Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ο δρόμος μπροστά μας.

Εχουν λυσσάξει για να καταργήσουν τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Έχουν στείλει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, με αποτέλεσμα η επίσημη στατιστική να μιλά για 870.000 άτομα και 17,7% ήδη. Έχουν οδηγήσει στη φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους και στην απόγνωση έναν ολόκληρο λαό. Και τώρα, απαιτούν και εκβιάζουν, για να σώσουν την Ελλάδα βεβαίως, να παραμείνουν στην κυβέρνηση, να επεκταθεί ο βίος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, να αποκτήσει μονιμότητα η πολιτική καριέρα των επαγγελματιών πολιτικών και πολύ περισσότερο η άγρια αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ. Περιφρονώντας κυνικά τη λαϊκή θέληση, η ιερή συμμαχία του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου, υπό την άμεση επιτροπεία της ΕΕ, του Βερολίνου και του ΔΝΤ, δοκιμάζει τη δυνατότητα χρονικής και πολιτικής επέκτασης του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Χωρίς ντροπή μιλούν για ένα ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα, μια σύγχρονη δικτατορία των αγορών, όπου ο εργαζόμενος λαός θα βρίσκεται στο ρόλο του ανώριμου και αχρείαστου κομπάρσου, κατάλληλος μόνο για να τον υπερεκμεταλλεύονται και για να πληρώνει τα χαράτσια. Πρόκειται για τον τύπο δημοκρατίας που αντιστοιχεί στην εποχή της άγριας καπιταλιστικής επίθεσης για να ξεπεραστεί η βαθύτατη κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Γι’ αυτό θέλουν τους Παπαδήμ(ι)ους. Για να ολοκληρώσουν την ψήφιση της άθλιας Δανειακής Σύμβασης, αλυσοδένοντας το λαό για δεκαετίες, να περάσει τα παλιά και τα νέα μέτρα. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, που δίνει ήδη σκληρές μάχες (στη Χαλυβουργία και σε άλλα μέτωπα) πρέπει να προετοιμάσει μια μεγάλη επανεξόρμηση αγώνα, για ένα πραγματικό πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να μην περάσει η Δανειακή Σύμβαση της χρεωκοπίας του λαού, να ανατραπούν τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού, για να πέσει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να αναδειχθεί ως αυτοτελής, ισχυρός πολιτικός παράγοντας το μαζικό κίνημα, με τα δημοκρατικά ανεξάρτητα όργανά του...

ΑΠΟ ΕΦΗΜ. "ΠΡΙΝ"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τρεις συνδιασκέψεις!!! (συνέπεσαν) που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Του Μετώπου για την κοινή δράση (ΑΣΟΕΕ), του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα (Πολυτεχνείο) της Άμεσης Δημοκρατίας (Νομική) Πολύς ο κόσμος στην ΑΣΟΕΕ στο κάλεσμα του Μετώπου (από όλο σχεδόν το φάσμα της αριστεράς και άλλων).
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αλλά το βασικό ερώτημα για την κοινή δράση κατά την άποψη μας αναπάντητο. Ο χρόνος όπως σωστά ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος πιέζει και η ενιαία απάντηση δεν έχει ακόμα βρεθεί. Το στοίχημα είναι ανοιχτό και όπως είπε ο Περικλής Κοροβέσης (κούτσαινε από ένα μικρό ατύχημα- περαστικά) η κατάσταση του συμβαδίζει με αυτή της αριστεράς!!!

ΑΠΟ ΝΕΩΤΕΡΑ

Αναγνώστες