Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Και τώρα τι κάνουμε;;; (άνοιξε το μπλογκ και γράψε!!!)

Mετά την απόσυρση αρκετών από τις τελευταίες αναρτήσεις από τον συντάκτη τους, τον Λ, καιρός είναι να επαναδραστηριοποιηθούμε. Γνώμη μου είναι ότι όλοι όσοι φιλοξενήθηκαν στην «ιστογωνιά» αυτή χρειάζεται να παραμείνουν κοντά της, αν το επιθυμούν βέβαια, συνεχίζοντας την επικοινωνία και το διάλογο που αναπτύχθηκε ως τώρα, ανεξαρτήτως του σχολείου στο οποίο θα υπηρετούν στο εξής. Θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο το βήμα αυτό, όπως και τόσα άλλα, για να θίγονται ζητήματα εκπαιδευτικού κι ευρύτερου ενδιαφέροντος και να κατατίθενται απόψεις που συχνά δεν προλαβαίνουμε να τις εκφράσουμε στην καθημερινότητά μας ή τις απωθούμε κατά την καλοκαιρινή μας ραστώνη.

Να κάποια ζητήματα που με απασχολούν την περίοδο αυτή:

Να βρεθούμε στις 16/6/ στα Δικαστήρια, όπου δικάζεται, άκουσον, άκουσον, η άξια τέως διευθύντρια του διάσημου πια 132ου δημοτικού σχολείου στην Γκράβα, κα Πρωτονοταρίου, διότι… εγκλημάτισε κάνοντας το χρέος της ως άνθρωπος κι εκπαιδευτικός και όχι ως έλληνας δημόσιος υπάλληλος.

Σε συνάρτηση με το προηγούμενο, να διερευνήσουμε τις θέσεις μας αρχικά και έπειτα τις δυνατότητες δράσεις που έχουμε σε ό, τι αφορά το ζήτημα των μεταναστών στη χώρα μας, που γι΄ αρκετούς απ΄ αυτούς είναι η χώρα τους πια, ως προς την αντιμετώπιση, την νομιμοποίηση, την εκπαίδευση, την ενσωμάτωση.

Και τέλος να δούμε το θέμα του ρόλου του σχολείου και του εκπαιδευτικού στην κοινωνία μας σήμερα. Πώς βελτιωνόμαστε και βελτιώνουμε και τους μαθητές μας, συμβάλλοντας στην κοινωνική αναδιάταξη κι εξέλιξη;

1 σχόλιο:

xtk είπε...

Κάποιος συνάδελφος είπε ότι τέθηκαν πολλά θέματα με την ανάρτηση αυτή. Συμφωνώ, αλλά, έγινε για να πιαστεί ο καθένας από ό,τι τον ενδιαφέρει πιο πολύ ή ακόμη και να διαμαρτηρηθεί.
ΧΤΚ

Αναγνώστες