Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Χάος με τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών

Το χάος με τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα αυτών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρουσιάζεται στο σχετικό άρθρο από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ". Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου η οικονομική διαχείριση ανήκει πλήρως στις σχολικές μονάδες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα με πολλαπλές υποχρεώσεις: μισθοδοσία μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων, πληρωμή εισφορών σε πολλά ταμεία (ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κ.λ.π), τήρηση μισθολογικού μητρώου, έκδοση βεβαιώσεων αποδοχών με τεράστιο όγκο εργασίας συνοδευόμενος πάντα από τη σχετική γραφειοκρατία.
Οι υποσχέσεις και οι εξαγγελίες έχουν γίνει εδώ και καιρό σχετικά με τη διεκπεραίωση της μισθοδοσίας των εκπ/κων από το σύστημα ΔΙΑΣ. Στο Υπουργείο Παιδείας στο οργανόγραμμα της Διεύθυνσης Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων φαίνεται να υπάρχει το αντίστοιχο τμήμα (τμήμα Δ) Ανάπτυξης Εφαρμογών Μισθοδοσίας Εκπ/κων αλλά κανείς δεν γνωρίζει με τι πραγματικά ασχολούνται εκεί.
Μια ευχάριστη και αισιόδοξη είδηση έρχεται από το 1ο Γραφείο Π.Ε Ν. Εύβοιας όπου εκεί έχουν γίνει οι σχετικές ενέργειες και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ποιος μπορεί να μας ενημερώσει τι γίνεται στη δική μας περιοχή και αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ένταξής μας σε αυτό το σύστημα;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρ. ενημερωτικό κι εμπεριστατωμένο το κείμενο σου. Να ενημερώσουμε το γραφείο Ε.Ε. και τη Διεύθυνση για να δούμε τι συμβαίνει στα καθ΄ημάς. Αν θες ως μέλος της επιτροπής των οικονομικοασφαλισυνταξ...άρα και της ΕΛΜΕ επικοινωνείς με Ελευσίνα καιβλέπουμε τι κάνουμε μετά.

vlemma είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αν φέτος συνοδεύσω στην πενταήμερη εκδρομη...

θα πληρωθω τιποτις???

Αναγνώστες