Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Να διαδηλώσουμε ενάντια στη Μέρκελ, όπως της αρμόζει…!! ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!



Η επικεφαλής των "κατοχικών δυνάμεων" της τρόικας στη χώρα μας και εκπρόσωπος της βαρβαρότητας στην Ευρώπη Α. Μέρκελ, έρχεται στην Αθήνα για να δώσει τα εύσημα στο εγχώριο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό της, στους εκπροσώπους του βάρβαρου πολιτικοοικονομικού συστήματος και να επικυρώσει με την παρουσία της την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση. 

         Συνυπεύθυνη και συνένοχη για τη βίαιη αναδιάρθρωση της ζωής των εργαζομένων και της συντριβής των κοινωνικών, εργατικών και πολιτικών δικαιωμάτων τα δύο τελευταία χρόνια, από το 2010 που υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο, θα υπαγορεύσει και θα εκβιάσει για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των νέων βάρβαρων μέτρων, θα ζητήσει πλούσια ανταλλάγματα και νέα μέτρα για τυχόν επιμήκυνση του δανείου και θα εξασφαλίσει τη συναίνεση των συγκυβερνώντων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) για τις επόμενες αντικοινωνικές της πολιτικές επιλογές.   

         Σήμερα απαιτείται μια  διαρκής όξυνση της σύγκρουσης, προϋπόθεση της οποίας είναι η συμμετοχή, η συναπόφαση και κυρίως η στόχευση ότι ο κόσμος της εργασίας μπορεί να πάρει τους αγώνες στα χέρια του, πέρα κι έξω από τα στημένα ραντεβού του, ξεπουλημένου και υποταγμένου στα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας,  κρατικού συνδικαλισμού. Όλοι μαζί μπορούμε να ανιχνεύσουμε και νέους τρόπους και μέσα συλλογικής αντίστασης, ώστε να συμβάλλουμε σε μαζικό επίπεδο για τη διεύρυνση  της συλλογικής δράσης και σύγκρουσης, όπως έκαναν οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ στο Πεντάγωνο και στη ΓΑΔΑ και να μπλοκάρουμε  με κάθε μέσο και τρόπο το πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας εξαθλιώνει. 

See full size image         Είναι χρέος όλων μας να είμαστε στους δρόμους, με την ελπίδα της έναρξης καθημερινών, πανεργατικών-πανκοινωνικών αγώνων, ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ και απεργιακού ξεσηκωμού διάρκειας, δημιουργώντας εστίες αντίστασης στις γειτονιές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, με κοινωνικά κέντρα αγώνα, αντιπληροφόρησης και δράσης, με δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, καταλήψεις κρατικών κτηρίων και υπηρεσιών, συνελεύσεις γειτονιών και με όπλα μας την αλληλεγγύη, τη μαχητικότητα και τη συμμετοχή, να διώξουμε κυβερνώντες-τρόικα και να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια και τη βίαιη επιδείνωση της ζωής μας….Για να μην επιτρέψουμε την μετάβαση από την υποβάθμιση της ζωής μας στην απόλυτη εξαθλίωσή της!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε." Η ΑΘΗΝΑ"


4 σχόλια:

xtk είπε...

Μνήμες Χούντας ξυπνάει η πρωτοφανής απογόρευση συγκεντρώσεων για αύριο
ΤΡΙΤΗ, 09/10/2012

Για λόγους "δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας" με απόφαση της ΓΑΔΑ απαγορεύεται "κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία" αύριο στην περιοχή της Αθήνας απο τις 09:00 έως τις 22:00.

Κάτω απο τη μπότα του γερμανικού άξονα οι αρχές όπως και στην περίοδο της χούντας και της κατοχής καταλύουν το βασικό δημοκρατικό συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι!

Ανώνυμος είπε...

Με χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση ο αστυνομικός διευθυντής της Αττικής σαν άλλος κατοχικός διοικητής απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη διαδρομή και τους χώρους που θα βρεθεί η ανεπιθύμητη για το λαό Γερμανίδα καγκελάριος στην αυριανή της επίσκεψη. Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της καταστολής σε εργατικές κινητοποιήσεις, των προληπτικών προσαγωγών, της καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια των ναζιστικών συμμοριών.

Η κυβέρνηση των προσκυνημένων, εκτός από κατάπτυστη, είναι και γελασμένη, αν νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει το λαό. Είναι φανερό πως ο Σαμαράς και οι συνένοχοι της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία, την οποία άλλωστε αντιμετωπίζουν σαν εχθρό. Ό,τι και αν αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες των γραφείων τους, όσο φοβερίζουν με την προπαγάνδα, θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας και όλης της Ελλάδας η δίκαιη οργή και το μίσος για την πολιτική που ισοπεδώνει τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, την ελευθερία και τα όνειρα του λαού και των εργαζομένων.

Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει το λαό να διαδηλώσει ενάντια σε στην κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ και ότι εκπροσωπεί η Μέρκελ, τα Μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που φέρνουν.

Αύριο η αδούλωτη Αθήνα θα τιμήσει αγωνιστικά την επέτειο του τέλους της ναζιστικής Κατοχής στις 12 Οκτώβρη του 1944, διαδηλώνοντας στους δρόμους της πόλης για να μην περάσουν τα μέτρα, για να ξηλωθούν τα προηγούμενα, για να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, το χρέος, την ΕΕ και το ευρώ.

Για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που με αίμα και θυσίες επιβλήθηκαν από τον αγωνιζόμενο λαό στην κοινωνία την εργασία τη δημοκρατία.

Για να αλλάξουμε τη ζωή φέρνοντας τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

http://www.antarsya.gr/node/780


xtk είπε...

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ

Καταγγέλλουμε το όργιο αντιδημοκρατικών και
κατασταλτικών μεθοδεύσεων κατά των κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα κατά της
επίσκεψης Μέρκελ με τις απαγορεύσεις, την παρεμπόδιση προσέγγισης με κλείσιμο
σταθμών του Μετρό και τις προκλητικές προληπτικές συλλήψεις. Έστω και αν η
επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς μπροστά στο ποτάμι διαδηλωτών που πλημμύρισε το
Σύνταγμα παραμένει το γεγονός της εξάσκησης συστηματικής καταπάτησης των
δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με το πιο απροκάλυπτο τρόπο.
Καταγγέλλουμε την προληπτική προσαγωγή του γιατρού Κώστα Καταραχιά, Γενικού
Γραμματέα του Σωματείου Εργαζόμενων Αγίου Σάββα και μέλος της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ στην
οδό Ερμού λίγα μόλις μέτρα πριν από το χώρο της συγκέντρωσης των συνδικάτων στη
Πλατεία Συντάγματος και ο οποίος κρατήθηκε μέχρι να τελειώσει η συγκέντρωση
παρά τις παρεμβάσεις συνδικαλιστών που βεβαίωναν την ιδιότητα του. Το όργιο
βέβαια ήταν γενικευμένο με προσαγωγές μαθητών και άλλων εργαζομένων ακόμη και
πάνω στη πλατεία Συντάγματος επιδιώκοντας την ένταση για να εκκενωθεί η
Πλατεία.
Το συγκεκριμένο επεισόδιο επιβεβαιώνει ότι όλη επιχείρηση έδωσε το
πράσινο φώς στους παρακρατικούς μηχανισμούς των φασιστών που δρουν μέσα στα
πλαίσια της ΕΛΑΣ και των ΜΑΤ να δράσουν ασύστολα.
Ο επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που προσήγαγε τον Κώστα Καταραχιά έφερε
προκλητικά διακριτικά που δεν συνάδουν με αστυνομικό σώμα αλλά
παραπέμπουν σε φασιστική ομάδα. Επισυνάπτω σχετική φωτογραφία.
Απαιτούμε την άμεση τιμωρία του επικεφαλής της ομάδας των ΜΑΤ που έκανε την
προασαγωγή.
Απαιτούμε την άμεση παραίτηση του υπουργού Ν.Δένδια, ο οποίος καθοδήγησε τα
μέτρα καταστολής.
Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας
που με την άμεση κινητοποίηση τους στην ΓΑΔΑ, όπως και στην περίπτωση των
εργαζόμενων του Σκαραμαγκά, εξασφάλισαν την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή
Κ.Καταραχιά.
Η επιτυχία της κινητοποίησης κατά της Μέρκελ ανοίγει νέες δυνατότητες στον
αγώνα για να διώξουμε την συγκυβέρνηση Τροικανών , Τραπεζιτών και μαζί τους
τους νεοναζί. Το αντιφασιστικό κίνημα κλιμακώνει άμεσα με την μεγάλη εκδήλωση
τη Κυριακή 14 Οκτώβρη στη Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Για την συντονιστική επιτροπή της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,

Ανώνυμος είπε...

Λαμβάνω την τιμή να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Παραιτηθείτε αξιότιμε κε Πρόεδρε.
Προκαλέστε ένα κοινοβουλευτικό σεισμό, προκαλέστε εκλογές τώρα που σε 100 μέρες από τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης έπεσαν οι μάσκες, αποκαλύφθηκαν τα ψέματα, βγήκαν στο φως οι συνωμοσίες ξένων και ντόπιων μεγαλοκεφαλαιοκρατών για την πλήρη οικονομική, πολιτική και κοινωνική υποδούλωση του ελληνικού λαού.
Παραιτηθείτε ΠΡΙΝ προλάβουν να περάσουν οι βολεμένοι, καλοπληρωμένοι, υποταγμένοι και δυστυχώς εκλεγμένοι βουλευτές μέτρα απίστευτα, αδιανόητα, σκληρά, οδυνηρά, άδικα εναντίον του συνόλου των Ελλήνων στο όνομα ενός δανείου για αποπληρωμή χρεών για τα οποία οι Έλληνες δεν ευθύνονται και δεν το χρωστάνε. Οι Έλληνες τα δάνειά τους για σπίτια και είδη πρώτης ανάγκης τα πληρώνουν με τον ιδρώτα τους στις τράπεζες και δεν τα αμφισβητούν, αμφισβητούν τα αφανή χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που «οφείλει» η Ελλάδα γενικά και αόριστα στους δανειστές της, τις διαβόητες αγορές.
Το οφείλετε στον πολύπαθο ελληνικό λαό, να μη συναινέσετε δια της σιωπηρής κάλυψης μιας ξενόφιλης κυβέρνησης που έχει παραδώσει την εξουσία που της έδωσε ο ελληνικός λαός μέσω δημοκρατικών διαδικασιών σε μια διεθνή κλίκα αδίστακτων κερδοσκόπων που στόχο έχουν την πλήρη αποσάθρωση της Ελλάδας, τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, τη διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού, στην κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου, τη στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη δυστυχία του περήφανου λαού μας που δεν χρωστάει πουθενά, που στη μεγάλη πλειοψηφία είναι ΕΝΤΙΜΟΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πολίτες του κόσμου.
Μέσα στη διεθνή υποκρισία και ψευτοαγανάκτηση περί τεμπέληδων και άχρηστων Ελλήνων, οι πολιτικοί κυβερνώντες αποδέχονται έμπρακτα τις κατηγορίες αφού τους διευκολύνουν στα σχέδιά τους στην εφαρμογή σκληρών τιμωρητικών μέτρων εναντίον των αναξιοπαθούντων Ελλήνων, ηλικιωμένων, φτωχών, άπορων, μεταναστών, ανέργων.
Η τρόικα κε Πρόεδρε βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, έχει παρανόμως πρόσβαση στα άδυτα όλων των υπουργείων, έχει τη στόφα κατακτητή και ιδιοκτήτη της χώρας μας και πιέζει, διατάζει, απολύει, διαλύει, καταστρέφει με απλές σύντομες εντολές που ασπάζονται με θρησκευτική ευλάβεια οι κυβερνώντες της Ελλάδας μας.
Και τι κάνει η τρόικα στη χώρα μας;
Η τρόικα ζητάει απολύσεις
Η τρόικα ζητάει αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Ρεύμα, πετρέλαιο, φάρμακα, τρόφιμα
Η τρόικα ζητάει μείωση μισθών και συντάξεων
Η τρόικα ζητάει αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Η τρόικα ζητάει να κοπούν επιδόματα αναπηρικά, οικογενειακά, κοινωνικά
Η τρόικα ζητάει να κοπούν τα δώρα (τα ελάχιστα ποσά που δίνονται ακόμη)
Η τρόικα ζητάει μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα
Η τρόικα ζητάει αύξηση των φόρων μισθωτών και συνταξιούχων
Η τρόικα ζητάει τη διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Η τρόικα ζητάει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού
Η τρόικα ζητάει ερήμωση των νησιών με λίγους κατοίκους !!!
Η τρόικα ζητάει … ζητάει … ζητάει ….
Και δυστυχώς η τρόικα ΠΑΙΡΝΕΙ αυτά που ζητάει
Και οι Έλληνες υποφέρουν
Οι κυβερνώντες (η τρόικα «εσωτερικού») αδιαφορούν
Δεν είναι παράξενο. Μέχρι τώρα με την αντιλαϊκή τους πολιτική έχουν οδηγήσει στην ένδεια, στην ανεργία, στη δυστυχία εκατομμύρια Έλληνες. Χιλιάδες αυτοκτονίες το επιβεβαιώνουν. Τα παιδιά μας νιώθουν ότι δεν έχουν μέλλον σ’ αυτή τη χώρα.
Τη χώρα όπου μια χούφτα απατεώνες φοροκλέφτες βγάζουν παράνομα τεράστια ποσά χρημάτων που προέρχονται από παράνομο πλουτισμό στο εξωτερικό χωρίς να έχουν πληρώσει δεκάρα φόρο και αντί να διώκονται τα ονόματά τους προστατεύονται σε κρυφές λίστες.
Τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία
Αλλά δεν την υπερασπίζεται
Στη χώρα αυτή δυστυχώς επικρατεί οικονομικός και κοινωνικός ρατσισμός
Με δημοκρατικούς θεσμούς αναδεικνύονται φαύλες κυβερνήσεις που κοροϊδεύουν προεκλογικά και δυναστεύουν μετεκλογικά τους οικονομικά, κοινωνικά και φυσικά αδύναμους πολίτες
Είναι η ώρα λοιπόν να γίνει κάτι δραστικό, κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που να αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει ισχυρά όπλα για να εμποδίσει την ύστατη στιγμή τη διάλυση της χώρας.
Παραιτηθείτε κε Πρόεδρε
Το οφείλετε στην Ιστορία
Έλληνας πολίτης (εκτός λίστας)

Αναγνώστες