Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

1η Δεκέμβρη 2011

1η Δεκέμβρη κανείς στη δουλειά.
Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα. Το κοντέρ του παγκόσμιου χρέους της ιστοσελίδας του Economist, ανεβάζει τα νούμερα, κάθε λεπτό, σαν τρελό. Κεφάλαια εκτοξεύουν τα κέρδη τους στον ουρανό, εν μέσω κρίσης, την ίδια στιγμή που άλλα καταστρέφονται. Οι ηγέτες της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν συναίνεση για νέα μέτρα που θα σώσουν τις τράπεζες και θα ανεβάσουν την κερδοφορία των κεφαλαίων τους. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, παράνομη, διορισμένη, χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα, εκφράζει τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 26 Οκτώβρη, με τη στήριξη ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, Κουβέλη καταδικάζοντας τον ελληνικό λαό σε μια άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων του. Κι όλα αυτά κάτω από καθεστώς ταπεινωτικής «Εποπτείας», αναίρεσης βασικών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του. Την ίδια στιγμή η λιτότητα γίνεται πανευρωπαϊκός κανόνας, το σύνολο των εργαζόμενων όλων των χωρών βρίσκεται στο στόχαστρο της πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση, το κεφάλαιο χρησιμοποιεί την έκρηξη του χρέους, τα δημόσια ελλείμματα, ακόμη και την πιθανή κατάρρευση ολόκληρων κρατών, προκειμένου να δώσει μιας στρατηγικής σημασίας απάντηση, στη βάση και των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του, του κέρδους και της εκμετάλλευσης: να ξεπεράσει την κρίση του υποβαθμίζοντας την εργασία, καταδικάζοντας την εργαζόμενη πλειοψηφία σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελπίδα, παρόν και μέλλον.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ακυρώνεται πλήρως ως κοινωνικό δικαίωμα και παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο ως νέο πεδίο κερδοφορίας. Τα σχολεία μετατρέπονται σε αποθήκες κατάρτισης φθηνού εργατικού δυναμικού. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη αυξάνει αντιστρόφως ανάλογα με τον αριθμό των διορισμών. Τα βιβλία με δόσεις, οι υποδομές (όπου υπάρχουν) χωρίς δυνατότητα συντήρησης και ό,τι ξεχωρίζει (μουσικά, αθλητικά, μετακινήσεις κ.λπ.) στην κλίνη του Προκρούστη. Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο ενισχύεται δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας με την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση‐χειραγώγηση του εκπαιδευτικού (βλ. νέο μισθολόγιο, συγκεντρωτικός ρόλος των διευθυντών).
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, των βιομηχάνων, των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας απειλεί όλους τους εργαζόμενους. Σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Η εργασιακή εφεδρεία και μελλοντικά οι απολύσεις, η μείωση των αποδοχών, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι συγχωνεύσεις και η υποχρηματοδότηση, η ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας και υγείας είναι η πολιτική τους για να ξεπεράσουν την κρίση φορτώνοντάς τη στις πλάτες των εργαζομένων.

1η Δεκέμβρη κανείς στη δουλειά.
Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Να αξιοποιήσουμε τη θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου, καθώς και το ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης που εκδηλώθηκε με αφορμή τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, και οδήγησαν σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η απεργία της 1ης Δεκέμβρη δεν θα πρέπει να είναι μία ακόμη απεργία. Αλλά μία καθολική πολιτική απεργία ανυπακοής με κύρια αιτήματα:
• Να ανατραπεί η κυβέρνηση των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου, η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής αυτής της πολιτικής.
• Ο λαός δεν αναγνωρίζει το χρέος, στάση πληρωμών στους τοκογλύφους και διαγραφή του. Να χάσουν τα κεφάλαιά τους οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι αντί να ληστευτούν οι εργαζόμενοι για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των καπιταλιστών-παρασίτων.
• Να μην περάσει η δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα! Κατάργηση και όχι «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων κυβέρνησης Ε.Ε‐ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
• Έξοδος από την ΕΕ, το ευρώ και το μηχανισμό της ΟΝΕ.
• Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε το δημόσιο πλούτο! Δημόσιες όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες Δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση.
• Δουλειά για όλους. Όχι στο νέο μισθολόγιο-λαιμητόμο και στη σύνδεση μισθού παραγωγικότητας, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Κλαδική συλλογική σύμβαση. Όχι στην αύξηση των ωρών εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων στις 40 ώρες την εβδομάδα. Όχι στην πειθάρχηση του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
- Νά δωθεί ολόκληρο το ΕΦΑΠΑΞ , καμιά μείωση των συντάξεων , προστασία των ταμείων μας.
• Εκπαίδευση για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας και της κοινωνίας. Όχι στο σχολείο της αγοράς! Αγώνας για ένα ενιαίο 12χρovo σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, με εκπαιδευτικούς μόνιμους, με σταθερή εργασία, ουσιαστική επιμόρφωση αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση.

Απέναντι στην επέλαση κυβέρνησης ‐ΔΝΤ ‐ΕΕ καλούμε σε
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 1ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αριστερή Πρωτοβουλία στη 'Β ΕΛΜΕ ΑΧΑIΑΣ
arpabelme.blogspot.com/

2 σχόλια:

xtk είπε...

Δε φτάνει η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων, δε φτάνει η μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ, δε φτάνει το χαράτσι του σπιτιού και της έκτακτης εισφοράς που από 1/1/2012 θα κρατιέται κατευθείαν από το μισθό, ΤΩΡΑ κλέβουν και προϋπηρεσία από τους εκπαιδευτικούς και από όλους βέβαια τους δημοσίους υπαλλήλους.

ΝΑΙ, ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ.

xtk είπε...

Την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία και λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στον προϋπολογισμό του κοινωνικού σφαγείου που φέρνει η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τα Μνημόνια. Έναν προϋπολογισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο.
Στέλνουμε με την απεργία μήνυμα ασυμβίβαστου αγώνα ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Καμιά ανακωχή με τη νέα κυβέρνηση, την τραπεζική χούντα που στήσανε χωρίς καμιά νομιμοποίηση το ένοχο ΠΑΣΟΚ των μεγάλων συμφερόντων και οι συνένοχοι του, η ΝΔ του νεοφιλελευθερισμού και το ΛΑΟΣ της ακροδεξιάς. Η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων, της πλήρους απονομιμοποίησής της απέναντι στην κοινωνία. Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανατροπή της νέας κυβέρνησης της κοινωνικής λεηλασίας, όπως και κάθε κυβέρνησης που θα επιχειρήσει να διαχειριστεί τη χρεοκοπημένη πολιτική που δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο.
Η εκπαίδευση και οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κοινωνικά δικαιώματα, είναι κοινωνικός πλούτος. Δε αφήσουμε να υπονομευθεί και να χαθεί, να περάσει στα χέρια της κερδοσκοπίας. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντιας στην πολιτική ξεπουλήματος για ό,τι μπορεί να βγάλει κέρδος για τον επιχειρηματικό-τραπεζικού κόσμο και κλεισίματος για ό,τι δεν είναι κερδοφόρο. Συνεχίζεται ενάντια στα χαράτσια, στο μισθολόγιο της φτώχειας, του αυταρχισμού και της αναξιοπρέπειας, το σχολείο της αγοράς και της αμάθειας, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Η συμμετοχή στην απεργία είναι μήνυμα ενάντια στην αντιδημοκρατική στροφή που σηματοδοτούν η αυταρχική επιβολή της λεηλασίας μισθών και εισοδημάτων, των χαρατσιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν θα περάσει η σύγχρονη χούντα του ευρώ που επιβάλουν το κεφάλαιο και οι τράπεζες μέσα από την ΕΕ, την ευρωζώνη και το σύνολο των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Αυτόν τον αυταρχισμό στηρίζουν οι δικαστικές παρεμβάσεις και η βία των ΜΑΤ ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες, οι κραυγές από το αντικομμουνιστικό ΛΑΟΣ για αντιδημοκρατική εκτροπή και τσάκισμα των λαϊκών ελευθεριών. Ό,τι και να λένε τα ελάχιστα στηρίγματα του Μαύρου Μετώπου ―όπως εκείνα τα MMΕ που λόγω των χρεών τους ταυτίζονται με τον Παπαδήμο― το μέτρο της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι η δυνατότητα του εργαζόμενου να διατηρεί τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά του στο χώρο της δουλειάς.
Τέλος η συμμετοχή στην απεργία είναι και μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξουν βήματα προς ένα εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα που θα ξεπεράσει τη λογική της συμβολικής διαμαρτυρίας στην οποία εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτή η εκφυλιστική κατάσταση, σαν αποτέλεσμα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, μπορεί να ξεπεραστεί με πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάζουν τις διαθέσεις των εργαζομένων για ένα μαχητικό, ενωτικό, διεκδικητικό εργατικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αναγνώστες