Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ο Μάρτιος μας έφτασε.....

"Ο Μάρτιος μας έφτασε /
Εμπρός βήμα ταχύ/
Σχολείο για να φτιάξουμε /
Ξανά απ' την αρχή! "

Πέρασαν ήδη δυο μήνες από την λήξη της κινητοποίησης μαθητών και καθηγητών του ΕΠΑ.Λ Άνω Λιοσίων για το κτιριακό πρόβλημα. Σε αυτό το διάστημα , μαθητές και καθηγητές συνέχισαν να βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα των κοντέινερ και των διχοτομημένων αιθουσών διασκαλίας ,μέσα σε δυσκολες καιρικές συνθήκες. Τα σημάδια της οξείδωσης είναι έντονα και το νερό ακόμα στάζει σε κάποιες από τις "αίθουσες" διδασκαλίας-τροχόσπιτα . Όμως ακόμα πιο έντονα είναι τα σημάδια της εγκατάλειψης που διαπιστώνει όποιος συναντά την ηχηρή απουσία οποιασδήποτε κίνησης για την συνέχεια της κατασκευής του ημιτελούς κτιρίου που χάσκει σαν φάντασμα ψάχνωντας για δικαίωση.
Θα έρθει η δικαίωση αυτή στο μήνα που διανύουμε;
Ας μην ξεχνάμε όσοι ζήσαμε αυτη τη κινητοποίηση ότι ο Μάρτης ήταν ο μήνας που όλοι οι κρατικοί φορείς (ΥΠΕΠΘ, ΟΣΚ , Δήμος) δεσμεύτηκαν πως θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την αποπεράτωση του κτιρίου .
Και τώρα τι κάνουμε ;
Θα μείνουμε απαθείς περιμένοντας τον εργολάβο , όπως στο γνωστό θεατρικό έργο "περιμένοντας τον Γκοντό" ; Ελπίζω η πραγματικότητα να μην εξελιχτεί όπως στο σεναριο του έργου , όπου ο ήρωας που αναφέρεται στον τίτλο του έργου δεν εμφανίστηκε ποτέ......

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

“Το κτιριακό δεν το ξεχνάμε /
Μα ούτε και το παρατάμε,/
Τη μάχη θα τη δώσουμε/
όπου κι αν, τελικά, μας πάνε.”

Γράφαμε στην αρχή του Μάρτη ότι …..
Τελικά ο Μάρτιος μας έφτασε και κοντεύει να μας φύγει, αλλά ούτε ένας εργάτης δεν εμφανίστηκε στο πολύπαθο γιαπί. Όπως θα ’λεγαν, ίσως, κι οι μαθητές μας, αν δεν τους είχε πιάσει η άνοιξη κι η εκδρομική και ρομαντική διάθεση, πάλι δεν έγινε κάτι, πάλι δεν ξεκίνησαν οι εργασίες και πάλι μας κορόιδεψαν οι πολιτικοί και το υπουργείο.
Είναι έτσι; Πάλι την πατήσαμε;
Υπάρχουν κάποια καλά νέα, από Γενάρη ως Φλεβάρη, όπως ότι
• Ο νέος υπουργός ενημερώθηκε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας για τα χρόνια προβλήματα του ΕΠΑΛ
• Επιτέλους, η περίφημη οικοδομική άδεια εκδόθηκε, αλλά μήπως κολλάει κάτι στον ΟΣΚ;
• Ο εργολάβος ορίστηκε και δραστηριοποιείται στην περιοχή ολοκληρώνοντας το Γυμνάσιο στη Ζωφριά
• Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων οργανώνεται σε νομικό πρόσωπο κι η προσωρινή διοίκησή του κινητοποιείται για το κτιριακό απευθυνόμενη στον εργολάβο και το Δήμο.

Όμως τα νέα από το μέτωπο των οικοδομικών εργασιών είναι συγκεχυμένα και γι’ αυτό επανερχόμαστε στο θέμα. Κι όπως έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους αυτό είναι το βασικότερο. Μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το κτίριο, για να κάνουμε μάθημα σαν άνθρωποι μαθητές και καθηγητές.
Δε μας ενδιαφέρουν τα γραφειοκρατικά τερτίπια κι εμπόδια γιατί είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να λυθούν 5 χρόνια τώρα από μια κυβέρνηση, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ένα κτίριο που είναι ημιτελές επί 7 συναπτά έτη.

xtk

Ανώνυμος είπε...

Πόσα γεφύρια της Ηπείρου ξέρεις? Αυτό που ξέρεις, γιατί το ξέρεις? Ως υπόδειγμα ταχύτητας, οικοδομικής αρτιότητας, εργολαβικής δυνότητας?
Θες να κάνεις τα σχολείο μας ίδια με τα άλλα, τα φτιαγμένα? Αυτά που είναι χωρίς ιστορία?
Παρένθεση. Το να σοβατίσουμε τον Παρίσταμαι-Και-Εκδράμω μπας και "στεριώσει το γιαπί και δέσουν οι κολώνες" έχει συζητηθεί? Προλαβαίνουμε - δεν προλαβαίνουμε. Τέλος παρένθεσης.
2

Αναγνώστες