε την ΝΔ και απαιτούμε από τα κόμματα να τοποθετηθούν άμεσα και με ευθύτητα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 3/9/2015 η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας.

• Επισημάναμε τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανέρχονται σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας στις 7.000 και την επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί. Υπογραμμίσαμε το αίτημα της Ομοσπονδίας για 25 μαθητές στο τμήμα.
• Τονίσαμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή, όπου οι ελλείψεις είναι τραγικές.

Ζητήσαμε:
• την άμεση αποδέσμευση των αποσπασμένων συναδέλφων και την παρουσία τους στον τόπο απόσπασής τους.
• τον άμεσο διορισμό αναπληρωτών και την εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων.
• την άμεση απόσπαση συναδέλφων για τα σχολεία του εξωτερικού που υπολειτουργούν.
• την υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων, παύσης της «αυτοδίκαης αργίας» των εκπαιδευτικών, που επανήλθαν με το νόμο 4325/2015.

Ανώνυμος είπε...

Η Υπουργός μας επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των κενών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχονται στις 20.000 και μας ενημέρωσε ότι έχουν διασφαλιστεί 12.000 πιστώσεις αναπληρωτών από το ΕΣΠΑ. Πιστώσεις οι οποίες ως προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφορούν την ειδική αγωγή και την ενισχυτική διδασκαλία. Εγκρίθηκαν επίσης 2.000 πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ έχουν ζητηθεί και 6.000 πιστώσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που δεν έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλιστεί.

Η υπουργός μας πληροφόρησε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών, τόσο λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και εξαιτίας της δικαστικής προσφυγής ομάδας εκπαιδευτικών. Μας ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί η εξαίρεση απαγόρευσης προσλήψεων και εφόσον δεν υπάρξει δικαστική εμπλοκή, το ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών θα λυθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στο ζήτημα της απόσπασης των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, μας επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της είναι να δουλέψουν όλα τα σχολεία, άρα και τα σχολεία του εξωτερικού αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις.
Επίσης δεσμεύτηκε, ότι θα επιληφθεί του θέματος και εφόσον της δίνεται η δυνατότητα, θα υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις, παύσης της «αυτοδίκαης αργίας» των εκπαιδευτικών που επανήλθαν με το νόμο 4325/2015.

Με βάση τις απαντήσεις της υπουργού απαιτούμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα τις υπόλοιπες πιστώσεις. Βρισκόμαστε μια μόλις εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων και τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι εκρηκτικά και απαιτούν άμεσες λύσεις.


xtk είπε...

Δελτίο Τύπου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί απαράδεκτο και προκλητικό το γεγονός ότι επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο η ρητορική περί «άχρηστων», «υπεράριθμων» ή δήθεν «επίορκων» Δημοσίων Υπαλλήλων. Επιχειρείται μέσω της κατασυκοφάντησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, να τροφοδοτηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός προκειμένου να επιβληθούν εκ νέου οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις και οι μαζικές πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων. Πρόκειται για πρακτικές που απέτυχαν, οδήγησαν στη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και αποδοκιμάστηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο από τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των Μνημονίων οδήγησε σε δραματικές μειώσεις προσωπικού τα πέντε τελευταία χρόνια. Οι μαζικές αποχωρήσεις λόγω εξώθησης σε συνταξιοδότηση και το ταυτόχρονο «πάγωμα» των προσλήψεων, είχαν ως αποτέλεσμα η συνολική μείωση του προσωπικού να υπερβαίνει το 35%. Είναι προφανείς οι άμεσες επιπτώσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η Εκπαίδευση και συνολικότερα η Δημόσια Διοίκηση, που σε συνθήκες κατάρρευσης, λειτουργούν πλέον χάρις την ευρηματικότητα και την αυτοθυσία των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα μέσω των «διαθεσιμοτήτων» οδηγήθηκαν σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι, σχολικοί φύλακες, καθηγητές Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων, καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, με μοναδικό σκοπό την εκχώρηση κρίσιμων τομέων του Δημοσίου στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Οι επίμονοι, και ανυποχώρητοι αγώνες των εργαζομένων κατάφεραν να ακυρώσουν τις απολύσεις και να οδηγήσουν στην επιστροφή όλων πίσω στις θέσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την, μέσω νέων προσλήψεων, επαρκή στελέχωση του Δημόσιου Τομέα, για την επαρκή χρηματοδότηση και τον εκδημοκρατισμό του. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κόντρα στις ιαχές του κοινωνικού κανιβαλισμού, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, μαζί με τους νέους και τις νέες για το τέλος της λιτότητας και την εξάλειψη της φτώχιας και της ανεργίας. Για μια διαφορετική πολιτική που θα θέτει στο επίκεντρό της τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά αγαθά.

Αναγνώστες