Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΗΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ
                                                                                                                                                                                                                                                                      Φυλή, 19/11/2012,
Η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και τα εργοστάσια καύσης, που προβλέπονται σε αυτόν, προχωρούν ενταγμένα πλέον στα Μνημόνια 2 και 3, κάτω από την άμεση παρακολούθηση και πίεση γερμανικών οικονομικών συμφερόντων.
Επιπρόσθετα, νέες ρυπογόνες δραστηριότητες επιδιώκεται να αναπτυχθούν στην περιοχή μας επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και τις ζωές των κατοίκων. Μία από αυτές είναι η «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Καύση Βιομάζας, ισχύος ≤ 1ΜWe» της εταιρείας «Γαιοδυναμική Άρτεμις Εννέα ΕΠΕ» εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ», θυγατρική του ομίλου «ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ-ΑΚΤΩΡ». Η θέση που έχει επιλεχθεί είναι στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άνω Λιοσίων, η οποία γειτνιάζει με κατοικίες (περιοχές Ζωφριά, Τσουκλίδι, Γεννηματάς ΙΙ) σε αντίθεση με την ψευδή δήλωση που περιέχεται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.
Η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προχωρήσει σε αδειοδότηση του έργου. Καταγγείλαμε την Περιφέρεια και τον κ. Σγουρό για την ενέργειά τους αυτή και καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης του έργου μαζί με τους παρακάτω φορείς:

Εξωραϊστικός–Πολιτιστικός Σύλλογος «Γεννηματά ΙΙ» Δήμου Φυλής
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Σύλλογος Εκπ/τικών Πρω/θμιας Εκπ/σης Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Σκακιστική Πολιτιστική Κίνηση Φυλής

Τώρα είναι η ώρα να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να προχωρήσουμε σε μαζική κινητοποίηση και ανυπακοή. Καλούμε τις τοπικές Επιτροπές Αγώνα των περιοχών του Δήμου μας, μαζικούς φορείς και κατοίκους, συλλογικότητες από  όμορους δήμους, σε σύσκεψη, για να σχεδιάσουμε την αντίδρασή μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡIOY 2012, ΣΤΙΣ 18:30,
ΣΤΟ ΚΑΠΗ Α. ΛΙΟΣΙΩΝ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΦΥΛΗΣ 169

2 σχόλια:

xtk είπε...

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων–Ζεφυρίου–Φυλής

Ψήφισμα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης για τη Λήμνο

Εμείς οι καθηγητές της περιοχής με τη μεγαλύτερη χωματερή στην Ευρώπη, που μολύνει τα πάντα εδώ και 50 χρόνια και τα Μνημόνια θέλουν μέσα σε κατοικημένες περιοχές να φτιάξουν εργαστάσια καύσης απορριμάτων, γνωρίζουμε καλά από υποβάθμιση κι αγώνες για τη ζωή μας την ίδια. Γι΄αυτό στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και των εργαζομένων της Λήμνου.

Η κατάσταση στην ακριτική Λήμνο χειροτερεύει, όπως λίγο πολύ παντού στη χώρα, όλο και περισσότερο και με τα μέτρα των Μνημονίων και ιδιαίτερα για τις νησιωτικές ακριτικές περιοχές γίνεται απελπιστική. Ό,τι γίνεται ή προγραμματίζεται να γίνει στη Λήμνο είναι τραγική σύνοψη όλων σχεδόν των βάρβαρων αντεργατικών κι αντιλαϊκών που υλοποιούν η άθλια τρικομματική κυβέρνηση μαζί με Τρόικα-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Ειδικά στη Λήμνο, με βάση την ανακοίνωση της τοπικής ΕΛΜΕ:

- Συγχωνεύεται το νοσοκομείο με αυτό της Μυτιλήνης!!! Για όσους δε γνωρίζουν, μιλάμε για 6-7 ώρες με το καράβι, αν και όταν υπάρχει δρομολόγιο. 3 γιατροί παραιτήθηκαν, 2 έφυγαν με άνευ αποδοχών και η σύμβαση 4 ακόμα λήγει τον Δεκέμβριο.
- Στα σχολεία η κατάσταση είναι η γνωστή... Πολλά λειτουργικά κενά και τεράστια προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών. Στα ειδικά σχολεία ακόμα δεν έχουν πάει τα παιδιά, ελλείψει μεταφορικού μέσου, ενώ και στα υπόλοιπα σύντομα θα σταματήσουν τα ΚΤΕΛ τα δρομολόγια καθώς λήγει η προσωρινή συμφωνία, που έχουν κάνει, αφού δεν τους εξοφλούν ούτε τα περσινά δεδουλευμένα.
- Ταυτόχρονα, κλείνει η τοπική ΔΟΥ και επόμενο θύμα είναι το ΙΚΑ του νησιού. Για τις υποθέσεις μας...θα πεταγόμαστε στη Μυτιλήνη σε 6-7 ώρες.
- Όλα αυτά σε συνδυασμό με το μόνιμο πρόβλημα του νησιού, που είναι το ακτοπλοϊκό, καθώς η ΝΕL LINES χειρίζεται την ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ άγονη γραμμή μας, με μόνο γνώμονα το κέρδος. Όποιος έχει μπει σε καράβι για τη Λήμνο ή τον Άγιο Ευστράτιο, ξέρει. Τα πλοία είναι ερείπια, με απίστευτα συχνές βλάβες και ακυρώσεις δρομολογίων, με αποτέλεσμα το νησί να βρίσκεται πολύ συχνά αποκλεισμένο, με ό, τι συνεπάγεται αυτό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβουλίου, συνεδριάσαμε όλοι οι φορείς του νησιού για να αντιδράσουμε από κοινού. Έχουμε προγραμματίσει πολλές κινητοποιήσεις και κινήσεις διαμαρτυρίας για το επόμενο διάστημα. Μία από αυτές είναι η συλλογή υπογραφών για το ψήφισμα, που βγάλαμε στην συνεδρίαση αυτή, το οποίο επισυνάπτουμε. Κάθε σωματείο του νησιού θα ζητήσει ψηφίσματα συμπαράστασης από τα αντίστοιχα σωματεία άλλων περιοχών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στα ΙΚΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΚΕΑ στη Λ.ΚΗΦΙΣΣΟΥ 96-98,
ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 10 πμ

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΙΚΕΑ.

Κάθε μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, ενάντια στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, έχουν απορρίψει τις ατομικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς έως και 11% και η εργοδοσία, που θέλει να αυξήσει την κερδοφορία της μέσα στην κρίση, επιχειρεί με κάθε τρόπο να κάμψει τις αντιδράσεις «ζητώντας» τους, κατά μόνας, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Η στάση της εργοδοσίας στα ΙΚΕΑ αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο της επίθεσης του κεφαλαίου με στόχο να ξεπεράσει την κρίση του. Όλοι μαζί, κεφάλαιο, τραπεζίτες, κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ με συνεχείς εκβιασμούς μας τρομοκρατούν για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε υποταγμένοι, με όποιες συνθήκες επιβάλλει κάθε φορά η εργοδοσία, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της.

Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Το τι θα γίνει κρίνεται και από το αν εμείς θα σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η επίθεση στους εργαζόμενους μιας εταιρείας είναι επίθεση σε όλους μας.
Οι εργαζόμενοι είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο και έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Με ένα εργατικό και λαϊκό κίνημα ρήξης και ανατροπής. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εργαζόμενων και ανέργων που θα ξεπερνά τις υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Αναγνώστες