Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τα αγωνιστικά ραντεβού μας στις 28 και 29 Ιουνίου

... Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας.

Στις 28 Ιουνίου μαζευόμαστε στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουμε και περιμένουμε τις απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί μας. Στις 6:00 μμ θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Στις 29 Ιουνίου συντονίζουμε όλες τις δυνάμεις μας για να επιτευχθεί η ουσιαστική περικύκλωση της Βουλής. Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης. Για τον κόσμο που θα έρθει από όλη τη χώρα έχουν προβλεφθεί δομές φιλοξενίας.

Για όλο τον κόσμο που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να είναι πεζός στα μπλόκα, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσει την περικύκλωση με το αυτοκίνητό του από τις 8 πμ, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση. Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών.

Επαναλαμβάνουμε, επίσης ότι όπως ακριβώς έχουμε πράξει από τις 25 Μαΐου ως σήμερα, θα επιμείνουμε στο μαζικό και αποφασιστικό χαρακτήρα του αγώνα μας. Καλούμε τους πάντες να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν αυτήν την επιλογή. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση μας. Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!

Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Αυτοί και τα διλήμματα τους!
Οι πλατείες μας ανήκουν.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Διεκδικούμε το αυτονόητο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
Πίστη στις δυνάμεις μας. Ή εμείς ή αυτοί!
Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε. Το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Άμεση Δημοκρατία τώρα!...

26/06/2011,
Η Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Συντάγματος.



--

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χτες έγραφες ΣΩΣΤΑ φίλε: Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας......

Σήμερα, δυστυχώς, Ποιο Σύνταγμα;

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνα Κουτσούμπα (Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 29 2011)
9:00 Σημειώθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, όταν πολίτες προσπάθησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στη Βασιλέως Γεωργίου. Έγινε χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ένας πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και άλλα επτά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρείς τραυματισμούς. Μέλη της ομάδας των Αγανακτισμένων επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση της Λιάνας Κανέλλη προς τη Βουλή και ένας από αυτούς της επιτέθηκε με γιαούρτι.

10:53 Οκτώ άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τα επεισόδια που ξέσπασαν που συνέβησαν στο ύψος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός αλλά και στο Καλλιμάρμαρο, στις προσυγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων.

11:30 Οι Αγανακτισμένοι διασχίζουν τη Βασ. Σοφίας και κόβουν από τα στενά του Κολωνακίου για να κατευθυνθούν στη Βουλή. Πέταξαν καπνογόνα σε άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Σέκερη.



13:28 Ξεσπούν τα πρώτα έντονα επεισόδια μπροστά στη Βουλή. Η αστυνομία προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών και χρησιμοποιεί χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσει τους Αγανακτισμένους που επιχείρησαν να περάσουν τα προστατευτικά κάγκελα. Οι αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους ήταν έντονες, αλλά αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν προς την Αμαλίας.



13:52 Μπροστά στη Βουλή τα επεισόδια γενικεύονται και η κατάσταση παίρνει διαφορετική τροπή. Οι μάχες γίνονται σώμα με σώμα, ενώ οι δρόμοι στο Σύνταγμα θυμίζουν πεδίο μάχης. Η αστυνομία συγκρούεται με τους διαδηλωτές. Οι αστυνομικοί απαντούν με άγριο ξύλο και πολίτες τραυματίζονται από τα χτυπήματά τους.



14:22 Οι διαδηλωτές έχουν κατευθυνθεί στο κάτω μέρος της πλατείας για να προστατευθούν από τα συνεχιζόμενα επεισόδια. Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τους πολίτες μακριά από τη λεωφόρο Αμαλίας.

14:27 Οι κουκουλοφόροι κάνουν την παρουσία τους κάτι παραπάνω από αισθητή, καθώς ξεκινούν να επιτίθενται στους αστυνομικούς με πέτρες, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τα κεντρικά ξενοδοχεία γίνονται στόχος των κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα των ''King George'' να εκκενωθεί.

14:50 Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται συγκεντρωμένες μπροστά στη Βουλή. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να προφυλαχθούν από τις ρίψεις χημικών, ενώ οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο, στήνοντας οδοφράγματα.

16:39 Βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο. Ο ''χημικός'' πόλεμος συνεχίζεται και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική για όσους παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Ανώνυμος είπε...

17:05 Η χρήση των χημικών είναι συνεχής και οι πολίτες παρακαλούνται να βρίσκονται στο κάτω μέρος της πλατείας ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Παράλληλα, στην Αμαλίας συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ των κουκουλοφόρων και των δυνάμεων των ΜΑΤ.



17:22 Πέφτουν οι πρώτες μολότοφ, οι κουκουλοφόροι πετούν αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους.. Εκατοντάδες πολίτες λόγω των χημικών αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ από τα μεγάφωνα γίνεται έκκληση στους αστυνομικούς να σταματήσουν τα δακρυγόνα.

18:10 Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας παραμένει εκτός ελέγχου. Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομία και πραγματοποιούνται σχέδια περικύκλωσης. Στο ταχυδρομείο ξέσπασε φωτιά, η οποία πολύ σύντομα τέθηκε υπό έλεγχο.

18:30 Λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα δέχτηκε επίθεση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης

19:21 Επεισόδια στην Ερμού. Έχουν βάλει φωτιά στην πλατεία Συντάγματος.

19:25 Δακρυγόνα μέσα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Στο μεταξύ, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην Αγροτική Τράπεζα επί της Πανεπιστημίου. Προκάλεσαν φθορές και απέσπασαν χρηματοκιβώτιο.

19:38 Τεταμένη κατάσταση στο Σύνταγμα. Δεκάδες δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να απωθήσουν τον κόσμο.

19:47 Επεισόδια στα Προπύλαια μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ. Μολότοφ σε κτίριο. Είχαν εγκλωβιστεί τρεις άνθρωποι σε τράπεζα. Απεγκλωβίστηκαν μετά από επιχείρηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής. Λίγο έλειψε να επαναληφθεί αντίστοιχη τραγωδία με τη Marfin.

19:57 Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Αλέκος Αθανασιάδης ανέφερε ότι χτυπήθηκε στον αυχένα και στην πλάτη με κάποιο ρόπαλο. "Είμαι καλά. Όλα πήγαν καλά", ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι βγήκε από τη Βουλή και δεν χρειαζόταν προστασία για να φτάσει στη Βουλή.

20:13 Περίπου 100 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στο μετρό. Παρουσιάζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ απευθύνεται έκκληση να επιτραπεί η διέλευση στα ασθενοφόρα.

20:40 Με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αθανάσιος Κοκκαλάκης, υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί δεν έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ασθενείς στο μετρό, οι οποίοι χρειάζονται άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο. "Εάν υπάρχει κάτι που είναι μυστήριο και έχει την αίσθηση του προβοκατόρικου θα αποδειχθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά για το βίντεο που προκαλεί ερωτηματικά, τονίζοντας ότι θα τεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών

21:41 Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Βροχή από χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο κέντρο της Αθήνας

21:55 Άγνωστοι περικύκλωσαν διερχόμενο ασθενοφόρο επί της οδού Σταδίου. Όταν ρωτήθηκαν για την πράξη τους, τόνισαν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ''έλεγχο'' στο όχημα. Την ίδια ώρα μία διμοιρία των ΜΑΤ καταδιώκει κουκουλοφόρους στη Σταδίου, καθώς η ''διαμάχη'' μεταξύ τους συνεχίζεται.

22:05 Οι συγκρούσεις δεν έχουν τελειωμό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι αστυνομικοί πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά και χημικά. Όλα δείχνουν, ότι το μέτωπο δεξιά της λεωφόρου Αμαλίας αναζωπυρώνεται.

22:26 Μία διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου. Ο κλεφτοπόλεμος των κουκουλοφόρων συνεχίζεται.

22:27 Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Υπουργείου Υγείας, οι τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα ανήλθαν στους 99.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
«Βομβαρδισμένο» τοπίο θυμίζει το Σύνταγμα, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν για δεύτερη ημέρα έξω από τη Βουλή, με φόντο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους ήταν αποπνικτική λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και δακρυγόνων από την αστυνομία, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500 διαδηλωτές να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έκανε απρόκλητη χρήση χημικών εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά, καθώς και για απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος πολιτών.
Το ΕΚΑΒ, από την πλευρά του, κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν το Σύνταγμα για να περισυλλέξουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, 99 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένα άτομο στο «Σωτηρία». Έχουν επίσης τραυματιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία, 31 αστυνομικοί.

Μεταξύ των βανδαλισμών που σημειώθηκαν, φωτιά πήρε και η είσοδος του υποκαταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η οποία σβήστηκε με την παρέμβαση δύο οχημάτων της πυροσβεστικής.
Το απόγευμα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόσο, να βρουν χρήματα εντός του.
Με την εμφάνιση των αστυνομικών και τη χρήση χημικών ουσιών, οι ομάδες των κουκουλοφόρων διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, αλλά και προς την πλατεία Ομόνοιας.

Το απόγευμα μέλη της νεολαίας του Συνασπισμού πραγματοποίησαν πορεία στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία, όμως διαλύθηκε, μετά από ρίψη δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Αγαπητοί συναγωνιστές,

Ζούμε όλοι μας συγκλονιστικές στιγμές λαϊκής αντίστασης ενάντια στην λαίλαπα και την κλιμάκωση της επίθεση που έχει εξαπολύσει κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. Τα γεγονότα του συντάγματος τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ότι ασκούν πια πολιτική με τα φονικά κλομπ των ΜΑΤ, τις κρατικές και παρακρατικές συμμορίες και τα καρκινογόνα χημικά. Αυτά είναι πια τα επιχειρήματα τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Λοβέρδος ανακοινώνει συγχωνεύσεις νοσοκομείων, η Διαμοντοπούλου καταργεί τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου και το άσυλο, ο Παπακωνσταντίνου απελευθερώνει τις επενδύσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον κτλ. Σε αυτό το κλίμα συζητιέται σήμερα(1/7/11)το θέμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η διοίκηση του Κόκορη είναι διοίκηση των μνημονίων, των νέων μέτρων και των ΜΑΤ. Το έχουμε δει απ’ τις απολύσεις στον δήμο απ’ τους απλήρωτους εργαζόμενους την στιγμή που μοιράζονται χρήματα σε ημετέρους. Ο Κόκορης επί της ουσίας είναι εκπρόσωπος της τρόικας και της δολοφονικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον δήμο μας και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε. Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη για το τι σκοπούς έχει για το αεροδρόμιο. Να το ξεπουλήσει και να φάει κομμάτι απ΄ την πίτα. Αυτά πρέπει να τα πει η επιτροπή σήμερα. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατον περισσότεροι και να απαιτήσουμε να τοποθετηθούμε. Να τους πούμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν το αεροδρόμιο, το βουνό και τις παραλίες,¨ότι δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την ζωή μας.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ 1ου ΣΧΟΛΙΟΥ, ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;

Βρεθήκαμε την Πέμπτη, 30/6, στη Δροσούπολη όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση κατοίκων(είναι η 4η ή η 5η) για το κλείσιμο της χωματερής μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα. Η αγωνία και η αγανάκτηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπά αλλά και στις ομιλίες. Μίλησαν αρκετοί σπάζοντας τη σιωπή τους. Το πρώτο βήμα έγινε. Η απόκτηση της εμπιστοσύνης και η πίστη στις δυνάμεις που έχουμε όταν προχωράμε ενωμένοι. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να τους ξεσηκώουμε όλους. Να μην αφήσουμε να συνεχιστεί το έγκλημα.
Ήδη το δεύτερο κύτταρο της χωματερής δίπλα στο παλιό, έχει σχεδόν τελειώσει. Σε λίγο θα αρχίσουν να το γεμίζουν και αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο Δήμο και σε αυτούς που τον στηρίζουν. Μας λένε ψέματα! Στο τέλος όμως θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν. Στο τέλος συγκροτήθηκε άλλη μία επιτροπή αγώνα. Επόμενος σταθμός η συναυλία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 11/7 στην πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων. +++
4/7/ στο Σύλλογο του Γεννηματά θα γίνει Συντονιστικό ανοικτό σε όλους για τα επόμενα βήματα τ5ου Αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλούν σε μαζική κινητοποίηση στο φροντιστήριο "Ένεκα Παιδείας" της Γλυφάδας (Ζέππου 15) τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 8 το πρωί.

Η εργοδοσία των φροντιστηρίων "Ένεκα Παιδείας" εμμένει στις 3 εκδικητικές- συνδικαλιστικές απολύσεις, ενώ έφτασε στο σημείο να προπηλακίσει και να απειλήσει στη διάρκεια αφισοκόλλησης τον πρόεδρο και μία ακόμα συνάδελφο του ΣΕΦΚ ότι "θα ψάχνουν να βρουν τα κεφάλια τους".

Οι απολύσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει.

ΝΤΡΟΠΙΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καθόμασταν μερικές χιλιάδες οκλαδόν και τραγουδούσαμε - όταν έσκαγαν οι κρότου λάμψης στην πάνω μεριά της πάνω πλατείας φωνάζαμε "Ψωμί, παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73" και αμέσως μετά συνεχίζαμε το τραγούδι. Στην πάνω μεριά της κάτω πλατείας - κάτω ακριβώς από τα δακρυγόνα - είχαν φτιάξει μια μεγάλη φωτιά και έπαιζαν τσαμπούνα και τύμπανα - στην κάτω μεριά της κάτω πλατείας μετανάστες έπαιζαν τύμπανα - στη μέση έπαιζαν μουσικές πάρα πολλοί - αλλά έριχναν όλο και πιο κοντά - ο κόσμος βήχοντας και κλαίγοντας προχωρούσε ήρεμα και χωρίς να τρέχει στην Φιλελλήνων προς το ζάπειο - κανείς δεν ήθελε να φύγει - κανείς δεν φοβόταν - ήταν το κλάμα και ο βήχας - μέχρι που άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα μέσα στην πλατεία. Μετά στην Ερμού. Όταν άρχισαν να ρίχνουν στην πλατεία δεν είδα κανέναν να πετάει πέτρες, πρέπει δηλαδή να ήταν ελάχιστοι αυτοί που πετούσαν - είδα κόσμο όλων των ηλικιών και των ειδών να τον κυνηγάει το δακρυγόνο αλλά να μην υποχωρεί. Απλώς να προχωράει μακριά από την πλατεία. Χωρίς φόβο χωρίς πανικό. Κατά τις μία ούτε εκατό άτομα στην Ερμού, άνθρωποι όλων των ηλικιών και τρόπων (και άλλοι πολλοί σε άλλους δρόμους) και έριχναν δακρυγόνα σχεδόν μέχρι το ύψος του Μπρουνάζου για να φύγει και ο τελευταίος.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Ήμασταν καθισμένοι και τραγουδούσαμε μερικές χιλιάδες με μάσκες, γύρω μας οι κρότου λάμψεις και τα δακρυγόνα αλλά δε φεύγαμε. Έριξαν όμως δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλατεία. Εκεί που τραγουδούσαμε μερικές χιλιάδες.
ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ

Ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε και αυτοί χτυπούσαν. Το κράτος που στρέφεται ενάντια στον κόσμο του έχει χάσει τη νομιμοποίησή του.
Ήμασταν εκεί και τραγουδούσαμε και αυτοί χτυπούσαν. Σηκωθείτε να μας υπερασπιστείτε με οποιο τρόπο μπορείτε. Να υπεραπιστείτε τη ζωή μας, τη ζωή όλων μας.

Αύριο θα είναι αργά.

Ευγενία Μυλωνάκη

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΕΡΑ 2η

Σήμερα. Κατεβήκαμε το πρωί μέχρι το μεσημέρι είχαμε μαζευτεί πάλι μερικές χιλιάδες. Η πλατεία είχε καθαριστεί. Ήμασταν μερικές χιλιάδες και ημασταν όρθιοι μπροστά στη βουλή. Κατά τις δύο άρχισαν να χτυπάνε με δακρυγόνα και σπρέυ πιπεριού. Αρχίσαμε πάλι να προχωράμε στη Φιλελλήνων χωρίς πανικό και φόβο. Δεν φύγαμε στρίψαμε πάνω στην Αμαλίας για να επιστρέψουμε στην βουλή. Μείναμε στην Αμαλίας, άλλοι στο σύνταγμα άλλοι στη Φιλελλήνων άλλοι στην Ερμού και δίπλα μας χτυπούσαν με δακρυγόνα. Κατά τις 6 βρέθηκα στο μοναστηράκι - κυνηγούσαν τον κόσμο και χτυπούσαν με δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλάκα - ΜΕΣΑ στο μοναστηράκι. Έριξαν δακρυγόνα ΜΕΣΑ στην πλατεία Μητροπόλεως - ο κόσμος κατέβαινε από τα στενά της πλάκας και του μοναστηρακίου. Οι τουρίστες πανικόβλητοι - οι έμποροι έκλειναν τα μαγαζιά και ο κόσμος κατέβαινε προς τα κάτω. Μας κυνήγησαν μέχρι το Θησείο. Έτσι γύρισα στο σπίτι που μένω. Μιλάμε για να δούμε πού θα ξανασυγκεντρωθούμε. Ήρεμα και ωραία.
Όρθιοι και μαζί - ελεύθεροι πολίτες μέσα σε μια χώρα που θα κρατήσουμε ελεύθερη μένοντας όρθιοι και μαζί.
Το κράτος που χτυπάει τους πολίτες του έχει χάσει τη νομιμότητά του.
Στην τηλεόραση βλέπω τώρα ότι δείχνουν μόνο "τα επισόδεια".
Πρέπει να ξέρετε ότι στο σύνταγμα σήμερα ήμασταν μερικές χιλιάδες - δεν πετάγαμε πέτρες - χειροκροτούσαμε κάθε φορά που έπεφταν οι κρότου λάμψης - που σου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στον πόλεμο. Εμείς χειροκροτούσαμε. Φωνάζαμε ψωμί παδεία ελευθερία. Όρθιοι και μαζί. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος που χτύπησαν δεν ήταν οι κουκουλοφόροι. Πρέπει να ξέρετε ότι ο κόσμος που χτύπησαν σήμερα ήμασταν εμείς κι εσείς.
Ήμασταν μερικές χιλιάδες και χτύπησαν εμάς. Όχι τους κουκουλοφόρους. Τους κουκουλοφόρους τους αφήνουν ελεύθερους για να χτυπάνε εμάς.
Τις επόμενες μέρες θα στείλω βιντεάκια που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ευγενία Μυλωνάκη

Αναγνώστες