Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα!!!"

"Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα", τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής Zeit, στο οποίο αναφέρεται πως η χώρα μας δεν είναι παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά ευκαιρία για την Ευρώπη να αποδείξει ότι πρόκειται για μία ένωση, με την πραγματική έννοια του όρου.

Το άρθρο παραθέτει τις εικόνες δύο χωρών της ΕΕ. Από τη μία η Γερμανία, όπου τα έσοδα αυξάνονται, η ανεργία πέφτει και τα συνδικάτα ζητούν αυξήσεις με το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, "μία νησίδα ευτυχίας".
Από την άλλη η Ελλάδα, η οποία υπό την πίεση της τρόικας εγκρίνει όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, όπου οι μισθοί μειώνονται ως και κατά 30%, όπου πρέπει να απολυθούν ως το 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Την ίδια στιγμή η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή η βοήθεια καθυστερεί, γιατί οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα.
"Και δίκαια", προσθέτει, "καθώς οι ήδη αποφασισμένες περικοπές δεν αποδίδουν και εντείνουν το πρόβλημα" και την ίδια στιγμή "η αντίσταση των Ελλήνων κατά του προγράμματος πτώχευσης των ιδίων και της αποδυνάμωσης της χώρας τους είναι μεγάλη".

"Είναι αυτή η προοπτική μίας ενωμένης Ευρώπης;" αναρωτιέται ο συντάκτης: "Μία χώρα από όπου ξεπήδησε η δυτική κουλτούρα και η Δημοκρατία, να γίνει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, χωρίς ελπίδα αλλά και χωρίς βελτίωση;".
"Μία ήπειρος που χωρίζεται βαθύτερα σε έναν βορρά που ευημερεί και έναν νότο που υποφέρει, όπου οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να πληρώσουν την τροφή της ημέρας;", προσθέτει, αναφέροντας ότι τη στιγμή που η Γερμανία ζητεί όλο και μεγαλύτερη φορολόγηση των Ελλήνων, σκέφτεται να μειώσει τους φόρους των πολιτών της.

Σημειώνει επίσης ότι δεν ήταν η Ελλάδα εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τα προγράμματα σωτηρίας, από το κοινό νόμισμα και την κοινή αγορά, αλλά η Γερμανία, η οποία αν επέστρεφε στο μάρκο θα έβλεπε τα προϊόντα της να ακριβαίνουν κατά 40%, λόγω της μείωσης των εξαγωγών. Το άρθρο αναφέρει ότι η πολιτική της Μέρκελ είναι αυτή της αποσύνθεσης της Ευρώπης και προκαλεί ύφεση που θα πλήξει κάποια στιγμή και την ίδια τη Γερμανία, γιατί δεν θα μπορεί να ζήσει για πάντα στο "ευτυχισμένο νησί".

"Η Ελλάδα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας, μία απαλλαγή από το χρέος και ένα πρόγραμμα στήριξης αντί για νέα προγράμματα λιτότητας- βοήθειας, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει ισότιμος εταίρος", υποστηρίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει: "Αυτό θα έδινε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προοπτική.Χρειαζόμαστε την Ελλάδα ως παράδειγμα ότι η Ευρώπη μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της", καταλήγει.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα μάτια της Helena Smith, τα βίαια επεισόδια, οι λεηλασίες και το χάος που περιβάλλει τη χώρα αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής έρχεται να επισημάνει πως τέσσερις δεκαετίες μετά τη χούντα στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αδύνατο να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες στην κοιτίδα της δημοκρατίας.

Αυτό που στέκεται εμπόδιο στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων που επιθυμούν να διαδηλώσουν ειρηνικά μπροστά από τη Βουλή είναι αυτή τη φορά τα δακρυγόνα που για μία ακόμα φορά "έπνιξαν" τους διαδηλωτές.

Σαν να μην έφτανε αυτό, επισημαίνει πως το χάος που ακολούθησε με κτίρια να παραδίνονται στις φλόγες συνέβαλε στο να εξασφαλιστεί η διάλυση της συγκέντρωσης τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο λάμβανε χώρα ψηφοφορία για βαθιά αντιλαϊκά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί το νέο πακέτο διάσωσης.

Το επόμενο πρωί οι Αθηναίοι βρέθηκαν αντιμέτωπη με μία πόλη που έμοιαζε βομβαρδισμένο τοπίο. "Δεν είναι οι πολιτικοί που υποφέρουν, είναι οι πολίτες. Αυτά τα μέτρα δεν σκοτώνουν μόνο τη δημιουργική σου φλόγα, σε κάνουν απελπισμένο", σχολίασε φοιτήτρια ενώ πίσω της βρισκόταν ένα απανθρακωμένο κτίριο που κάποτε ήταν τράπεζα.

Με το δράμα χρέους να εντείνεται στην Ευρώπη, επισημαίνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης και στα πρόθυρα ακυβερνησίας, τη στιγμή που τα θεσμικά όργανα υπολειτουργούν και οι πολίτες συνθλίβονται από το νέο κύμα περικοπών.

Βιώνοντας επί τρία χρόνια τον σκόπελο της οικονομικής κρίσης, το φάντασμα των νέων σκληρών μέτρων λιτότητας δεν τρόμαξε τους Έλληνες. "Ένωσε την οργή τους". Η Helena Smith βασίζει το επιχείρημα αυτό στο ετερόκλητο πλήθος που βρέθηκε στο Σύνταγμα προκειμένου να διαδηλώσει κατά του νέου Μνημονίου.

"Θυμάμαι ως αγόρι πώς ήταν κατά τη διάρκεια του μεγάλου λιμού και του μεγάλου παγετού τον χειμώνα του 1941. Έχουμε έναν διαφορετικό πόλεμο τώρα, αλλά τον ίδιο εχθρό, τους Γερμανούς", ανέφερε πρώην ναυτικός.

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες νιώθουν πως βρίσκονται σε πόλεμο, με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, να επισημαίνει πως είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδηθεί τη στιγμή που απομένουν πέντε μόνο εβδομάδες προτού κριθεί η τύχη της χώρας.

Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο δαίμονες. Από τη μία πλευρά η χρεοκοπία και από την άλλη πλευρά τα νέα επώδυνα μέτρα. Ακόμα όμως και αν έγινε το βήμα για την υιοθέτηση του δεύτερου Μνημονίου, οι κοινωνικές αναταραχές που τρομάζουν τους Ευρωπαίους και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα καθιστούν εκ νέου αβέβαιο το μέλλον για τους Έλληνε

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ [ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ]

BRUSSELS:547482.2
DRAFT 02/03/12 2:54PM

13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

(1) Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.

(2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

(3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι"Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

(4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ’’

Προς Κύριον José Manuel Barroso,
President of the European Commission
1049 Brussels, Belgium.

Κύριε Πρόεδρε,
θεωρείται σκληρή διαπίστωση, πως η Ευρώπη έχει συστήσει τοκογλυφικές σχέσεις, έναντι της Ελλάδας (και των άλλων κρατών). Τα επιτόκια δανεισμού, με τα οποία η Τρόΐκα δανείζει στην Ελλάδα, είναι πολλαπλάσια από εκείνα που δανείζονται τα Κράτη-δανειστές. (Η Γερμανία , δανείζεται η ίδια με 0,25 και στη συνέχεια δανείζει στην Ελλάδα με 5%). Η κρίση στην Ελλάδα, γίνεται αιτία ανεπίτρεπτου πλουτισμού των Κρατών-εταίρων.

Τούτο, συμβαίνει σε πλήρη άρνηση της κοινοτικής αλληλεγγύης. Ο οικονομικός κανιβαλισμός, κατά κράτους-μέλους, συνιστά τον ύψιστο κίνδυνο για τις αξίες της Ευρώπης.

ΙΙ. Οι λύσεις που δίνονται ΔΕΝ είναι βιώσιμες,για την Ελλάδα. Και γενικώτερα, για το Ευρωπαϊκό οικονομικό οικοδόμημα. Τα δάνεια στην Ελλάδα, με εξοντωτικό επιτόκιο, γεννούν μεγαλύτερο χρέος. Καιι βέβαια ο εκτροχιασμός κάθε ομαλής δημόσιας λειτουργίας των. Η κατάσταση ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.

Σας καλούμε , κατά το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, να εισάγετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις ακόλουθες προτάσεις, προς ψήφιση :

-Να διαγράφει κάθε μέλος μονομερώς το μέρος του δημοσίου χρέους, που εμπίπτει στην κατηγορία του «επονείδιστου χρέους».
Τέτοιο είναι και το «ελληνικό» .

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση τόκων, που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.
Το κεφάλαιο των δανείων, έχει καταβληθεί.
ΠΑΝΩΤΟΚΙΑ, δηλαδή.

-Nα καθιερωθεί η Αρχή της « κατάστασης ανάγκης».
Όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους ( καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων , σχολείων , κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κλπ) η άρνηση πληρωμής του είναι αναγκαία και δικαιολογημένη.

Ανώνυμος είπε...

Με το χρονοδιάγραμμα να αποτελεί κυριολεκτικά θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας οι εταίροι μας σε μια επίδειξη δύναμης, από τη στιγμή που εκείνοι έχουν τα χρήματα, με την αναβολή κατά 5 ημέρες του eurogroupκαι μαζί της απόφασης για το νέο δάνειο που θα καθορίσει και το “κούρεμα” εκβιάζουν απαιτώντας μέχρι να κλείσει κάθε λεπτομέρεια της δανειακής σύμβασης μέχρι και το τελευταίο ευρώ και απαιτούν ταυτόχρονα τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα μέτρα θα τηρηθούν και από τις μελλοντικές κυβερνήσεις.


Με την υπογραφή Σαμαρά να ... λείπει χθες το απόγευμα, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες για τα ποσοστά περικοπών σε επικουρικές και κύριες συντάξεις πάρθηκε η απόφαση για αναβολή του eurogroup για την ερχόμενη Δευτέρα.


Η χώρα που πλέον τρέχει όλα τα μέτρα με τη μορφή του κατεπείγοντος στον αγώνα δρόμου για να κλείσει το κούρεμα και να εισρεύσουν τα χρήματα για την πληρωμή των ομολόγων του Μαρτίου με μια απόφαση του ΖΚ Γιούνκερ και υπό την πίεση της Γερμανίας και των δορυφόρων της έχασε ... πέντε ημέρες.


Η Αθήνα διαβάζει την κίνηση ώς ένα ακόμη μέτρο πίεσης, ωστόσο όλα βρίσκονται στον αέρα.Το Βερολίνο πάντως φαίνεται να μην επιθυμεί τώρα μια τελική, αλλά μια καταρχήν συμφωνία για τη νέα στήριξη, με παράλληλη ενεργοποίηση της διαδικασίας υλοποίησης του “κουρέματος” των ελληνικών ομολόγων.


Δηλαδή, να υπάρξει απόφαση για ενεργοποίηση του PSI, και μια καταρχήν συμφωνία για το δεύτερο, αλλά ουσιαστικά ενώ θα τρέχει η συμφωνία για το κουρεμα να προωθείται μόνο η οικονομική ενίσχυση που έχει να κάνει με τις τράπεζες και όχι το σύνολο των χρημάτων του νέου δανείου.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, 18/2/, πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 'Ελληνες, έξω απο τη γαλλική πρεσβεία και μπροστά στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.
Με πλακάτ στα χέρια που γραφουν “je suis grec aussi” (είμαι κι εγώ 'Ελληνας) και Solidarité (αλληλεγγύη) περίπου 20 άτομα, όλοι τους Γάλλοι που ζουν στην Αθηνα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω απο την πρεσβεία τους στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ακαδημίας.

Αντιδρούν στα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό, στην υποβάθμιση του βιωτικού επιπέδου και τονίζουν οτι τα μέτρα θα πλήξουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλα και όλη την ευρωζώνη.

Ανώνυμος είπε...

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα "χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα" τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!", τονίζεται.


Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία.Κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στις 14:00 στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.
Στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα "Είμαι και εγώ Έλληνας". Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: "We are all Greeks".

Το ραντεβού στο Παρίσι, έχει δοθεί για τις 15.00 ώρα Ελλάδας στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Στα συνθήματα που κυκλοφορούν, οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για "δικτατορία των χρηματιστηριακών αγορών " και τη θέληση για " δίκαιο μοίρασμα του πλούτου και των κοινών αγαθών" ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή κάτω από τον συντονισμό της "Union Syndicales de Solidarite" ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ). Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των "Αγανακτισμένων", καθώς και η "Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων". Συμμετέχει επίσης και το " Μέτωπο της Αριστεράς " που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι ένα πρώτο κάλεσμα συμπαράστασης στην Ελλάδα είχε γίνει πριν μια εβδομάδα από την εφημερίδα Ουμανιτέ, με σύνθημα : "Είμαστε όλοι Έλληνες, για να μην υποστούμε αύριο αυτά που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός ".

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 4 TOY ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ψήφιση του μνημονίου από την προδοτική βουλή των πεταμένων είναι γεγονός. Τα πολιτικά σκουλήκια του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ εξασφάλισαν μια θέση στο πάνθεον των προδοτών του έθνους και η τοποθέτηση τους δίπλα στον…
Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση τους αξίζει.

Αποδείχτηκε ότι ο Γιωργάκης δεν έχει ούτε το ένα δέκατο από τα κάκαλα του πατέρα του, ενώ ο κατάπτυστος Βενιζέλος θυμίζει στρατηγό της επταετίας. Για τον πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης κύριο Σαμαρά η προδοσία δεν είναι κάτι καινούριο, οι δηλώσεις του όμως για τους εξεγερμένους \”Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω\” προκαλούν οργή και του απαντάμε ότι εμείς θα του βγάλουμε τη κουκούλα του προδότη για να του φορέσουμε την κουκούλα της κρεμάλας.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε και άλλα για τα 199 γουρούνια ή το αρχικάθαρμα τον μασόνο Λουκά Παπαδήμο, όμως δεν θα αφήσουμε την οργή μας να εκτονωθεί στο πληκτρολόγιο αλλά στους δρόμους. Όσον αφορά τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων, έχουν παίξει ύποπτο ρόλο αφού ενώ γνώριζαν για το μνημόνιο εδώ και καιρό δεν κάλεσαν έγκαιρα τον κόσμο να προβεί σε μαζικές και δυναμικές ενέργειες που θα παραλύσουν την χώρα για να πιεστούν τα ανθρωπάκια της βουλής. Απλά περιμέναν την τελευταία εβδομάδα για λεονταρισμούς. Να δούμε τι πορεία θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.

Αναφερόμενοι στα προχτεσινά γεγονότα της Αθήνας, τα κοράκια των ΜΜΕ αντί να σταθούν στη καθολική αντίθεση του λαού στο νέο μνημόνιο, ασχολήθηκαν από τη μια με τα τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης και από την άλλη με τις καταστροφές τραπεζών, πολυεθνικών και κρατικών κτιρίων. Δεν μας λένε ότι όλα τα παραπάνω προκλήθηκαν από αυτούς που κατάστρεψαν την Ελλάδα, οι οποίοι ενώ ζουν σε βλες, οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και έχουν φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός και εκτός Ελλάδας, καταδικάζουν όλους τους υπόλοιπους να πεθάνουν με μισθό 400 εύρω, χωρίς θέρμανση και γάλα για τα παιδιά τους.

Όσοι ήταν παρόντες στην προχτεσινή επαναστατική νύχτα είδαν ανθρώπους όλων των ηλικιών να μάχονται απέναντι στα μιάσματα της ανθρωπότητας, τους γερμανοτσολιάδες μπάτσους, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, ενώ όσοι επέλεξαν να μην απαντήσουν με βία στις επιθέσεις της αστυνομίας επέστρεφαν ξανά στις θέσεις τους μόλις καταλάγιαζαν τα δακρυγόνα. Οι όποιες φθορές συνέβησαν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και διογκώθηκαν από τα ΜΜΕ, έγιναν σίγουρα είτε από ασφαλίτες είτε από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τους εξεγερμένους.

Οι \”Κουκουλοφόροι\” που συγκρούστηκαν με τα σκυλιά των κατακτητών δεν είναι εξωγήινοι ούτε Τούρκοι προβοκάτορες, είναι τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι απελπισμένοι γονείς μας, οι εξαθλιωμένοι φίλοι μας, άνθρωποι που δεν έχουν ή σύντομα δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν και δεν βρίσκουν άλλο τρόπο να ακουστεί ή φωνή τους σε αυτήν την απάνθρωπη κοινοβουλευτική δικτατορία που έχει επιβληθεί.

Η κοινοβουλευτική Αριστερά ας σταματήσει να καταδικάζει τη βία και ας μας πει τι εννοεί όταν χρησιμοποιεί ορολογία όπως αντίσταση, επανάσταση, προδοσία, αγώνας μέχρις εσχάτων κλπ , αφού δεν γνωρίζουμε μέρος στον πλανήτη που τα αριστερά κινήματα δεν χρησιμοποίησαν και βία. Όπως δεν γνωρίζουμε και αντιστάσεις ή επαναστάσεις που να προβλέπονται από την νομοθεσία αυτών που εναντίον τους εξεγείρεσαι.

Ως οπαδοί της πιο λαικης και πολυπληθούς ομάδας της Βορείου Ελλάδας, αλλά πολύ περισσότερο ως Έλληνες πολίτες που ανησυχούμε για το μέλλον το δικό μας αλλά και του τόπου μας, καλούμε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να συμμετέχουν δυναμικά και με όποιο τρόπο επιβάλλουν οι περιστάσεις, σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα συμβούν από εδώ και πέρα, αφού το φιτίλι της κοινωνικής έκρηξης κάηκε.

Από:http://antisomata.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η κατάληψη του υπουργείου αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλο το χώρο της Υγείας και όχι μόνο. Έχουν περάσει συνάδελφοι από δεκάδες χώρους και σωματεία, στηρίζοντας τη μάχη που δίνουμε για έναν ευρύτερο συντονισμό των εργαζομένων.

Ακριβώς επειδή δίνεται πλέον αυτή η προοπτική και κρίνοντας ότι δεν έχουμε στην πραγματικότητα άλλη επιλογή, η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 16ης Φλεβάρη αποφάσισε να συνεχιστεί η κατάληψη στο υπουργείο μέχρι την Κυριακή 19/02 και νέα συνέλευση στη 13.00 την ίδια μέρα. Μια επερχόμενη 48ωρη με την κατάληψη να τρέχει είναι πολύ πιο δυνατή, παρά χωρίς.

Στόχος πρώτα απ’ όλα είναι η μεγαλύτερη μαζικοποίηση της κατάληψης για να αποκλείσουμε και άλλους χώρους, η ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, να πλατύνουμε το μέτωπο στην υγεία, να ξεκινήσουν και άλλες καταλήψεις(πχ νοσοκομεία, υπουργεία, κλπ).

1. Καλούμε σε συντονισμένη 48ωρη απεργία στο χώρο της υγείας στις 22-23/02 και συγκέντρωση ΟΛΩΝ στο υπουργείο την Πέμπτη 23/02 στις 11.00πμ
2. Συμμετοχή στην αυριανή συνέλευση των εργαζομένων του υπουργείου που καλούν επίσης σε πανυγειονομικό συντονισμό. Πρόταση να συνεχίσουμε την κατάληψη από κοινού και τις επόμενες μέρες.
3. Κάλεσμα σε όλους εργαζόμενους και εκπροσώπους σωματείων να συμμετέχουν έμπρακτα στην κατάληψη και να έρθουν στη συνέλευση της κατάληψης την Κυριακή 19/02 στη 13.00
Συνάδελφοι, έχουμε έρθει σε συντονισμό χώροι που, χωρίς την κατάληψη ως σημείο αναφοράς, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο, δίνοντας προοπτική και ελπίδα στο σύνολο των εργαζομένων που μας παρακολουθούν για συντονισμένες κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 22-23/02
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/02 ΣΤΙΣ 11.00ΠΜ

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής
www.syntergpsyex.blogspot.com
www.pomeea.blogspot.com

Αναγνώστες