Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ & ΒΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΟΡΙΑΣ 12/5/11

Η κατάσταση στην Πλατεία Βικτορίας είναι πολύ επικίνδυνη.
Ζώντας τα τελευταία 4 χρόνια στην περιοχή (συν άλλα 2 χρόνια παλιότερα στην οδό Ηπείρου, μόλις ένα τετράγωνο από το σημείο της προχθεσινής δολοφονίας) βλέπουμε συνεχώς να διογκώνεται ένα κλίμα ακραίου φασισμού που πατάει στα πραγματικά, δυστυχώς, προβλήματα που έχουν εξαπλωθεί την περιοχή:
Επιθέσεις σε πολίτες (κλοπές πορτοφολιών στον Ηλεκτρικό, αλυσίδων και τσαντών στη Λαϊκή και στους γύρω δρόμους συνεχώς), πορνεία στη Φυλής και όχι μόνον, διακίνηση ναρκωτικών αυξανόμενη πλέον και στην περιοχή αυτή.

Κατά καιρούς έχουμε εξάρσεις βίας και συγκρούσεων οι οποίες γίνονται ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες του Αγίου Παντελεήμονα, τους καταληψίες της Βίλας Αμαλία και κάποιες φορές τους μετανάστες της περιοχής. Αυτό που γίνεται όμως αυτές τις μέρες ξεπερνάει τα όρια, και φαίνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Μετά τη δολοφονία στην 3η Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, η περιοχή κατακλύζεται από φασίστες, αφιονισμένους κατοίκους, αλλά και κατοίκους που ανησυχούν σοβαρά για την κατάσταση συνολικά (τους τελευταίους δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε με τίποτε!!!). Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει σε σταθερή βάση η απάντηση που θα έπρεπε να δώσει η Αριστερά, πέρα από κάποιες σποραδικές εκδηλώσεις στο παρελθόν.
Την ίδια μέρα της δολοφονίας του 44χρονου, φασίστες επιτέθηκαν σε ξένους (γυναίκες και παιδιά κυρίως, το ξέρουμε από μαθητές της περιοχής μας) στην Πλατεία Βικτορίας, μπήκαν σε σπίτια έβγαλαν έξω τους μετανάστες και τους ξυλοκόπησαν. Πριν το Πάσχα, είχαν επιτεθεί στους Σομαλούς μετανάστες της γειτονιάς, στα γραφεία της κοινότητάς τους, στην οδό Φυλής 10.
Η απάντηση στους φασίστες που κατακλύζουν την περιοχή, δίνεται δυστυχώς μονάχα από τη Βίλα Αμαλία, ως ομάδα αντίστασης, κρούσης και αντεπίθεσης, η οποία είναι σε συνεχή επαγρύπνηση με βάρδιες αυτές τις μέρες και χθες και προχθές το βράδυ σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ που έχουν μπουκώσει την περιοχή με χημικά κάνοντας προβληματική έως αδύνατη την παραμονή μας στα σπίτια μας.

Σήμερα, λίγο πριν το δικό μας συλλαλητήριο ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία, οργανώνεται από τους φασίστες συγκέντρωση και διαδήλωση με αφετηρία την 3η Σεπτεμβρίου. Η Βίλα ετοιμάζεται επίσης. Φοβόμαστε ότι μπορεί την ώρα του δικού μας συλλαλητηρίου να ξεκινήσει με αφορμή τη φασιστική συγκέντρωση ένα πραγματικό πογκρόμ εναντίον των μεταναστών της περιοχής. Ήδη σήμερα το πρωί δολοφόνησαν στα Κάτω Πατήσια ( 4 στάσεις ΗΣΑΠ παρακάτω) έναν μετανάστη.

Τι περιμένει η Αριστερά;;;;;

Πλατεία Βικτορίας, 13:30 το μεσημέρι Β. Κ.


Δείτε τι γράφει για το επεισόδιο στην Φυλής η Βίλα Αμαλία
http://villa-amalias.blogspot.com/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη απρόκλητη και προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων κατοχής στην πανεργατική απεργιακή διαδήλωση την Τετάρτη 11/5/. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία αποχωρούσε από την πλατεία Συντάγματος προς την οδό Πανεπιστημίου όπου και θα τερματιζόταν, χτυπήθηκε βίαια και εντελώς αναίτια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με χαμό από χημικά και χτυπήματα με γκλομπ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών. Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση 30χρονου διαδηλωτή, στο Κρατικό Νίκαιας, αφού χειρουργήθηκε, λόγω ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από αλλεπάλληλα χτυπήματα.
Είναι προφανές ότι υπήρξε σαφής εντολή από την κυβέρνηση να δοθεί μια «σιδερένια γροθιά» στη λαϊκή οργή και την απεργιακή ανυπακοή και με τη βοήθεια της «απεργιακής» λογοκρισίας κι αυτοφίμωσης των ΜΜΕ την ίδια μέρα. Κι αυτό γιατί, ένα χρόνο μετά το τραγικό χαμό των 4 στη Μαρφίν, όπου υπάρχουν σοβαρές έως και εγκληματικές ευθύνες της εργοδοσίας, της πολιτείας και της αστυνομίας, έπρεπε και πάλι να πετύχει η τρομοκράτηση των εργαζόμενων και η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων.
Το σφαγείο των αντεργατικών μέτρων, που εκπορεύεται από το κεφάλαιο και υλοποιείται από την «σύγχρονη χούντα» Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, απαιτεί εκτός από την οικονομική και την κρατική, πολιτική, ιδεολογική και κοινωνική τρομοκρατία. Όλα αυτά οδηγούν στην καταστολή, σε εγκλήματα και δολοφονίες. Όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι κι οι απολυμένοι είμαστε οργισμένοι, ενωμένοι κι αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της.
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Η αστυνομία αντί να έχει παρουσία ουσιαστική στην Ηπείρου, 3η Σεπτεμβρίου ως τον Αγ. Παντελεήμονα και όπου αλλού, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του 44χρονου, τσακίζει στο ξύλο διαδηλωτές την άλλη μέρα το πρωί στο Σύνταγμα δίχως κανένα λόγο(;;;)Γιατί άραγε;;;

Γιατί πολιορκούν κάθε βράδυ τα Εξάρχεια που είναι τίγκα στον κόσμο κι αφήνουν στο έλεος εγκλημαστικών συμμοριών, που αλωνίζουν κυριολεκτικά, άλλες περιοχές;;;

Το βράδυ της 12ης Μαϊου μπουζούριασαν για κάποιες ώρες και δίχως κανένα λόγο συναδέλφους και συναγωνιστές δασκάλους. Ένας από αυτούς ήταν ο πρόεδρος του σωματείου των δασκάλων της περιοχής μας.
Σε πόσους Χρυσαυγήτες έκαναν το ίδιο εκείνο το βράδυ;;;
ΧΤΚ

Ανώνυμος είπε...

Την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή του κέντρου με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου και στα γνωστά (και συνεχιζόμενα) γεγονότα ήταν παρόντες (πάντα σε σχέση με τα συγκεκριμένα γεγονότα) :

1.Οι μετανάστες ως πρωταγωνιστές, θύτες (;) και θύματα, φοβισμένοι και κυνηγημένοι (αθώοι και ένοχοι).

2.Οι Χρυσαυγίτες ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της περιοχής με επιθέσεις εναντίον των μεταναστών, εναντίον όλων τελικά ( ελλήνων που μοιάζουν με ξένους, κέντρο αστέγων του Δήμου, κ.ά.)

3.Τα ΜΑΤ ως διαμεσολαβητές της "τάξης"΄, κάνοντας πλάτη στους φασίστες ( τα λένε οι ίδιοι οι φασίστες στις συνομιλίες τους στο διαδίκτυο)

4.Ο αναρχικός αντιεξουσιαστικός χώρος με δράση περιφρούρησης της περιοχής από φασίστες, νταβατζήδες, πρεζέμπορους και συσπείρωσης νέων μεταναστών

5.Οι "αγανακτισμένοι" πολίτες της περιοχής, εναντίον όλων των υπόλοιπων, με απαιτήσεις δήλωσης εθνικοφροσύνης για να περάσει κανείς την Γ Σεπτεμβρίου

6.Οι ανήσυχοι πολίτες της περιοχής, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης

Η Αριστερά πρέπει να μιλήσει!

Βίκυ Κοτρίκλα

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1290453
Η χήρα του δολοφονημένου έλληνα 44χρονου "μίλησε" στέλνοντας πίσω την ανθοδέσμη που της έστειλαν οι φασίστες.

http://villa-amalias.blogspot.com/
Η Βίλλα Αμαλία περιφρουρεί την περιοχή, βουτώντας κάθε φασίστα που τολμάει να περάσει με τσαμπουκά ή απειλή εναντίον της γειτονιάς, και πετώντας τον έξω. Η Χέυδεν της Πλατείας Βικτορίας είναι ένας "ελεύθερος" δρόμος!
Ταυτόχρονα είναι ένα κέντρο αντίστασης και αντίδρασης άλλης ποιότητας που "χαλάει" την εικόνα που θέλουν να φτιάξουν στην περιοχή: χθες βράδυ όλη η γειτονιά άκουγε αντιφασιστικά, προοδευτικά και επαναστατικά τραγούδια απο τα μεγάφωνα της Βίλλας που βγήκαν στην Αχαρνών , προς τον Άγιο Παντελεήμονα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ.

Καταγγέλλουμε με δριμύτητα την τρομοκρατική και αναίτια προσαγωγή του συντρόφου μας Δημήτρη Δημητούλη, καθηγητή στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, στο 16ο Α.Τ. Άνω Πατησίων, χθες Πέμπτη 12 Μαΐου γύρω στις 10 το βράδυ.
Συγκεκριμένα, ομάδα αστυνομικών έκανε εξακρίβωση στοιχείων στα Πατήσια σε παρέα 4 ατόμων. Μεταξύ αυτών ήταν οι Δ. Δημητούλης και Γιάννης Μαρούτας, σύντροφος δάσκαλος και πρόεδρος του σωματείου Α/βάθμιας΄Ανω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής. Και ενώ η εξακρίβωση έγινε μπροστά στο σπίτι τους και επέδειξαν όλοι τις ταυτότητες που τους ζητήθηκαν, έγινε χωρίς καμιά δικαιολογία προσαγωγή τους.
Μετά από δίωρη παρέμβαση δικηγόρου, συνδικαλιστών από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ και ενώ είχαν αρχίσει να μαζεύονται έξω από το Α.Τ., απαιτώντας την απελευθέρωσή τους, πολλοί σύντροφοι και φίλοι, ματαιώθηκε τελικά η μεταφορά τους στη ΓΑΔΑ και η σύλληψή τους. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αργά τη νύχτα.
Οι προσαγωγές αυτές δεν είναι τυχαίες. Έγιναν μια περίπου ώρα μετά τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ στη γενική απεργία της 11ης/5 και εντάσσονται στην προσπάθεια “προληπτικής τρομοκράτησης”, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον επελαύνοντα κοινωνικό μεσαίωνα.
Και έτσι ακριβώς θα τις αντιμετωπίσουμε!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
13/5/2011

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση έβγαλε κι η ΟΛΜΕ κι αυτό είναι καλό. Είναι με βάση την αντίστοιχη των Παρεμβάσεων(βλέπε παραπάνω).

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΡΩΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Είναι απίστευτο πόσα πράγματα συνέβησαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες όπου διοργανώνεται η συνάντηση των μεγαλύτερων εταιριών της Ευρώπης !

Μέσα σε μόλις 5 λεπτά περισσότεροι από 170 ακτιβιστές της Greenpeace μεταμφιεσμένοι σε επιχειρηματίες, μπλόκαραν και τις 48 εισόδους του κτιρίου. Σταμάτησαν την είσοδο στους εκπροσώπους των εταιριών που εμποδίζουν την Ευρώπη να πάει μπροστά μειώνοντας τις εκπομπές της κατά 30%, ενώ επέτρεψαν την είσοδο στις εταιρίες που έχουν ταχθεί υπέρ. Παράλληλα, ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου, παρουσιάζοντας τις εταιρίες που επιβραδύνουν την πράσινη ανάπτυξη της Ευρώπης.

Οι περισσότεροι από τους ακτιβιστές μας αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί, εμείς όμως οι υπόλοιποι παραμένουμε εδώ.
Σε απάντηση, οι διοργανωτές μας κάλεσαν να μιλήσουμε για 10 λεπτά στη συνέντευξη τύπου και να απαιτήσουμε από όλες τις εταιρίες να υποστηρίξουν το στόχο της Ευρώπης για 30%.

Μείνετε συντονισμένοι, θα σας στείλω σύντομα τις επόμενες εξελίξεις.
Δημήτρης Ιμπραήμ

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΚΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!!!...

Αθήνα, 18/5/11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Κασκαμπάς, κάλεσε σε έγγραφη απολογία όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για ανακοίνωσή της, σχετικά με την «ανάθεση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιώτες»!!
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
18 Μαΐου 2011 4:43 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ.

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ) ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ 2009 (ΝΕΑ, 12/05/2011)

Μετά από μια σύντομη σχετικά διαδικασία, η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου αθώωσε τους 8 κατηγορούμενους μαθητές για το γεγονότα, που έλαβαν χώρα έξω απ’ το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην επέτειο δολοφονίας του μαθητή Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2009. Απ’ την αστυνομία παρουσιάστηκε ένας μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός, ενώ μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Ν. Μπέκης. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι απ’ τους κατηγορούμενους μαθητές, που τώρα πια είναι φοιτητές οι περισσότεροι, δήλωσαν πως πέταξαν αυγά και γιαούρτια χωρίς όμως να έχουν την πρόθεση πρόκλησης τραυματισμού των αστυνομικών. Η πρόεδρος τελικά δέχθηκε, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, ότι «δεν ετελέσθησαν» οι πράξεις του κατηγορητηρίου και απάλλαξε τους μαθητές, όπως εξάλλου και τους γονείς τους, που κατηγορούνταν για παραμέληση ανηλίκου.

--

Ανώνυμος είπε...

KAI ΤΙ ΘΕΣΗ ΠΗΡΕ Η ΠΑΣΚ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ;;;


Αθήνα, 18/5/11
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Κασκαμπάς, κάλεσε σε έγγραφη απολογία όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για ανακοίνωσή της, σχετικά με την «ανάθεση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιώτες»!!
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

O tzefry δηλωσε στο ατυπο υπουργικο οτι ακομη και το σπιτι του θα βαλει υποθηκη
για να μην χρεωκοπησουμε.εαν ειστε ακομη εν ζωη θα ηθελα σχολια σε αυτο.

1) πρεπει καποιος να του πει οτι αυτο δεν γινεται, εχουμε ηδη χρεωκοπησει.
2) εαν αυτος βαλει μια υποθηκη εμεις το λιγοτερο που υπολογιζω ειναι να στησουμε...(σκυψε χρεωκοπημενη)
3) το τραγικο ειναι οτι το παλευει και πιστευει οτι μπορει
4) πιστευω οτι ο τελευταιος νομος που θα περασει θα ειναι η αποποινικοποιηση των
ναρκωτικων διοτι θα μας εχει κανει να τα πινουμε με τις χουφτες και θα σκεφτει, αυτος ο γκουρου της πολιτικης και της οικονομιας οτι το κρατος χανει τον φπα.
ΠΑ

Αναγνώστες