Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Απεργούμε&Διαδηλώνουμε

«όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον»
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
που κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και τις συντάξεις
Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε την Πέμπτη 20 Μαΐου ΜΕ ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΕΞΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ
Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΜΕ
Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήμασταν όσοι και στις 5/5/, αλλά κάναμε πολύ σαματά δίχως να πέσει ούτε μια μπαταριά.
Υπήρχε μια μοναδική ζωντάνια κι αποφασιστικότητα. Θα πούμε κι άλλα μετά.
Τώρα να θυμίσω ότι ξεκίνησε από χθες μια παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο της ΕΛΜΕ μαζί με τους δασκάλους. Στις γιορτές για τους πολιούχους αγίους των Άνω Λιοσίων, Κων/νο & Ελένη, θα΄μαστε εκεί. Θα΄χουμε το περίπτερό μας ανοικτό στον πεζόδρομο που περνά μπροστά από την εκκλησία 6.30μμ-9.30μμ, μέχρι το Σάββατο.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση για το περίπτερο στα Άνω Λιόσια.
Βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο κι όχι στον πεζόδρομο και θα΄μαστε εκεί 7μμ-10μμ.
ΧΤΚ

Ανώνυμος είπε...

Στις 21/5/ ανέφερα ότι θα πούμε κι άλλα για την απεργία. Να κάποια που λένε συνοδοιπόροι στην πορεία αυτή κι όχι μόνο.

1. Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 20ης Μαΐου και οι ογκώδεις διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα δείχνουν ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ελλάδας απορρίπτουν καθολικά το νομοσχέδιο Λοβέρδου για την κατακρεούργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και αναγκών τους. Δείχνουν επιμονή και αποφασιστικότητα στη διεξαγωγή ενός παρατεταμένου αγώνα για την κατάργηση του Μνημονίου που επιχειρεί να επιβάλει η οικονομική χούντα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ και ΕΕ. Δείχνουν ότι δεν πέρασε η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των εργαζομένων με το όργιο καταστολής της κυβέρνησης ενάντια στη μεγαλειώδη διαδήλωση της Αθήνας στις 5 Μαΐου. Δείχνουν, επίσης, ότι δεν πέρασε και η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του εργατικού και λαϊκού μαζικού κινήματος φορτώνοντας του την εγκληματική δολοφονία των τριών εργαζομένων της Μαρφίν από σκοτεινούς μηχανισμούς που λειτούργησαν αντικειμενικά σαν προβοκάτορες.
3. Η συγκέντρωση στο Μουσείο και το μπλοκ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με το ταξικό πλαίσιό του, με την ενωτική του τακτική, αγκαλιάστηκε και πάλι από χιλιάδες εργαζόμενους. Επέβαλε την παράδοση του ψηφίσματός του στη Βουλή. Δεν το έκανε μόνο για συμβολικούς λόγους. Απαιτεί να κατατεθεί και να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στην Ολομέλεια, με λόγο στους εκπροσώπους του και στόχο την συνολική απόρριψή του. Γνωρίζοντας, ότι η επιβολή ή όχι του αντιασφαλιστικού μεσαίωνα θα κριθεί, τελικά, όχι μέσα, αλλά έξω από το κοινοβούλιο, στους δρόμους του αγώνα.

Ανακοίνωση για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας της 20 Μάη http://syntonismos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

4. Ο Συντονισμός καταγγέλλει την κυβέρνηση, το υπουργείο Προ.Πο. και την αστυνομική ηγεσία για το όργιο «προσαγωγών», δηλαδή για τις δεκάδες επίσημα και εκατοντάδες ανεπίσημα, αναιτιολόγητες προσωρινές συλλήψεις. Καταγγέλλει το γεγονός ότι εργαζόμενοι του Συλλόγου Βιβλίου – Χάρτου δέχθηκαν βάρβαρη επίθεση και συνελήφθησαν καθώς κατευθύνονταν στην κινητοποίηση από την αστυνομία, χωρίς κανένα λόγο. Αυτή η παράνομη, πρακτική της Αστυνομίας, υπονομεύει τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, τις οποίες επέβαλε με αίμα το εργατικό κίνημα, ακόμη και στο Σύνταγμα. Ζητά από νομικούς που υπερασπίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τη στήριξή τους στον αγώνα μας με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη συμμετοχή τους σε μια «επιτροπή για την ελευθερία του εργατικού και λαϊκού αγώνα», δίπλα στο Συντονισμό.
5. Ο Συντονισμός των σωματείων μετέτρεψε, στα πλαίσια των δυνάμεών του, την αστυνομική καταστολή σε πολιτικό ζήτημα υπεράσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος στη διαδήλωση. Συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση των «προσαχθέντων», απαιτώντας να μην ξεκινήσει η πορεία εάν δεν απελευθερωθούν και εάν δεν σταματήσουν οι «προσαγωγές», όπως και έγινε. Παράλληλα, σε συνεργασία με συνδικαλιστές αγωνιζόμενων ομοσπονδιών, επέβαλε την αποχώρηση των ΜΑΤ από τα Χαυτεία και την ακύρωση του σχεδίου τους για εξαπόλυση χημικού πολέμου κατά των διαδηλωτών.
6. Ο Συντονισμός καλεί όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις να συντονίσουμε την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Να συγκροτήσουμε ένα πλαίσιο κοινής δράσης, έμπρακτης και όχι συμβολικής σύγκρουσης, ξεπερνώντας την υποταγή και τη συναίνεση των ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Στη βάση αυτή, ο Συντονισμός θα πάρει ευρύτερες πρωτοβουλίες απεύθυνσης στα συνδικάτα.
10. Απαιτούμε από τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν άμεσα πρόγραμμα συνέχισης και κλιμάκωσης.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμη βήμα, μια μικρή νίκη, στο δύσκολο και μακρύ αγώνα για την προστασία των αυτονόητων κατακτήσεων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης-κοινωνικής και νομικής-και πάνω απ΄όλα της Ανθρωπιάς.

Η απόφαση No. 2009-43-01 της 21ης Δεκεμβρίου 2009 του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστήριου της Λετονίας έκρινε αντισυνταγματικά τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η διεθνής συνθήκη μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της χώρας ως προς τις περικοπές των συντάξεων. Η σχετική προσφυγή ασκήθηκε από 9.000 συνταξιούχους, οι συντάξεις των οποίων είχαν μειωθεί από 10% μέχρι και 70%. Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν μπορεί να προσβληθεί στα εθνικά δικαστήρια της χώρας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το Δικαστήριο έκρινε ότι οι «συμφωνίες που υπογράφονται με τους διεθνείς δανειστές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως επιχείρημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων", κάνοντας αναφορά όχι μόνο στο λετονικό σύνταγμα αλλά και σε διεθνείς συνθήκες. Θεώρησε αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο, ως αντίθετο με τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας (άρθρο 1 του λετονικού Συντάγματος), την αρχή της ισότητας (άρθρο 91) και το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 109).
Η απόφαση παρουσιάζεται και από τον Κώστα Γιαννακόπουλο στην Εφημερίδα Διοικητικού Δικαίου 1/2010. Είναι προσβάσιμη στα αγγλικά στο:
http://www.satv.tiesa.gov.lv/upload/judg__2009_43_01.htm

29 Μαΐου 2010 1:49 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

«Αφήστε το στο ταμείο!»
Νέα διαμαρτυρία στην Κατερίνη, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010,
στις 18:30 μπροστά στο κτίριο της Νομαρχίας.

Φίλες και φίλοι, αντιδράστε! Οργανωθείτε! Γιατί, σ' εμάς, τους απλούς πολίτες, κανείς δεν πρόκειται να χαρίσει κάτι. Γεμίστε τα καρότσια σας με ότι .τραβάει η ψυχή σας και εγκαταλείψτε τα μέσα στα Super Market!



Την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.

Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, κάλεσε την αστυνομία. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!



Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας αντιδρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των προϊόντων. Η δράση ήδη μεταφέρεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ας λάβουν οι αρμόδιοι το μήνυμα. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας και τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν ΘΥΜΟ. Μεγάλο θυμό!

Όλοι μαζί απευθύνουμε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας το παρακάτω απλό ερώτημα: Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% - 80% ακριβότερα απ' ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας κύριε Υπουργέ;

Ζητούμε συγνώμη από τους υπαλλήλους που ταλαιπωρήθηκαν και θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται από τη δράση αυτή. Έτσι όμως ταλαιπωρούμαστε -δικαιολογημένα- όλοι σε μια πορεία ή σε μια απεργία.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Η ομάδας στο διαδίκτυο: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, και στο Facebook

Αναγνώστες