Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΟΧΙ σια σεμινάρια παρωδία για την Ειδική Αγωγή



Δελτίο τύπου για την ακύρωση της
επιμόρφωσης - παρωδίας στην ειδική αγωγή
 
30-3-2017

Η σημερινή επιμόρφωση-παρωδία που είχε προγραμματίσει το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική αγωγή στο Περιστέρι, ακυρώθηκε μετά από τη μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε σταθερά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τα βασικά εργασιακά μας δικαιώματα.

Συνεχίζουμε  να αγωνιζόμαστε σταθερά για κάλυψη των κενών σε ειδική και γενική αγωγή με μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη και σταθερά εργασιακά δικαιώματα.

ΕΛΜΕ: Α΄ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι), Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου - Φυλής, Γ΄ Δυτικής Αττικής
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕ: Έλλη Αλεξίου (Περιστέρι), Αιγάλεω, Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής, Κ. Βάρναλης (Δυτική Αττική), Χαϊδαρίου

ΤΗΝ Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, στο Συνεδριακό
Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου στις 07:45

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4415/2016) από το Σεπτέμβρη του 2016 το Υπουργείο Παιδείας δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους συναδέλφους μας με πλεόνασμα ωρών και χωρίς κανένα προσόν στην Ειδική Αγωγή να συμπληρώνουν διδακτικό ωράριο σε δομές ΕΑΕ με δυνατότητα επιμόρφωσης μόλις ελάχιστων ωρών.

Στον πιο ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, εκείνον της Ειδικής Αγωγής, διαμορφώνεται η λογική της πλήρους ευελιξίας στο εκπαιδευτικό προσωπικό, όπου όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Καλλιεργούν την αντίληψη ότι η ειδική εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη ειδικών παιδαγωγών, ότι η εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες μπορεί να αναληφθεί από όποιον έχει παρακολουθήσει κάποιου τύπου «επιμορφωτικά σεμινάρια».

Ταυτόχρονα διευρύνει τις βάσεις αποδοχής της «πλήρους ένταξης» των μαθητών ειδικής αγωγής στις γενικές τάξεις, ακυρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα αυτής της ομάδας μαθητών που είχαν (έστω και μερικώς) κατακτηθεί σε προηγούμενη περίοδο. Πρόκειται για ουσιαστική κατάργηση των τμημάτων ένταξης.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στα εφαρμοζόμενα μέτρα και να αντιπαλέψουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιεί οδηγίες ΕΕ-ΔΝΤ και ΟΟΣΑ σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες