Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Δυο βήματα μπρος, ένα στα πλάγια


Τι περισσότερο απ’ όλα  παρατηρεί ανήσυχη η πλουτοκρατική Γερμανία; Τις πλατείες, σε πολλές πρωτεύουσες, σε πολλές πόλεις, σε πολλές χώρες. Είναι μεγάλο το σοκ για
τους μάγιστρους των οχυρωμένων χρημάτων να βλέπουν γύρω τους, αντί των ειδικών οικονομικών ζωνών που προσπαθούν να στήσουν, να ξεφυτρώνουν πλατείες ανθρώπων.
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Μπορεί αυτές οι πλατείες να μην καταφέρουν σ’ αυτήν τη συγκυρία μεγάλες ανατροπές ή μπορεί ακόμα και να σβήσουν, αν η κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας στην Ελλάδα υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις της με τις Βρυξέλλες, αλλά εις βάθος χρόνου, βραχύ ή μακρό, οι πλατείες αυτές των ανθρώπων θα αποδειχθούν καταλυτικές για την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Υστερα από πολλά χρόνια -πάρα πολλά χρόνια- κατά τη διάρκεια των οποίων οι λαοί της Ευρώπης λίμναζαν στο πλαίσιο μιας αναπτυσσόμενης οικονομικής δικτατορίας, για πρώτη φορά όχι μόνον αντιλέγουν, αλλά συντονίζουν τον αντίλογό τους. Για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο που γίνεται διεθνικό, μια σειρά κομμάτων, δυνάμεων και πολιτών αντιλέγει στην ομογενοποιημένη σκέψη και συμπεριφορά που χρόνια τώρα παράγει αυτή η οικονομική δικτατορία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ (Click Me)

Αναδημοσίευση από enikos.gr

1 σχόλιο:

xtk είπε...

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΘΝΑΤΑ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΟΗΘΟΣ!!!...

Αναγνώστες