Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτό Κάλεσμα Αγώνα



Η EΛME Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής & η Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών καλούν όλους τους συναδέλφους την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 08.00 πμ στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ ΙΛΙΟΥ (Λεωφόρος Χασιάς) σε συγκέντρωση – παρέμβαση.

Στόχος είναι η ενημέρωση γονέων, μαθητών, καθηγητών και κατοίκων της περιοχής για το θέμα των διαθεσιμοτήτων και για τα πολύ σοβαρά προβλήματα στην τεχνική εκπαίδευση και στην εκπαίδευση συνολικά. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων οι 2 ΕΛΜΕ κηρύσσουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (8πμ-11πμ.).  


Ανοικτό  Κάλεσμα Αγώνα

Του ΔΙΟΝΥΣΗ ΒΑΣΣΗ,
μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής των διαθέσιμων εκπαιδευτικών
και Οργανωτικού Γραμματέα της Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

Προς τους συναγωνιστές, συναδέλφους και συντρόφους
και όλους τους αλληλέγγυους της περιοχής μας.

Το πρωί της Τετάρτης 5/2/2014 στις 7:30 οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα συνεχίζοντας τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για πάνω από 6 μήνες, σας καλούν σε προσκλητήριο αγωνιστικής παρέμβασης έξω από το ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 1ου – 2ου ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ. Όλοι  μαζί αγωνιζόμαστε και λέμε:

 - Όχι στην κατάργηση των τομέων και των ειδικοτήτων (Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής)
- Όχι στο κλείσιμο της ΕΠΑΣ ΙΛΙΟΥ
- Να μην μείνει κανείς μαθητής έξω από τα ΣΧΟΛΕΙΑ
- Να μην απολυθεί ΚΑΝΕΙΣ εκπαιδευτικός

Ο Αγώνας ενάντια στις Διαθεσιμότητες-Απολύσεις είναι Αγώνας ενάντια στο σύνολο της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου, γι' αυτό είναι αναγκαίο να δώσουμε και αυτή τη μάχη στον δρόμο μαθητές-γονείς-καθηγητές και όλοι οι εργαζόμενοι για Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Η Αγωνιστική παρουσία όλων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Η Δύναμη βρίσκεται στους ενωτικούς κ΄ μαζικούς Αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ΔΙακλαδική Ανοιχτή 
Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ΔΙακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων (ΔΙ.Α.Σ.Ε.Δ.) που προέκυψε από τη μαζική Γενική Συνέλευση των διαθεσίμων (απ όλους τους φορείς του δημοσίου) που έγινε στις 22 Ιανουαρίου στην πρώτη της συνεδρίαση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω:
α. Δηλώνει ότι η λειτουργία της είναι ανοιχτή και καλεί όλους τους Διαθέσιμους, τα συντονιστικά και τις συλλογικότητες να πλαισιώσουν τη λειτουργία της, στην κατεύθυνση να υπάρχει ένα συντονιστικό όλων των φορέων του Δημοσίου
β. Η δράση μας από τα κάτω έχει σαν στόχους την ενεργοποίηση όλων των διαθεσίμων, αλλά και τον καλύτερο συντονισμό όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών, με σκοπό τη συντονισμένη δράση μαζί με τους συναδέλφους μας στους τόπους δουλειάς, για να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις, για να μπει φραγμός στο ξεπούλημα του Δημόσιου Τομέα στους ιδιώτες.
γ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν όλοι μαζικά, στη στήριξη και λειτουργία κέντρου αγώνα στην Πλατεία Κλαύθμωνος (κιόσκι, διοργάνωση συζητήσεων, συναυλιών, κ.α.).
  
Η ΔΙ.Α.Σ.Ε.Δ. καλεί τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα αλλά και τους εργαζόμενους στις παρακάτω κινητοποιήσεις: 
  • Παρασκευή, 31.1.2014, στη 1 μ.μ. έγινε στην Πλατεία Κλαύθμωνος, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή.
  • Παρασκευή, 7.2.2014, απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ.
  • Παρασκευή, 14.2.2014, αγωνιστική υποδοχή της μοτοπορείας των σχολικών φυλάκων, που θα ξεκινήσει από τον Έβρο, κατά την άφιξή τους στην Αθήνα.



Αναγνώστες