Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ


Τώρα…
Ας μη τολμήσει να μας λυπηθεί κανείς….
Ας μη τολμήσει κανείς  να μας κάνει μνημόσυνα  με   βαρύγδουπες, κενές νεκρολογίες…                  
Ας  μη τολμήσει  κανείς να μας χτυπήσει  φιλικά  στην πλάτη….
Ας μη τολμήσει κανείς να μας πει λόγια παρηγοριάς…

Κανείς απ΄ αυτούς που μας άφησαν τόσο μόνους τους 8 μήνες του Μαρτυρίου μας…
Κανείς απ΄ αυτούς που ανακουφίστηκε με τη δική μας θυσία….
Κανείς απ΄ αυτούς που δε μας θεώρησε ποτέ Συναδέλφους…
Κανείς απ΄ αυτούς που  δε συγκινήθηκε από τον πόνο και την αγωνία μας…
Κανείς απ΄ αυτούς που δεν τόλμησε ….                 

Ας σιωπήσει μόνο κι ας αναλογιστεί τι επέτρεψε να γίνει
Κι αν κάποιος  είναι τόσο τολμηρός, ΑΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!
Γιατί  εμείς σε αντίθεση μ΄ αυτόν, χάσαμε τη μάχη με το κεφάλι ψηλά!
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
Τους  πραγματικούς ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ και πραγματικούς  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, που μας συμπαραστάθηκαν και πάλεψαν μαζί μας, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της ψυχής μου.

                                                     Μαρβάκη Ελένη, Βρεφονηπιοκόμος, 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς                                                    

2 σχόλια:

xtk είπε...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ
Σάββατο 22 Μάρτη 2014: Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο είναι πλέον γεγονός.

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΙΩΝΑ–ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί απολύονται και άλλοι τόσοι μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα είναι 1.787. Όμως «Δεν θα υπάρξει άλλη προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα», δήλωσε κυνικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων απ’ όλους τους κλάδους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε, ότι θα δοθεί μια άτυπη παράταση στη διαθεσιμότητα ώστε να βγουν οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν αν προκύπτει κάποια θέση για τους απολυμένους.

Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα πραγματοποιήθηκε μετά τις 5.30 μ.μ. την Παρασκευή ενώ πλήθος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (από Κρήτη, Έβρο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Ιωάννινα, Αθήνα, Πελοπόννησο κ.α.) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια καθιστική διαμαρτυρία στη Βασ. Σοφίας που ολοκληρώθηκε στις 8.30 μ.μ. με διαμαρτυρία στη Βουλή και πορεία που κατέληξε στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Τα συναισθήματα ήταν και είναι πολλά και δύσκολα. Θυμός και οργή για την αδικία, τον βιασμό και τον εμπαιγμό που έχουμε υποστεί, βαθιά θλίψη για την εργασιακή απώλεια και την έλλειψη συμπαράστασης, απογοήτευση γιατί δεν καταφέραμε να ματαιώσουμε τα αρχικά σχέδιά "τους", δύναμη γιατί αρκετοί από εμάς σηκώσαμε στους ώμους μας το βαρύ φορτίο του αγώνα που θα έπρεπε να το είχαν σηκώσει τουλάχιστον 500.000 εργαζόμενοι και παλέψαμε ως εδώ με συνέπεια και αξιοπρέπεια, τυχεροί γιατί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους ορόσημα για τη ζωή μας και να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι "φίλοι" -γιατί στα δύσκολα φαίνεται η ποιότητα των ανθρώπων-, υπερηφάνεια γιατί έχουμε δώσει με μεγάλη αυταπάρνηση και γενναιότητα έναν άνισο αλλά τίμιο αγώνα. Ας κάνει ο καθένας τον δικό του απολογισμό και ας αναλογιστεί τι μπορούσε να κάνει και δεν έκανε.

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε.
Επειδή γνωρίζουμε ότι, νικητές δεν είναι αυτοί που ποτέ δεν αποτυγχάνουν, αλλά αυτοί που πάντα προσπαθούν και ποτέ δεν εγκαταλείπουν, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συναισθανθούν την σοβαρότητα της κατάστασης!!
Μεθοδεύτηκε και έγινε πράξη η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και σχεδόν "δεν κουνιέται φύλλο". Ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και κάποιοι στρουθοκαμιλίζοντας νομίζουν ότι είναι για τους ....άλλους!!! Έτσι εξασφαλίζουν την συνενοχή τους στο έγκλημα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.
Συνάδελφοι "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ" Άνοιξε η Κερκόπορτα. Όσοι δεν είναι "λαμόγια" και κομματικοί πελάτες ας αντιδράσουν επιτέλους!!!! Ήρθε η σειρά τους. Ο Κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε, ότι η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις. Το σπίτι του διπλανού κάηκε και η φωτιά μπήκε στο σπίτι του "καθένα".
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους απολυμένους να αντισταθούν στην ολοκλήρωση των σχεδίων της εγκληματικής συμμορίας που μας κυβερνά.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μας πετάνε στο δρόμο αλλά θα μας βρούνε μπροστά τους. Αύριο απολύονται διακόσιοι συνάδελφοί μας. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να διεκδικήσουμε τις θέσεις εργασίας που είχαμε.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα συντονιζόμενοι με όλους τους εργαζόμενους, τους διαθέσιμους και τους απολυμένους.
ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


xtk είπε...

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε


Οι απολύσεις δε θα περάσουν, ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Συναδέλφισσες/φοι,
Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και του υπουργείου Παιδείας που προχώρησε στις απολύσεις εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, μαζί με άλλους συναδέλφους σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες. Αφού προηγήθηκε ένας πολύμηνος εμπαιγμός από τον υπουργό Παιδείας σε βάρος των συναδέλφων, φτάσαμε στις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά το 1911, με μαύρη εξαίρεση τις περιόδους του εμφυλίου πολέμου και των δικτατοριών Μεταξά-Παπαδόπουλου.

Αυτή είναι η πολιτική που απολύει τους εργαζόμενους, κλείνει χρήσιμες δημόσιες υπηρεσίες με κοινωνικό χαρακτήρα, όπως οι τομείς της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης και φύλαξης σχολείων, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση κλπ.
Για κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι οι πρώτες από τις 15.000 που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων. Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας επέλασης απολύσεων που θα πλήξει το δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κοινωνία ρίχνοντας το κόστος στο λαό, οξύνοντας το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας οδηγώντας σε αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες.

Εδώ και δεκαετίες η απαίτηση για απολύσεις στο δημόσιο ήταν επιδίωξη κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και όλων των προπαγανδιστών της, με πραγματικό στόχο το τέλος της μόνιμης και σταθερής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αναίρεση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κερδήθηκαν μετά τη χούντα και όλων των προνομίων που έχασε η εργοδοσία και το κεφάλαιο στη Μεταπολίτευση.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λόγος
πρέπει να περάσει στους εργαζόμενους. Είναι ώρα για μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις. Για να ορίσουμε το πλαίσιο, τις διεκδικήσεις, το πρόγραμμα και τις μορφές πάλης του επόμενου διαστήματος.
Για να αποκατασταθεί η λειτουργία των σχολείων, να επαναλειτουργήσουν οι τομείς που καταργήθηκαν, να επανέλθουν οι συνάδελφοι που απολύονται. Για να ηττηθεί ο σχεδιασμός για απολύσεις με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση. Για να μην περάσει το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο και η μαθητεία-απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα. Για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
Για να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα: προϋπηρεσία, ταμείο ανεργίας, ασφάλιση, συνταξιοδότηση.
Η μόνη ελπίδα για το δικαίωμα των μαθητών στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο και για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών είναι οι ασυμβίβαστοι και μαχητικοί αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση της κοινωνικής χρεοκοπίας και την πολιτική που διαμορφώνει με ΕΕ-ΔΝΤ.
Δεν εγκαταλείπουμε τους απολυμένους. Δε δεχόμαστε ότι οι απολύσεις θα γίνουν καθεστώς σε μια ζωή που θα μοιάζει αργός θάνατος. Οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση είναι οι μόνοι αναντικατάστατοι. Ο αγώνας συνεχίζεται, με στόχο τη δικαίωση και την ανατροπή: κανένας μαθητής έξω από τα σχολεία, κανείς καθηγητής στην ανεργία!

Αναγνώστες