Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ είχε συνάντηση την Τρίτη 18/1/ με το νέο Δήμαρχο.
Εκεί κατατέθηκαν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων ως εξής:

1.Καμία μείωση των λειτουργικών δαπανών για τη παιδεία στο νέο Δήμο.
2.Κάλυψη με πετρέλαιο όλων των σχολικών μονάδων.
3.Τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λ.π. για την εύρυθμη λειτουργία των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ & 4ου Γυμνασίου και για την άμεση μεταφορά του 2ου Λυκείου στο νέο κτήριο.
4.Τροφοδοσία όλων των σχολικών μονάδων με αναλώσιμα και άμεση συντήρηση συσκευών γραφείου ( φωτοτυπικών, τηλεομοιοτυπικών, η/υ )
5.Επισκευές όλων των κτηρίων (μονώσεις, παράθυρα, κιγκλιδώματα κ.λ.π).
6.24ωρη φύλαξη των σχολικών μονάδων.
7.Οι σχολικές μονάδες να έχουν αρκετές καθαρίστριες με τακτική αμοιβή.
8.Εξασφάλιση των μέσων για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους.
9.Να λειτουργήσουν άμεσα οι Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τις ανάγκες 2,3,4,5.

Τέθηκαν και τα θέματα που επείγουν στο επόμενο διάστημα:

1.Οι νέοι επικεφαλής του Δήμου να συμπαρασταθούν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή μας ανάγοντάς το σε θέμα κύριας προτεραιότητας.
2.Να δεσμευτούν ότι δεν θα δεχθούν καμιά συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου και καμία αύξηση μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία. Κανένα γυμνάσιο, λύκειο και σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ & ΣΕΚ, να μη χαθεί στο Δήμο.
3.Η κατασκευή του νέου κτηρίου του 3ου Λυκείου και η δέσμευση για συνέχιση της απρόσκοπτη καταβολής των μισθωμάτων στο υπάρχον κτήριο.
4.Να αποδοθεί στο Λύκειο Φυλής το κτήριο που κατέχει αναίτια ο Δήμος.
5.Το νέο κτήριο του ΣΕΚ στον ευρύτερο χώρο του νέου ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ.
6.Η εύρεση χώρου για την δημιουργία του 5ου Γυμνασίου στην Δροσούπολη εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του μαθητικού πληθυσμού με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη Α/βάθμια Εκπ/ση.
Ο Δήμαρχος αρνήθηκε να δεσμευθεί και δήλωσε ότι τα θέματα θα εξετάζονται κατά περίπτωση σε επόμενες συναντήσεις κι ότι δεν επείγει κάποιο άμεσα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να συμληρώσουμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία, Δευτέρα 10/1/11, ζήτησε να συναντηθεί με τη νέα δημοτική αρχή για να θέσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β/βάθμια Εκπ/ση στην περιοχή.
Η 1η συνάντηση ήταν αναγκαστική για το Δήμο, κι έγινε την Πέμπτη 13/1/, εξαιτίας της κατάληψης του 2ου Λυκείου. Με αντιπροσωπεία του Λυκείου, το ΔΣ συναντήθηκε με την κα Αγγέλου, υπεύθυνη για τη Β/βάθμια Εκπ/ση. Αναφέρθηκαν οι λόγοι της κατάληψης με πρώτο τη μη παράδοση του νέου σχολείου κι ότι παρόμοια κατάσταση υπάρχει στα περισσότερα σχολεία και τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα.
Και η 2η συνάντηση έγινε την Τρίτη 18/1/ με το Δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

H εκπαιδευτική κοινότητα της β/αθμιας εκπ/σης σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα δεχθεί καμιά συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου στην περιοχή. Δηλαδή, κανένα γυμνάσιο, λύκειο και κανένα σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης να μη χαθεί στο νέο Δήμο Φυλής.
Αντίθετα, είναι επείγουσα ανάγκη να συνεχιστεί η οικοδόμηση νέων σχολικών κτιρίων στην περιοχή ώστε να στεγαστούν εκείνες οι σχολικές μονάδες που παραμένουν σε τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις. Ακόμη, για όποιες εγκαταστάσεις είναι μισθωμένες επιβάλλεται να εξασφαλιστούν τα αναγκαία ποσά για τα μισθώματά τους.
Επίσης, δηλώνει απερίφραστα ότι δεν θα δεχθεί καμία αύξηση μαθητών ανά τμήμα στα σχολεία. Ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα το 25, στα μαθήματα κατεύθυνσης και ΤΕΕ το 20 και αναλογία 10 μαθητών ανά καθηγητή στα εργαστήρια σε όλους τους τύπους σχολείων.

Ανώνυμος είπε...

Για να μη ξεχνάμε μέσα σε ποιο κλίμα παλεύουμε.
ΠΛηροφόρηση από την παράταξη των Παρεμβάσεων.
Στο ΠΕΚ της Πάτρας που ειχαμε παει ως ΕΛΜΕ και εγιναν συνελεύσεις, βγηκαν αμυντικά τρεις τεσσερις νεοδιόριστοι που δεν εχουν μονιμοποιηθεί λόγω του ότι δεν ειχαν κανει το ΠΕΚ το εισαγωγικό. Δηλαδή, έβαλαν στη συζητηση να μην πανε σε απόλυτη κοντρα στην εισαγωγική λόγω μη μονιμοποιησης. Ο ο φόβος αυτός δεν ηταν φανταστικος. Την αλλη μερα αυτο το ζήτημα το επιβεβαιωσε και ο Αρβανιτιδης της ΔΕΕ στην ΟΛΜΕ.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ:
Δε μονιμοποιήθηκαν εκπαιδευτικοί.
Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχουμε να δούμε τέτοιο πράγμα.Πρέπει να ξεσηκωθούν και οι πέτρες. Δε μονιμοποιήθηκαν γιατί:
α) δεν παρακολούθησαν εισαγωγική επιμόρφωση
β) βρίσκονταν σε άδειες κύησης και δεν συντάχθηκε αξιολογική έκθεση

Ανώνυμος είπε...

Ποιος δημιούργησε τα ελλείμματα;

Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε για άλλη μια φορά μια ενορχηστρωμένη και καλά οργανωμένη εκστρατεία των αστών, της κυβέρνησης και των παχυλά αμειβόμενων δημοσιογράφων τους, κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στις συγκοινωνίες ειδικότερα. Επιχειρούν να ρίξουν σε αυτούς το φταίξιμο για τα ελλείμματα και τα χρέη των ΔΕΚΟ των συγκοινωνιών, που δήθεν με τους «παχυλούς μισθούς» και τα «προνόμιά» τους ζουν σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας! Μέσα απ’ αυτό, επιδιώκουν επίσης να δημιουργήσουν «έριδες» μεταξύ των εργαζομένων, να τους διασπάσουν σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, να στρέψουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τα μικροαστικά στρώματα ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους, τις διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων τη μία ενάντια στην άλλη, και έτσι να περάσουν πιο εύκολα την ολομέτωπη επίθεσή τους ενάντια στην εργατική τάξη συνολικά.
Όμως τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, δεν τα δημιούργησαν οι εργατικές κατακτήσεις, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ντρέπονται, αλλά να είναι περήφανοι που τις κέρδισαν μετά από πολύ σκληρούς αγώνες. Για τα ελλείμματα ευθύνεται ο αποκλεισμός των εργαζομένων από κάθε συμμετοχή στον έλεγχο και στη διαχείριση των Οργανισμών αυτών, με αποτέλεσμα οι διορισμένες διοικήσεις των ΔΕΚΟ να κακοδιαχειρίζονται και να «ξεζουμίζουν» τους Οργανισμούς με τα ποικίλα προνόμια και τις καταχρήσεις τους.
Αυτό που ευθύνεται για τη γιγάντωση των ελλειμμάτων είναι η διαχρονική λειτουργία των ΔΕΚΟ σαν τμήμα του διεφθαρμένου αστικού κράτους, με σκοπό την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι αναθέσεις έργων, οι προμήθειες υλικών και οι παροχές με σκανδαλωδώς ευνοϊκούς όρους για το κεφάλαιο, οι απίστευτες υπερτιμολογήσεις σε βάρος του δημοσίου από τις οποίες κέρδιζε το κεφάλαιο και κάποιοι γραφειοκράτες διοικητές των ΔΕΚΟ, αποτέλεσαν τον κανόνα λειτουργίας των ΔΕΚΟ διαχρονικά και έφεραν τους Οργανισμούς αυτούς στο χείλος του γκρεμού.
Όσον αφορά συγκεκριμένα τις αστικές συγκοινωνίες, το κράτος τους οφείλει με βάση το νόμο 2669 του 1998 2,950 δις ευρώ, τη στιγμή που καταβάλλει στις ιδιωτικές μεταφορές της χώρας – αεροπορικές, θαλάσσιες (άγονες γραμμές), αστικές (ΟΑΣΘ) - το 100% της προβλεπόμενης επιδότησης εισιτηρίου. Αυτό οδηγεί τις δημόσιες συγκοινωνίες σε έναν καταστροφικό δανεισμό, λόγω του οποίου, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει για τόκους πάνω από 1,092 δις ευρώ. Επίσης διάφορες εταιρίες του Δημοσίου και Φορείς που εξασφάλισαν την ελεύθερη μετακίνηση υπαλλήλων τους και «πολιτών ειδικής κατηγορίας’, χρωστούν ακόμα στον ΟΑΣΑ 500 εκ ευρώ, ενώ για δάνειο 130 εκ ευρώ που σύναψε ο ΟΑΣΑ το 2003, πληρώνει τόκους με το ληστρικό επιτόκιο 10,40%!
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τηρούν «σιγήν ιχθύος» για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν καταδικαστεί οι συγκοινωνιακοί φορείς όσον αφορά τις προμήθειες και τα έργα. Τρανό παράδειγμα οι ΗΣΑΠ, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί να έχουν αποκλειστικό προμηθευτή τους για το τροχαίο υλικό, τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και για όλα τα υποσυστήματα κίνησης, την πασίγνωστη και αμαρτωλή «Siemens». Με απόλυτη σιωπή συνεχίζουν να διατηρούν ένα σαθρό καθεστώς προμηθειών και έργων που οδηγεί στην υπερτιμολόγηση και υπερκοστολόγηση σε βάρος πάντα του Δημοσίου. Επίσης επιμένουν να διατηρούν ένα καθεστώς ανάθεσης εργασιών σε τρίτους (εργολάβους και υπεργολάβους) το οποίο αποτελεί ένα νέο μοντέλο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ http://www.marxismos.com/content/view/1056/1/

Ανώνυμος είπε...

Δείτε εκτεταμένα αποσπάσματα από τις ομιλίες τής εκδήλωσης «Οι μεταρρυθμίσεις στην παιδεία την εποχή του ΔΝΤ» στο http://vimeo.com/19097768
Η....μλογκ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 7/1/11
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

ΕΜΕΙΣ ΡΙΞΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ
…Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής μας ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου πέντε μήνες μετά να πάρουμε μία γραπτή δέσμευση τόσο για τους διορισμούς που εκκρεμούν από τον Σεπτέμβρη του 2010, όσο και για τους νέους που επρόκειτο να γίνουν το 2011-2012. Επί δύο ώρες μας παρέπεμπαν σε γραμματείς και υπαλλήλους. Η αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου ήταν αυτή που μας έκανε να μπούμε στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου, χωρίς τη θέληση της πολιτικής ηγεσίας του. Όντας εκεί, αντιληφθήκαμε ότι συγκεντρώνονται αστυνομικές δυνάμεις. Συγκροτήθηκε επιτροπή συνάντησης με την κ. Χριστοφιλοπούλου, και ενώ μπήκαμε με τη συνοδεία αστυνομικού στο εσωτερικό του κτηρίου, στη διαδρομή μας ξανααρνήθηκαν τη συνάντηση. Τα 5 λεπτά που μας δέχτηκε τελικά η Υφυπουργός, όρθιους στο γραφείο της, προέκυψαν μετά τη δική μας επιμονή και την είσοδό μας στον 3ο όροφο του υπουργείου, όπου και αρνηθήκαμε να αποχωρήσουμε αν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Η απαξιωτική συμπεριφορά της κ. Χριστοφιλοπούλου τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης όσο και κατά τις μετέπειτα δηλώσεις είναι χαρακτηριστική ενός υπουργείου που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς με αλαζονεία και αυταρχισμό. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας μετά το τέλος της συνάντησης είναι ενδεικτικό του πόσα ψέματα και πόση λάσπη μπορούν να χωρέσουν σε ένα κακογραμμένο κείμενο. (δες http://www.alfavita.gr/artro.php?id=19132 αξίζει!) Καμία απάντηση, καμία δέσμευση παρά μόνο κοροϊδία και άγνοια ή όπως λέει και ο λαός «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Διότι η δήλωση ότι οι διορισμοί θα γίνουν με βάση τις ανάγκες, όταν ήδη έχουν ανακοινωθεί οι συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση των αντισταθμιστικών προγραμμάτων και των τάξεων ένταξης, πράγματι είναι κοροϊδία… Και να σας θυμίσουμε ότι οι πιστώσεις για τους συγκεκριμένους διορισμούς του Σεπτέμβρη έχουν ήδη εγκριθεί… πού είναι αυτά τα λεφτά;;;;
Κι αν η κ. Χριστοφιλοπούλου ορίζει βία τη σιδερένια πόρτα που ξηλώθηκε, εμείς ονομάζουμε βία την καταδίκη χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ανεργία, ονομάζουμε βία το κλείσιμο των σχολείων, το πέταγμα χιλιάδων μαθητών στο δρόμο. Και όσο για τα έξοδα που πληρώνει ο ελληνικός λαός… η πολιτική του Υπουργείο Παιδείας εδώ και χρόνια έχει οδηγήσει τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και αυτό το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός. Άλλωστε, κ. Χριστοφιλοπούλου, πολύ πιθανόν η πόρτα να στοιχίζει λιγότερο από το τσιμπούσι – με κάθε λογής γλυκίσματα, χυμούς και άλλα τιμαλφή - που είχε στηθεί στο γραφείο στο οποίο μας δεχτήκατε κατά τη διάρκεια των… απανωτών συσκέψεων ...
Όσο για τα ψεύδη του περιορισμού της ωρομισθίας, απλώς να σας θυμίσουμε ότι πλέον τους λέτε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Και πράγματι είχατε πολλές πρωτιές ως Υπουργείο. Κρατήσατε 4 μήνες απλήρωτους 5.800 εκπαιδευτικούς, είστε η πρώτη ηγεσία στη θητεία της οποίας έγινε επίσχεση εργασίας από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, είσαστε οι πρώτοι μετά από χρόνια που φτιάξατε 30αρια τμήματα μαθητών κοκ. Βραβεία καινοτομίας σας αξίζουν πολλά! Τέλος τη δήλωση ότι οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις την αφήνουμε στη κρίση όποιου γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα.
Ό,τι κι αν δηλώνετε, ό,τι κι αν γράφετε πλέον δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλο το συνάφι σας που σε απανωτές συσκέψεις καταργεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σας μάθαμε πια! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και το νέο έτος φαίνεται να είναι θερμό. Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλους τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν αλλά ψεύδη, άλλη εκμετάλλευση.
Θα μας έχετε κάθε μέρα μπροστά σας, εμπόδιο στα σχέδιά σας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

σας ενημερώνουμε για ένα καινούργιο Βlog ομάδας καθηγητών της Γ ΕΛΜΕ http://kinisigelme.wordpress.com

MLOG είπε...

Από την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ:…Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικό, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.

ΠΗΓΗ http://aristerovima.gr/details.php?id=1811

Ανώνυμος είπε...

@ mlog
ευτυχώς οι γιατροί (όχι όλοι, οι περισσότεροι) στη χώρα μας έχουν σε μεγάλη εκτίμηση την υγεία ως κοινωνικό αγαθό. π.χ. φακελάκια, κερδοσκοπία σε βάρος φτωχών ανθρώπων που πουλάνε το σπίτι τους για μια εγχείρηση, φοροδιαφυγή (μέσο εισόδημα στην εφορία λιγότερο από τους εκπαιδευτικούς π.χ.), βίλες, ακίνητα, mercedes, σκάφη, δολοπλοκίες με φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ. Τώρα λοιπόν να τους υποστηρίξουμε, να μη δουλεύουν τα νοσοκομεία τα απογεύματα (για να γεμίζουν τα παράνομα ιδιωτικά ιατρεία τους), να μη συνταγογραφούν για το ΙΚΑ όλοι (και να πρέπει να παίρνουμε άδεια από τη δουλειά για να σταθούμε σε ουρές στο ΙΚΑ) κ.λπ.
Α, να μην ξεχάσουμε να είμαστε αρωγοί και στους φαρμακοποιούς ώστε να μη μειωθεί το εισόδημά τους από τα σαμπουάν, τις λοσιόν, τις σκιές ματιών και τα ψαλιδάκια νυχιών αν ανοίξει το επάγγελμά τους …
Νισάφι... …

Αναγνώστες