Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Στηρίζοντας – έστω και ελάχιστα – τους πρόσφυγες



Επίσκεψη των Ελλήνων φίλων της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Sαnkt Pauli, το FC ATHEN KLUB St. Pauli, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με αρκετό κέφι, παρά την ήττα της ομάδας στη Γερμανία την προηγούμενη ημέρα, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο.
Υπήρχε απόφαση της συνέλευσης του ΚLUB, να διατεθούν 220 ευρώ από τα έσοδα του πάρτι, που είχαμε κάνει, για να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής κλπ) για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Λαύριο.
Στη συγκέντρωση ειδών συνέβαλαν φίλοι του KLUB, καθώς και οι συλλογικότητες Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες/μετανάστες (στην Κατάληψη Δερβενίων 56) και Πολυχώρος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Ομπρέλα στο Ίλιον τις οποίες και ευχαριστούμε.
Γνωρίζουμε καλά ότι οι ανάγκες τόσο στο Λαύριο, όσο και σε όλους τους τόπους όπου ζουν (προσωρινά ή μόνιμα) οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πολέμου, είναι τεράστιες. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, οικογένειες ολόκληρες ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες προσπαθώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να συνδράμει τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι φεύγουν από τα σπίτια τους, διωγμένοι από τη φτώχεια και τον πόλεμο. Οι κινήσεις αλληλεγγύης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Παράλληλα, πρέπει να ζητήσουμε από όλες τις κυβερνήσεις να ανοίξουν τα σύνορα της Ευρώπης για να μπορέσει να μετακινηθεί η προσφυγιά.
Αναρωτιόμαστε, αυτά είναι τα ιδανικά της Ευρώπης: οι φράχτες και τα πνιγμένα παιδιά;;;
Το FC St. Pauli ΑTHEN KLUB όπως και στο παρελθόν, θα πάρει και πάλι ανάλογες πρωτοβουλίες και θα στηρίξει τις δομές αλληλεγγύης που λειτουργούν. Θα συμμετάσχει επίσης στις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναγνώστες